Bekkenklachten

Discussie in 'Gezondheid' gestart door koter, 2 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. koter

    koter Bekend lid

    19 mrt 2011
    686
    4
    18
    Hallo allemaal

    Momenteel ben ik bijna 28 weken zwanger van de tweede.
    Na de eerste bevalling had ik af en toe al last van klachten die lijken op verzakking. Sinds deze tweede zwangerschap steeds meer last van urine verlies bij niezen, springen etc.
    Dus Ben ik op advies vd huisarts naar bekkenspeialist gegaan.
    Nu heb ik de Afgelopen weken steeds meer last van een constante pijn op mijn schaambeen, soms ook in mijn onderrug en stuitje.
    Is dit bekkeninstabiliteit ? Hoe wordt dit geconstateerd? Je hoort er nl zo vaak over..


    Vandaag veel gerust, hetgeen ik merk dat wel helpt.
    Maar nu wat vragen mbt mijn werk.
    Ik ben zelden ziek, ga vaak door ... Ben leidinggevende en dan is het niet altijd even makkelijk rustiger aan te doen.. Heb vooral een zittend beroep..

    Maar nu toch mijn vraag, ondanks dat ik niet met ziekteverlof wil, wil ik wel het beste voor mijn kindje, dat gaat voor alles.
    Ofwel... Is het "schadelijk" voor mijn kindje om door te blijven gaan? Of is het toch verstandiger een stukje terug te doen? (Ook al zou ik niet weten hoe als leidinggevende wie dan mijn taken moet overnemen, en eerlijk gezegd hou ik graag alles in eigen hand...)
    Wat zouden jullie me adviseren?

    Ik wil natuurlijk niet dat door nu maar door te gaan dit straks van invloed heeft op mijn kindje en dat daardoor bijv mijn eigen herstel straks ook langer duurt...

    Graag jullie advies!
     
  2. TmrZra

    TmrZra Niet meer actief

    Ik denk dat je in dit geval jezelf drukker moet maken om jezelf.. Bekkenklachten moet je echt serieus nemen, doe je dat niet dan kan je er blijvende sschade aan over houden..
    Ook bij een zittend beroep. Want het gebied rondom je bekken kan heel zwak worden tijdens je zwangerschap, ga je daar niet op de juiste manier mee om, dan kan het zijn dat je daar later voor moet "boeten".

    Ik ben nu 21 weken zwanger en zit sinds vorige week volledig in de ziektewet helaas. Dit door bekkeninstabiliteit. Helaas op dit moment hypermobiel rond de heupen en bekken en door overbelasting ontsteking in het bekken, zoals de therapeute het zegt.

    Kijk er aub mee uit.. Beter voorkomen dan genezen :(
     
  3. TmrZra

    TmrZra Niet meer actief

    Dus mijn advies is eeigenlijk; zoek een goede therapeut die zich heeft gespecialiseerd in zwangere vrouwen met bekkenklachten.. En volg haar/zijn advies op.

    Meestal kunnen ze de klachten niet wegnemen, maar wel stabiliseren en zorgen dat het niet heel veel erger wordt, door bijv aanpassen van je houding en rust nemen.

    Zelf heb ik ook wen leidinggevende functie, en heb toen aangegeven dat dit er aan zou komen omdat ik het bij de eerste ook heb gehad (alleen minder erg toen). Dus was er al vervanging geregeld. Maar eigenljjk moet je je daar proberen niet druk over te maken..
    Succes!
     
  4. Brisje

    Brisje Actief lid

    15 jan 2014
    238
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou zeggen dat wat je schrijft niet schadelijk is voor je kindje maar wel voor jou! En dat kan op lange termijn hele vervelende en pijnlijke consequenties met zich mee brengen. En dit kan uiteindelijk effect hebben op je kindje... Bijv. Dat je je kleintje niet kan optillen door een instabiel of blijvend beschadigd bekken waardoor knuffelen minder makkelijk gaat.

    Leiding gevende functie of niet, ik heb niet het idee als ik je verhaal lees dat het je eigen bedrijf is. Dus overweeg of het het waard is dat jij je eigen lijf kapot werkt voor een baas. En hoeveel hart je ook voor het bedrijf hebt waar je werkt, ik zou altijd aan je eigen gezondheid denken. Een goede baas zou ook willen dat je dat doet. Overweeg om minder uren te werken en alvast je vervanger voor de verloftijd in de te werken. Zo hoef je niet helemaal te stoppen, heb je controle over je werk en de voorgang ervan als je er niet bent en heb je meer de gelegenheid om uit te rusten.

    Maar mijn advies is luister naar je lichaam! Overvraag het niet, je hebt er maar 1tje van en je moet het er nog een tijdje mee doen!
     
  5. Mrs Blossom

    Mrs Blossom Bekend lid

    12 jun 2013
    974
    1
    0
    NULL
    NULL
    Pas vooral goed op jezelf! Ik ben ook een doorga-type, maar nu ik af en toe een zeurend gevoel in m'n stuitje / onderrug heb, heb ik meteen met de VK overlegd. Haar advies is vooral rust pakken waar het kan en tegelijkertijd absoluut blijven bewegen. Dus af en toe nee zeggen tegen iets stressvols of inspannends maar wel dat wandelingetje naar de supermarkt maken etc.

    Zij vertelde mij ook dat BI iets is dat je sluimerend overkomt. Dus niet iets waar je onaangekondigd ineens 's ochtends mee wakker wordt en dat je dan ineens niet meer kunt bewegen ofzo. Dit heb je dus (een beetje) zelf in de hand. Door nu al te constateren dat je in een voorstadium zit (en dat zit je, als ik het zo lees) kun je nu de juiste maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je niet ineens de rest van je zwangerschap plat in bed moet liggen en in een rolstoel zit. Echt, BI is iets wat je wilt voorkomen. Gun dat jezelf en je naasten.
     
  6. Kleo

    Kleo Lid

    24 jan 2014
    42
    0
    0
    Ik heb ook bekkeninstabiliteit en ben ook een ongeduldige doorzetter. ;) Nu heb ik echter toch geluisterd naar adviezen, ik zag zoveel negatieve verhalen van bekkeninstabiliteit om me heen.

    Je schrijft over je zittende beroep. Ik had vanaf week 15 van mijn zwangerschap pijn onder mijn stuitje (bleek staartbeentje te zijn) en in mijn schaambeen. Onder het stuitje was erger dus ik linkte dat niet aan bekkeninstabiliteit en ging veel zitten.
    Later, toen ik bij een bekkentherapeut liep, hoorde ik dat veel zitten juist niet goed is. Het gaat om afwisseling, sowieso, en met zitten belast je alleen.
    Bij bekkeninstabiliteit moet je lopen, liggen, zitten en staan afwisselen voor zover dat kan. Daar is een schema voor te maken door een therapeut. Je kijkt dan hoe lang je kunt staan, zitten en lopen zonder pijn en zij berekenen dan hoe veel je moet liggen. Zitten is in dit geval niet hetzelfde als rusten, aangezien je je bekken daarmee toch belast.
    Met lopen en staan belast je het ook, maar daarmee train je het ook, daarom zei ik eerder dat je met zitten 'alleen belast'.

    Ik ben al die tijd naar een therapeut gegaan. Het werd eerst minder omdat ik dat schema kreeg. Later werd het steeds erger omdat je zwaarder wordt. Uiteindelijk ben ik ingeleid omdat ik nauwelijks nog kon lopen.
    Nu heb ik nog steeds veel pijn en loop ik weer bij een therapeut om alles op te bouwen. Het moet allemaal langzamer dan je denkt... Mijn tip: zo snel mogelijk een therapeut om advies vragen!
     
  7. Minki

    Minki Actief lid

    29 sep 2012
    220
    0
    0
    N-H
    Wat mijn voorgangsters ook zeggen, zoek een bekken therapeut. Hier ook last van bekken, zwangerschap gerelateerd. Mijn bekken staat scheef? Had ik bij de vorige zs ook last van, paar maanden na de bevalling niet meer.

    Ik krijg tips, adviezen en oefeningen. Heb er veel baat bij, maar haar beste tip is: luister naar je lijf :)

    Sterkte!
     

Deel Deze Pagina