Vraag over draadjesvlees

Discussie in 'De lounge' gestart door Talvi, 5 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Ik weet dat draadjesvlees rundvlees is maar welke? Runderlappen? Bieflappen? Wie o wie kan het mij vertellen? Ik ben anders bang dat ik de verkeerde meeneem..
     
  2. Daydreamy

    Daydreamy Fanatiek lid

    7 sep 2007
    3.945
    42
    48
    Vrouw
    Onderwijsassistent
    Ergens in de Polder
    Wij gebruiken hier altijd Sukadelappen voor :)
     
  3. Joy1

    Joy1 Bekend lid

    11 mrt 2013
    512
    2
    18
    NULL
    NULL
    Draadjesvlees is meerdere soorten vlees eigenlijk. Je kunt kiezen voor een riblap als je van een beetje vet er doorheen houdt, wil je magerder dan kun je kiezen voor een stooflapje. Ook is sucade nog een mogelijkheid, de sucade geeft een specifieke smaak.
     
  4. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Runder- of sucadelappen inderdaad.
    Geen bieflappen in ieder geval. Dat is om te bakken.
    Heel lekker met shi take en oesterzwammen trouwens!
     
  5. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Ik gebruik altijd schouderkarbonade
     
  6. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Ik gebruik altijd riblappen..
     
  7. Gean85

    Gean85 Fanatiek lid

    18 apr 2011
    3.643
    0
    0
    Gelderland
    Dat is geen draadjesvlees, is namelijk geen rundvlees en hoeft niet een hele middag te sudderen, maar is met een kwartier klaar.
     
  8. Kiewie

    Kiewie Fanatiek lid

    10 okt 2011
    1.341
    5
    38
    Ik pak vaak runderpoulet, of riblappen of soepvlees.
    eerst soep van trekken en daarna zuurvlees van maken <3
     
  9. rebekka84

    rebekka84 Fanatiek lid

    27 jan 2011
    1.930
    184
    63
    Daar kan je net zo goed draadjes vlees van maken. Varkensvlees hoeft alleen korter te sudderen.
     
  10. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.027
    551
    113
    ik gebruik ook sucadelappen. riblap vin ik te vet
     
  11. mol

    mol Fanatiek lid

    14 feb 2013
    1.860
    0
    36
    Vrouw
    verpleegster(nu op ziekteverlof)
    belgie
    hier noemen we het "stoofvlees"en het beste is van endvogel(wat dat dan ook betekend=wel rundvlees hoor ;) )
     
  12. Gean85

    Gean85 Fanatiek lid

    18 apr 2011
    3.643
    0
    0
    Gelderland
    Draadjesvlees staat voor rundvlees. Dus tuurlijk kun je het lang laten staan zodat het extreem mals wordt, maar dan krijg je nog geen draadjesvlees :)
     
  13. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik gebruik er magere riblappen voor.
     
  14. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    heb ook altijd riblappen
    halve dag opstaan lekker laten stoven met laurier blaadjes en wat water
    heerlijk en ik heb altijd echte draadjes vlees
    gebruik nog meer kruiden heerlijk:)
     
  15. Daantjuh85

    Daantjuh85 Fanatiek lid

    6 mrt 2013
    3.166
    2
    38
    Zoetermeer
    sucade lappen.. hmmm krijg gelijk trek :D
     
  16. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.832
    1
    38
    Gisteren met sukadelappen gemaakt. Echt verrukkelijk!
     
  17. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Riblappen, braadlappen, sukadelappen, stooflappen. Stooflappen duurt erg lang.

    Momenteel een Irish stew in de oven staan *yum* :)
     
  18. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Lekker.... ga ik ook eens maken.
    Welk vlees gebruik jij erin?
     
  19. yem

    yem Niet meer actief

    Heeft iemand misschien een lekker receptje voor mij? ik krijg er ook zin in, maar nooit gemaakt.
     
  20. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Braadlappen, maar van riblap kan ook :)
     

Deel Deze Pagina