Ik neem altijd lekker doorregen lappen, ik hou wel van een vetje ertussen. Lekker insmeren met rundvleeskruiden, even aan beide zijden bruin aanbakken. Dan uit de pan halen, uitje fruiten, gesneden tomaat erbij, paar kruidnageltjes, paar blaadjes laurier, vlees weet in de pan en dan vlees onder wetten met warme rundvleesboullion. Dit mag niet koud zijn! Dan lekker lang laten sudderen, hoe langer hoe beter.
Vlees kruiden en even aanbraden. Wij doen er altijd een blok van 250gr roomboter in en laten dit smelten, daar doen we een scheutje azijn doorheen en verse stukken knoflook. Dan het vlees erin en heet water toevoegen tot het vlees onder het boter/water mengsel ligt. Dan doen we er blokjes ontbijt koek bij en laten dit de hele dag sudderen. Als het water verdampt dan kun je er altijd heet water bij doen. Eet smakelijk. Wij doen het ook altijd met riblappen of sucadelappen, vind sucadelappen alleen wat moeilijker gaar te krijgen.
Soms ook nog een flesje bruin bier erbij door, heerlijk! Maar dan ga je al meer richting hachee Het is wel her weer voor, jammie.