Beste verloskundige, Ik ben zo bang voor de Listeria bacterie en maak me al sinds vorige week woensdag zorgen. Ik ben momenteel 37 wk + 3 dagen zwanger en als de dood dat ik op het laatste nippertje een listeria bacterie heb opgelopen met alle gevolgen van dien voor mijn kindje. Vorige week woensdag had ik voorverpakte aardappelschijfjes van Celavita niet lang genoeg gebakken en vervolgens opgegeten. Gelukkig heb ik er maar een aantal op, want ik vond ze te hard, ze waren dus nog deels rauw Ik had het gas blijkbaar per ongeluk op de allerlaagste stand gedraaid, waardoor ze niet goed gegaard waren. De aardappels waren nog maar 1 dag houdbaar volgens de verpakking, dus echt vers waren ze ookal niet helaas.... Ik ben er niet ziek van geworden, maar ik heb gelezen dat je er zelfs pas weken later ziek van kan worden. De verloskundige zegt dat de kans erg klein is, maar ik blijf me druk maken, echt niet meer leuk. Wat moet ik doen? Bloed laten prikken? Alvast bedankt voor het antwoord. Groetjes Debby
hoi Debby maak je geen zorgen, de kans dat je hierdoor iets hebt opgelopen is echt minimaal klein. Zet het dus van je af en geniet van de laatste weken zwangerschap! Mirjam