Eigenlijk maak ik nooit bami, maar ik zag gisteren noodles liggen en daar heb ik twee zakken van gekocht. Dus ik was wel benieuwd naar hoe jullie lekkere bami maken? Oh, en het liefst zonder extra's als kroepoek want dat verkopen ze niet bij ons. Satésaus zou ik eventueel wel zelf kunnen maken. Liefst vegetarisch, maar mag ook met kip of vis.
Ik koop eigenlijk altijd een zakje kruiden bami speciaal van honig en dan kip en groente erbij lekker makkelijk maar ik denk niet dat ze die verkopen bij jou
Ja klopt, Aziatisch eten hebben ze hier eigenlijk niet zo en kruidenmixen al helemáál niet. Als je toevallig zo'n mix in huis hebt: kan je voor me kijken wat er precies in zit qua kruiden?
Dit staat op de verpakking: Ingrediënten Ingrediënten: Groenten (ui, wortel, prei, KNOLSELDERIJ, paprika), bouillonpoeder (SOJA), specerijen (kurkuma, gemberwortel, koriander, peper, paprikapoeder, laos, chilipeper, komijnzaad, fenegriek, kardemom), zout, suiker, sojasauspoeder (zout, SOJABONEN, TARWE, maltodextrine), gedroogde glucosestroop, kruiden (knoflook, peterselie, bieslook), mineraalzout (kaliumchloride), zonnebloemolie, raapzaadolie Allergie-informatie Bevat: Selderij, Soja, Tarwe, Glutenbevattende Granen. Heb je daar iets aan?
Ik maak deze graag Kan ook goed zonder kip. https://www.hellofresh.nl/recipes/bami-in-surinaamse-stijl-met-kippendijreepjes-61b0c1f9c28ee61e355db53e
Ik gebruik deze website voor het maken van kruidenmixen. Staan veel verschillende mixen op. Ook voor bami. https://www.lekkerensimpel.com/kruidenmixen/
En de juiste ketjap manis/zoete sojasaus als je die daar kunt krijgen. Sesamolie is ook een lekkere smaakmaker in bami.
Ik maak zelf een soort van "sojasaus", op basis van dit recept: https://veganlovlie.com/soy-sauce-substitute-recipe-for-soy/ maar met een paar aanpassingen. Bevalt best goed. Volgende keer dat mijn schoonzus op bezoek komt vraag ik wellicht of ze eens echte wil meenemen. In haar woonplaats schijnt namelijk een Aziatische winkel te zitten.
Je kunt makkelijk op de site van bijv AH kijken bij producten. Daar staan ook alle ingredienten bij. Tegenwoordig zijn er veel mixen zonder zout of andere overbodige middelen.
Ik gebruik komijn, koriander, (verse), gember, sojasaus en sambal. (Afgekeken van een mix) Daar marineer ik dan het vlees/groente in. En verder voeg ik eigenlijk niks toe. Groente en vlees op hoog vuur roerbakken. Dan de mie erbij. Soms bak ik nog een eitje erbij.
Bedankt allemaal! Het is uiteindelijk een mengsel van meerdere bovenstaande suggesties geworden en viel erg in de smaak Satésaus erbij gemaakt, alleen jongste wilde dat niet, rest vond het wel lekker. Ook m'n schoonmoeder heeft ervan gesmuld ❤
Voor de volgende keer dan : Bami met kip en pindasaus https://www.ah.nl/r/1194848 Supersimpel, wij vinden het erg lekker. Ik voeg wel wat kruiden toe, peper, kurkuma en laos denk ik.
Ik doe: Spruitjes of sperziebonen (afhankelijk van het seizoen) Kastanjechampignons Paprika Ui Quorn-stukjes Taugé Pindakaas En dan voor ons nog wat ketjap erbij (de kinderen eten zonder). Om de week, minimaal