vraagje aan de OATS experts (havermout)

Discussie in 'De lounge' gestart door BlueApple, 30 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Havermout met geitenyoghurt is ook heerlijk. Ik hou zelf ook niet van dat slijmerige en met melk vind ik heel vies.

    Havermoutpannenkoeken zijn ook heerlijk!
     
  2. Robynn

    Robynn Fanatiek lid

    18 mrt 2014
    1.139
    0
    36
    Met water heb ik het ook geprobeerd, ik krijg dat echt niet weg..brrr
     
  3. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    Ik maak altijd 500 ml melk, kopje met kop erop havermout.
    Ik houd ervan als het lekker dik is, anders is t idd niet zo lekker.
     
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.230
    7.277
    113
    Vrouw
    Brabant
    Als ik pannenkoeken ervan maak, maak ik de havermout eerst fijn in de blender. Dan een ei of een banaan erbij en een klein beetje melk en bakken maar. Heerlijk! (Vind het met gewoon ei het lekkerst)
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.230
    7.277
    113
    Vrouw
    Brabant
    En gewoon de goedkoopste havermout bij de Plus.
     
  6. Robynn

    Robynn Fanatiek lid

    18 mrt 2014
    1.139
    0
    36
    thnx! daar had ik nog niet aan gedacht.. in de blender..
    bij mij was het geen succesverhaal haha..viel helemaal uit elkaar en veel te dik..
    Ik ga het snel eens uitproberen :cool:
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.230
    7.277
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik gebruik dan 40 gram havermout en 50ml melk. En je kan het zo van de blender in de pan schenken :)
     
  8. flowerpower50

    flowerpower50 Niet meer actief

    Ik maak het als "overnight oats".
    's avonds voor het slapen mens ik 30 gram havermout met 125 ml amandel/kokosmelk en dat zet ik dan in de koelkast.
    De volgende ochtend doe ik er rozijntjes, kokos en cacaonibs bij in.
     
  9. mb90

    mb90 Bekend lid

    17 feb 2013
    706
    25
    28
    Vrouw
    Ik hou er ook niet van als hij te papperig is.
    Ik doe het meestal zo:

    40gram havermout
    100ml Alpro soja amandelmelk
    dan 1min in de microgolf
    en dan doe ik er wat honing en lijnzaad door

    njammie :D
     
  10. BlueApple

    BlueApple Niet meer actief


    Als je overnight oats eet, eet je ze dan altijd koud??
     
  11. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Hoeft niet, je kunt het ook even opwarmen in de ochtend
     
  12. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    Gewoon niet eten hahahah. Ik vind het echt verschrikkelijk, hou het wel bij brinta.
     
  13. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Havermout gekookt is vaak wel slijmerig vind ik maar ik vind havermout heerlijk, brinta niet, dat lust ik alleen met heel veel hagelslag erdoor ;)

    Het liefste eet ik mn havermout overnight, met half melk half yoghurt, rozijnen/cranberries, amandels, appel, kaneel etc erdoor. Heerlijk en voedzaam! Die zakjes, die koop ik alleen op vakantie weleens, heerlijk als je die hebt met een lekker fout smaakje. Als je niet slijmerig wilt, zou ik ze overnight maken of in een smoothy.
     
  14. Toto

    Toto Fanatiek lid

    21 mrt 2008
    2.061
    9
    38
    Ik warm mijn overnight oats ook altijd even op in de magnetron. Krijg anders zo'n last van brainfreeze van het koude fruit ;)

    Verder ook een aanrader:
    Prak een banaan, voeg er 4 goede eetlepels havermout aan toe, een eetlepel cacao en een ei. Even goed roeren en voor 3 min in de magnetron op de hoogste stand. Ontbijten met heel gezonde chococake :) Zelf doe ik er vaak nog gehakte noten in of nog een eetlepel kokos.
     
  15. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Doe je er dan geen melk oid bij?
     
  16. mamavanmenno200

    mamavanmenno200 Fanatiek lid

    16 okt 2012
    1.674
    0
    0
    Steenokkerzeel, BE
    ik maak het steeds met alpro soja vanille melk hmmm lekker
     
  17. BlueApple

    BlueApple Niet meer actief


    oke dan ga ik ze dus overnight maken als het dan minder slijmerig wordt! Ik ga eens even snuffelen wat ik er in ga doen
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Havermout eet ik op veel verschillende manieren:

    In de yoghurt (wel een nacht in de koelkast laten staan)
    Havermoutpap (ja, slijmerig, maar dat vind ik juist wel lekker)
    Havermout + hete melk en dan laten afkoelen. Lijkt op pap maar dan dunner en minder slijmerig
    Baked oatmeal
    Pannenkoekjes
     
  19. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    Mag ik de pannenkoeken recept met oats?
     
  20. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Ik denk dat die havermout in die portiezakjes gemalen is. Daardoor is het snel klaar. De structuur valt daarmee dus ook weg waardoor het slijmeriger lijkt.
    Hele vlokken zijn steviger en ik vind ze lekkerder.
     

Deel Deze Pagina