wat is jouw lekkerste champignon recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door jetje86, 5 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jetje86

    jetje86 Actief lid

    3 jul 2011
    454
    0
    0
    NULL
    NULL
    Al die jaren gedacht dat ik echt geen champignons lustte door een nare champignonervaring in mn jeugd ;).
    Altijd als we uit eten gingen bij elk gerecht gevraagd of er geen champignons in het gerecht zaten.
    Nu ben ik van het weekend met vriendinnen uit eten geweest en 1 vriendin had een voorgerecht van champignons, kruidenboter en geraspte kaas. Ze zat er zo van te smullen dat ik de stap gewaagd heb en geproefd heb. Heerlijk!
    Nu zul je denken, met kruidenboter en kaas is alles lekker. Misschien ook wel, daarom ben ik benieuwd naar jullie lekkerste recept zodat ik nog iets anders kan proberen. Wie weet een succesrecept?
     
  2. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Als voorgerecht maak ik wel eens het volgende:
    Kastanje champignons in plakjes gesneden
    truffelolie
    citroenen
    peterselie
    geraspte parmezaanse kaas.
    Ruccola

    Dag van te voren een dressing maken van citroen en truffelolie. Dit over de champignons gieten en nacht laten staan. Door citroenen worden ze "gegaard" en dus beetgaar.
    dan afmaken met Ruccola en kaas.. mmmmm
     
  3. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Heel eenvoudig als tapa:

    -Champignons schoonmaken
    -Insmeren met een mengsel van olijfolie,knoflook en zeezout
    -Omwikkelen met ontbijtspek en vastzetten met een cocktailprikker
    -20 minuten op 220 graden in de oven

    Zooooooo lekker!!
     
  4. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    champignons in stukjes bakken (liefst in zonnebloemolie)
    Verse knoflook erbij naar smaak (hier minsten 3 teentjes)
    flesje kookroom erbij in mikken
    goede scheut gezeefde tomaten erdoor dat het lekker oranje word.
    Sambal en kruiden naar smaak toevoegen.

    Lekker met turks brood/stokbroodje
     
  5. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Ik ben gek op champignons. Het staat hier dan ook minimum 1 keer per week op 't menu en ik draai het in zowat alles :).

    1 van de favorieten van mijn partner is kip met estragon in roomsaus met champignons. Met puree of kroketjes.

    De kip (je kan een hele kip nemen, maar ik maak het meestal met kipfilet) aanstoven in boter. Kruiden met peper en zout.
    Eens gaar, uit de pot halen en de fijngesneden champignons in de pot aanstoven. Voldoende estragon erbovenop - ik werk meestal met diepvries want die smaakt sterker af, maar je kan ook met gewone verse of gedroogde werken - en een potje room.
    Aan 't eind de kip er terug bijdoen en nog effe laten pruttelen.
     
  6. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    911
    335
    63
    Vrouw
    Champignons in bierbeslag. Hmm zo lekker recept even googlen m'n zusje maakt het altijd...
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Mijn zelfgemaakte champignonsoep, pasta met champignons en tomaten-roomsaus, gewokt met gele paprika, peper en vervolgens gemengd met omeletreepjes en krieltjes of frietjes (dit eet je eigenlijk in een broodje), tortilla met champignon erin, door de lasagnesaus en op de pizza... Eigenlijk teveel om op te noemen, ik ben dol op champignons!
     
  8. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    9 jun 2010
    4.556
    0
    36
    Vrouw
    Pasta met champignon room saus !!
     
  9. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Steeltje uit champignon halen en vullen met mengsel van roomkaas met kruiden,geraspte kaas en pijnboompitjes.
    220 graden in de oven ongeveer 20 min
    zo lekker mmm
     
  10. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zoveel:

    Gewoon heel met olijfolie, knoflook en zeezout uit de oven
    Door de risotto
    Bruin gebakken in de boter en het vocht van de biefstuk
    Onmisbaar in mijn pastasaus
    Met spinazie, spekjes en boursin
    Met kip, sperziebonen, rode ui en cherrytomaatjes
     
  11. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Ik gebruik ze echt heel veel, ik vind ze heerlijk.
    Gisteren had ik champignons gebakken met magere spekjes en daarna gewokt met raapsteeltjes en spinazie. Beetje knoflookpoeder en kerrie erbij, mmmmmmm!
     
  12. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik maak ze vaak zo, olie in de pan, kleine door de helft en grote in4 of 6 stukken, bakken tot ze wat slinken, zout peper erbij eb als laatste maggi.. Zooooo lekker:D

    En idd met kruidenboter vullen en met kaas in de oven, nomnom
     
  13. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

  14. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    :d:d:d
     
  15. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.725
    628
    113
    4 AH XXL champignon (of portobello)
    1 philadelhia light sweet chili
    1 paprika
    Parmesan flakes (30+)
    evt peper en zout.

    Met een theelepeltje de sporen uit de champignons scheppen, en het steeltje er wat uit snijden (lekker om in de soep te doen)
    Paprika in hele kleine stukjes snijden, mengen met de philadelpia en wat van de kaas. Verdeel over de champignons en doe er nog wat van de kaas op.
    Leg de champignons in een ovenschaal, er komt vrij heel vocht uit!
    Eventueel bestrijk je ze met wat olijfolie.
    Kwartiertje op 200/220 ongeveer. Komt niet zo nauw.

    Lekker bij wat pasta, het vocht is erg lekker en kan je daar ook overheen doen.
     
  16. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.725
    628
    113
    Of gewoon aan een stokje rijgen en op de bbq leggen. Al dan niet bestreken met knoflookolie.
     
  17. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Hoog tijd om es te proberen :).

    Nog een favo is hier de combinatie scampi en champignons (in de pan) met pasta.

    En champignons, spekjes en room is ook héérlijk met pasta. Ik voeg er meestal ook ui en paprika aan toe.

    Ik gooi ze ook op zowat elke pizza en in elke bolognese-spaghettisaus.

    Partner knabbelt ze graag rauw.

    In koninginnenhapje (vol-au-vent) gaan ze ook.
     
  18. BellaDS

    BellaDS Lid

    2 mei 2014
    92
    0
    0
    NULL
    NULL
    Champignons het lekkerst op de BBQ :$
     

Deel Deze Pagina