Hoi allemaal, Ik wil graag weten of dit een goede schema is voor een baby van 6 maanden: 07:00 Bambix pap met 200ml opvolgmelk 10:00 Borstvoeding 12:00 Fruitpapje 200 gram met broodkorstje en water 14:00 Borstvoeding 16:00 Borstvoeding 18:00 Groentepapje 300 gram (incl vis, kip of vlees) en water 20:00 Borstvoeding 24:00 Borstvoeding Om 07:00 geef ik nu eigenlijk borstvoeding ipv bambix pap maar ik vroeg me af of een baby van 6 maanden niet beter pap kan nemen om te wennen aan het brood met 7 maanden wil ik hem namelijk brood aanbieden zonder broodkorst met beleg. Daarnaast zijn de vezels ook gezond. Tussendoor krijgt hij nog 1x per dag een rijstewafel. Wat vinden jullie ervan of is pap nu al te vroeg. Daarbij vraag ik me af hoeveel ml melk en water moet een baby van 6 maanden minimaal drinken zijn daar ergens tabellen van te vinden op internet? Veel liefs, Visitor
Hoi, Als je borstvoeding geeft heeft je baby in principe geen ander vocht nodig, om te weten of de baby voldoende drinkt check je de plasluiers. Er is een rekenensommetjes voor de hoevelhheid vocht maar die gaat alleen op met kunst voeding. (ik heb hem nog nooit gebruikt) Mijn dochter is nu 10 maanden en heeft nog nooit geen pap gehad, en ze eet nu brood als een dijker zon 4 boterhammen op een dag (incl korstjes). Je schrijft bij je groentehapje dat ze ook al vis en vlees krijgt? Dat hebben ze eigenlijk tot een jaar nog helemaal niet nodig. En aangezien je baby borstvoedig krijgt, krijgt ie heel veel vitamines via jou. (behalve vit D) Ok zie ik dat je je baby water geeft? Dit kun je eigenlijk beter niet doen aangezien je baby dat extra vocht binnen krijgt (onnodig). Daardoor minder borstvoeding wil en er dan dus een zsoort van visueze cirkel ontstaat, en hij niet genoeg voedingstoffen binnen krijgt! Je geeft al wel een korstje en dat is een prima manier om ze aan brood te laten wennen. In het begin heeft mijn dochter zeg maar een droge boterham gekregen dan leerde ze gewoon het brood eten en niet zo zeer het beleg. Zal even het schema van mijn dochter neer zetten: 7.00 Borstvoeding tussen 9.00-10.00 Boterham + fruit (banaan,peer, appel,etc) 12.00 -13.00 Borstvoeding (in fles, ben er dan niet) 200 ml 14.00-15.00 Boterham + fruit + rooibosthee 100 ml(ze krijgt dit nu ipv bvvoeding) 16.30 Borstvoeding 17.00 Warm eten. 18.00 borstvoeding 19.00 borstvoeding (dan slapen) Zoals je kunt zien clusterd mijn dochter een beetje aan het einde vna de dag. Dit doet ze voor de nacht Hoop dat je hier iets mee kunt. Begrijp je mijn warrige verhaal niet, dan zie ik het wel Groetjes simone
Graag gedaan! (En leuk om te horen dat ik gelijk heb ) Misschien nog een tip: Kijk is op www.borstvoeding.com Superhandige site. En als je rechtskijkt bij het kopje voedsel introductie staat er ook een handig voedingschema (introductie) De "eigennaar" van die site heeft ook een boek geschreven: Van borst tot boterham 0-4 (van stefan kleintjes) Is heel handig zeker in combi met borstvoeding staan o.a leuke recepten in. De dat ik er wekelijks zeker wel 4 of 5 keer in kijk. Kijk maar wat je met de info doet... Groetjes
Ziet er prima uit, alleen de 300 gram groente met vlees en vis zou ik niet hoger dan 200 gram laten. En zonder vlees of vis. Hebben ze nog helemaal niet nodig en kan onnodige allergieën veroorzaken!
Bedoel je dan dat ze het niet nodig hebben zolang ze borstvoeding krijgen? Ik was vandaag bij het cb en daar werd mij verteld dat ze nu wel vlees nodig hebben. Mijn zoontje krijgt geen borstvoeding.
Heeeft niets met bv te maken. Kinderen onder de 1 jaar hebben nog geen vlees en vis nodig. Het wordt geadviseerd maar is eigenlijk onnodig. heb ergens een artikel met waarom niet, maar kan het niet vinden En als je wel wilt geven dan een hap tegrote van een thee lepel, meer is overbodig en niet goed. Zelf voor een volwassen is 100 gram vlees te veel.
ik dacht dat ze vanaf 8 maanden vlees of vis aanbevalen, maar dan niet elke dag maar 2-3 keer per week? ik doe nu nog twee hapjes per dag, maar ze is nog geen 6 maanden. ze is vrij hongerig, ze is nu in de middag al niet meer zo happy. meteen na de middag BV heeft ze al weer trek... en meer melk wil ze dan niet. dus ik denk dat ik het over een paar weken naar 3 ga doen. ik geef nu 7 uur BV 9 uur pap (gekolfde melk met rijstepap) 12 uur BV 3 uur BV 5 uur groente/fruit 7 uur BV pin me niet vast op de tijden, die schuiven wel eens... ik zit eraan te denken straks een lunch in te voeren rond een uur of half 12 (dan luncht m'n zoontje ook) en het ontbijt denk ik ietsje eerder dan. of een lunch iets later, maar dan kom ik in de knoop met het slapen. het lijkt me ook niet zo handig als hij voor het slapen eet en zij erna. wil het een beetje op elkaar afstemmen. als ze 7 maanden is gaat ze naar de creche, ze doen daar dacht ik ook half 12 lunch, dus misschien ga ik het hetzelfde doen, dan is er wat regelmaat.
Heeft juist wel met de bv te maken! Vlees is een grote eiwitbron. Kleintjes stelt dat kinderen tot 10 a 12 maanden voldoende hebben aan de eiwitten uit de moedermelk. Daarna mag een kindje wel vlees; mager, geen varken en uiteraard liefst biologisch (er zitten nog steeds veel afvalstoffen in vlees uit de bio-industrie). Kleintjes stelt zijn menu's overigens samen zonder vlees. Vlees is nooit nodig; je kan ook eiwitrijke avondmaaltijden bereiden met kaas, yoghurt, kwark, tahoe, soja, peulvruchten etc. @Visitor:Zolang bijvoeding bijvoeding is, is de vochtleverancier de borstvoeding. Ga je water geven, dan kan de productie teruglopen (de baby heeft minder dorst, je legt minder vaak aan, dus er wordt minder melk aangemaakt). Een baby van 6 maanden heeft nog zeker 900 ml. borstvoeding dan wel opvolgmelk nodig. Maar er staan geen maatstreepjes op je borst he? Mijn zoontje is nu 6 maanden en krijgt sinds het weekend in de ochtend na de voeding een stuk fruit, in de middag na de voeding bij mijn lunch aan tafel een broodkorst en 's avonds na de voeding bij ons aan tafel groente. Hele stukken zelluf doen, geen prut of pap.