Binnenkort wil ik met een groep kinderen (10 t/m 12 jaar) hapjes gaan maken. Ik weet alleen nog niet wat. Het liefst iets waarbij ze echt allemaal wat te doen hebben en hun eigen hapjes maken. (Dus niet 1 taart met de hele groep ofzo.) We hebben wel een oventje ter beschikking, maar waarschijnlijk geen gasstel / pannen. Misschien dat één brandertje wel lukt hoor, maar dat vind ik met een groep van een stuk of 15 kinderen niet zo handig. Dan is het straks toch weer de juf die het doet i.p.v. E kinderen zelf. Het moeten ook nog hapjes zijn die makkelijk te vervoeren zijn, dus niet iets wat instort wat we moeten er nog een stuk mee lopen. En het moet ook voor volwassenen lekker zijn. Dus geen snoepspiesjes ofzo. Het mag trouwens ook wel iets meer werk zijn dan dat, we hebben een uur de tijd om ze te maken. (eventueel mag het bakken wel iets langer duren, we hebben daarna nog een activiteit.) Maar met al die eisen, kom ik zelf niet veel vedrer dan appelflappen. (of kersenflappen of abrikozenflappen ofzo) Niet echt origineel. Heeft er iemand een leuker idee?
Bladerdeeg met een knakworstje en dan in de oven. Of gehaktballetjes ect ect Of mini sausijsjes( weet niet hoe je het schrijft) Poffertjes kant en klaar en dan in de oven. ect ect. Veel plezier alvast.
Ik kan alleen hartige hapjes bedenken. Of wil je zoete hapjes? Wraps vullen met vanalles en nog wat. Spiesjes maken van mozarella, tomaatjes en basilicum. Komkommer uithollen en vullen met salades.
toevallig heeft mijn schoonzusje met een groepje van 5 meiden in die leeftijd, gisteren cupcakes versierd. Maar dan met marsepein, botercreme en natuurlijk de gekleurde snoepjes. Maar dus ook wat 'sjiekere' cupcakes. de cupcakes had ze zelf dan al wel thuis gebakken en ook de botercreme was al gemaakt. Voor de kinderen was het dus vooral interessant om met de botercreme en de marsepein aan de gang te gaan. Alleen zij had dus een groep van 5 kinderen...
Ik wil ook graag zeker weten dat (bijna) iedereen het mag. Dus hapjes met vlees of vis vallen al af. We hebben diverse religies onder één dak. Zoet of hartig maakt me niet uit. Wel graag dat de kinderen het eht helemaal zelf maken. Dus echt met de kids naar de supermarkt om ingrediënten te halen en het dan helemaal zelf maken. Alleen iets versieren is dus niet helemaal de bedoeling. We zouden de cupcakes natuurlijk zelf kunnen maken. (is toch niet al te moeilijk, hoop ik??) dan tijdens het bakken een andere activiteit en daarna versieren. Maar hoe lang moeten ze dan afkoelen voorat je ze kunt versieren? Wraps is ook een leuk idee. Ik maak ze zelf wel eens met zalm en kruienkaas enzo. Iemand ideetjes voor een lekkere vegetarische variant?