Red de selder !

Discussie in 'De lounge' gestart door oumYahya, 17 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ik gebruik selder enkel voor soep en meestal (altijd) blijft er een heel bos + stengels over. Dan ligt die in de koelkast tot die slecht wordt, en gooi ik die spijtig genoeg weg.

    Nu zeg ik STOP !

    Ik wil ze niet meer weggooien maar ik weet niet wat ik er verder nog mee kan doen ?
    iemand leuke en lekkere receptjes met selder ?
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik verwerk het (niet altijd, alleen als ik het in huis heb) in lasagnesaus. Daarin gaan sowieso altijd veel groenten bij mij; paprika, wortel, aubergine, courgette, ui, tomaat (niet altijd allemaal tegelijk, maar bij voorkeur wel) en dan op het eind grof mixen met de staafmixer.
    Rauw is ook lekker, fijngesneden in rauwkostsalades. Ik neem tenminste aan dat je het over bleekselderij hebt?
     
  3. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Ik koop het juist soms voor een ander recept en maak dan uit pure wanhoop van de rest soep. :D
     
  4. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Salade (appel, walnoot, manderijn uit blik, kleine stukjes kaas, of een recept van waldorf salade) of inderdaad door de pasta saus.
     
  5. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    17 apr 2013
    3.127
    2
    0
    Geen recept maar ik kreeg het altijd als snack met whisky cocktailsaus 😁😁😁
     
  6. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ah daar had ik nog niet aan gedacht om het in een saus van lasagne te verwerken..
    maar ben nog niet van plan lasagne te maken.. rauw weet ik niet of ik er voor ben.. nog suggesties ?
    wat doe jij er dan mee mystiek
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik vries de saus ook gewoon in, maak er nl. vaak extra van.
     
  8. Darinka1

    Darinka1 Bekend lid

    21 nov 2010
    504
    10
    18
    thuis
    Ik vries het meestal in voor de volgende keer dat ik soep maak of ik verdubbel mijn soeprecept volledig.
    Nu moet ik wel zeggen dat mijn laatste pot soep van 4l op 4 dagen op was...
     
  9. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    23 jan 2014
    1.168
    1.332
    113
    Waarom vries je het gewoon niet? Ik vries altijd peterselie in. In salades etc is het dan niet meer te gebruiken het is ideaal om in warme gerechten te verwerken op die manier. Gewoon wassen, snijden en invriezen.
     
  10. Aries

    Aries Niet meer actief

    Het is een van de ingrediënten van bolognesaus voor bij de pasta, daar gebruik ik het het vaakst voor. Of in repen met repen komkommer, paprika, wortel e.d. en dan op tafel zetten met hummus als dip. Lekker als lunch. Of de briequiche met appel van de AH-website, die is lekker, ziet er mooi uit en er gaat ook flink wat bleekselderij in.
     
  11. Fridadepida

    Fridadepida Actief lid

    3 jan 2016
    387
    90
    28
    Gaat het over peterselie of bleekselderij?
     
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik gooi het door salades of idd door blognese-achtige saus. Maar invriezer kan ook prima!
     
  13. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Dat verschilt. Ik heb namelijk geen vaste recepten, maar zoek elke week wel wat nieuws uit van Internet. In pasta zit regelmatig bleekselderij, maar ook wel eens in ovenschotel, bijvoorbeeld met gehakt, aardappelpuree, doperwten en nog wat andere groenten naar keuze. Heel soms gaat het door een risotto of een salade. Mogelijkheden zat eigenlijk.
     
  14. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Correct. Zo heb je altijd selder in huis.
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Vroeg ik me ook al af.

    Bleekselderij kun je lekker roomkaas op doen en zo wegsnacken. Of met een kruidendipje. Opsnijden en in een wokschotel doen is ook lekker.

    Peterselie kun je mengen met feta en daar bladerdeeghapjes van maken.
     
  16. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.029
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Ik gebruik het altijd in pastasaus.
    Wat ik niet nodig heb snij ik in kleine stukjes en vries het in.
     
  17. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Geen van beide; selderij: AH Selderij 40 g online bestellen | AH.nl

    Ik gooi wat ik over heb ook vaak weg; vergeet meestal mijn voornemen om de rest in te vriezen:D
     
  18. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Bleek-,of gewone selderij?
     
  19. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik denk bleekselderij, omdat ze het over stengels had.
     
  20. oumYahya

    oumYahya Niet meer actief

    Ja het gaat indd om bleekselderij .. Ik noem dat gewoon selder.
    Ja soms Vries ik die indd in maar heb dat niet zo graag.. Vind dat de smaak niet meer tot zn recht komt als ik die uit de vriezer haal..

    Mss morgen tussen een aardapelgratin 👌
    doen jullie dan ook die blaadjes in de saus ? Of enkel de stengel
     

Deel Deze Pagina