Ik heb de laatste tijd elke keer ruzie met de eieren wanneer ik ze hard kook. Blijkbaar krijg ik ze niet goed meer aan het schrikken want het is een heel gedoe om de schil eraf te krijgen zonder de halve ei mee te scheuren. Ik kook ze vaak tussen de 7 en 10 min (mijn ervaring is dat het beter gaat als ze langer koken) en giet daarna het pannetje leeg om er een lading koud water overheen te gieten. Daarna laat ik ze nog een paar minuten in het koude water afkoelen voor ik ze ga pellen. Vroegah ging dit allemaal prima, maar blijkbaar doe ik toch iets niet goed Hoe koken jullie je eitjes, en gaat de schil er dan makkelijk af?
Mm, ik laat de eieren ook ongeveer zolang koken, dan haal ik de pan van het vuur en vervolgens giet ik koud water in de pan (dus bij het hete water), dat werkt voor mij op zich prima. Ik kan me niet herinneren dat ik last had met pellen.
Dan zijn ze te vers. Dat heb ik ook elke verjaardag als ik gevulde eieren wil maken. Alleen nu haal ik ze een week er voor en zijn ze goed.
Niet goed laten schrikken, mijn tip is om dan voor de eitjes te gaan staan en keihard ,BOEH!' te roepen Grapje.. flauw... Ik had dit altijd met de eieren van de ALDI, maar sinds ik een ander merk haal is het over. Scharreleieren van de coop. Succes ermee!
Ik kook mijn eitjes voor hardgekookt ongeveer 10 minuten en laat ze schrikken onder de koude kraan. Soms heb ik dat ook dat de schil er moeilijk af gaat. Dan zoek ik een stukje waar het velletje nog zichtbaar is en die trek ik eraf en dan lukt het me wel. En ik laat ze zowiezo even staan voordat ik ze pel.
ik kook ze ong 6 min(dan zijn ze goed hard) ik leg ze wel directin het water dus niet pas als het water kookt en dan giet ik al het kokende water eruit, koud water erover, dat weer weg gieten en dan nog een keer koud water even laten staan en dan de eiren eruit halen, en ik heb nooit problemen met pelle ook niet met verse eieren (gewoon scharrel an ah)
Hmmz... zo vers zijn ze meestal niet eigenlijk Zijn toch zeker al meer dan een week geleden gehaald in dit geval. Ik had wel zo'n vermoeden dat het aan de eieren ligt omdat het soms perfect gaat en soms voor geen meter, terwijl ik het op dezelfde manier doe. Maar ik wil op oudejaarsdag gevulde eitjes maken en dan moet ik ze echt mooi kunnen pellen, gedoe ook!