Vraagje over gehakt uit de vriezer

Discussie in 'De lounge' gestart door Amezen, 25 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Omdat ik het zelf vergeten was, heb ik vanochtend onderweg naar mijn werk mijn vriend gebeld of hij nog even gehakt uit de vriezer wilde halen..

    Kom ik net thuis en zie ik dus dat die droeftoeter het wel uit de vriezer gehaald heeft, maar vervolgens OP het aanrecht heeft gezet i.p.v. in de koelkast. Daar heeft het dus de afgelopen 10 uur staan ontdooien..

    Zouden jullie dit nog eten? (als je 10 weken zwanger was..)
     
  2. MamavanMJ

    MamavanMJ Niet meer actief

    Toen je aankwam was het al helemaal ontdooid?

    Ik laat vaak als ik weg ga 's ochtends het vlees op een bordje in de keuken staan ipv op het aanrecht, omdat het anders nog niet helemaal ontdooid is als ik terug kom. Als het bijna ontdooid is zat ik het meestal in de vriezer.

    Hoe is de kleur van het gehakt? Hoe ruikt het? Als het net pas is ontdooid (helemaal) en de kleur is goed en het ruikt goed kan je het gewoon eten hoor!
    Kan echt geen kwaad voor je zwangerschap. (en ik ben best voorzichtig geweest 40 weken lang!)
     
  3. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Ja het is helemaal ontdooid.. Het ziet er nog best goed uit, maar ik vind het echt wel tricky hoor.

    Jij zou het dus gewoon eten nadat het 10 uur buiten de koelkast had gestaan?
     
  4. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik zou het gewoon opeten als het er goed uit ziet.
     
  5. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Op de site van het voedingscentrum staat het volgende:

    Voor het ontdooien is het volgende belangrijk:

    Ontdooi bevroren producten in de koelkast, op een afgedekt bord of in een afgedekte schaal. Laat ze niet ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water. Zo krijgen bacteriën geen kans en blijft het vlees lekker sappig.
     
  6. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    Ik zou het gewoon eten hoor. Als het nu 35 graden was oke dan niet maar zolang het goed ruikt zou ik het gewoon eten
     
  7. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Ik kan gewoon niet begrijpen hoe je bedenkt vlees 10 uur lang buiten de koelkast te laten staan???

    Ik heb hem net gebeld en gevraagd nieuw gehakt mee te nemen. Ik durf het niet aan.
     
  8. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ja hoor zou ik gewoon nog opeten, ik ontdooi het op deze manier altijd, in de koelkast gaat het zo langzaam.
     
  9. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Maar lieve schat het moet toch ontdooien ??
     
  10. Lycka

    Lycka Fanatiek lid

    10 jan 2012
    1.118
    0
    0
    Zweden
    En je eet het toch niet rauw?
     
  11. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Ja in de koelkast ja.
     
  12. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik zou dat ook gewoon opeten.. als ik het in de koelkast laat ontdooien duurt het me veel te lang. Zet het altijd op het aanrecht of op ontdooi stand in de magnetron.
     
  13. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Dan was het nooit nu al ontdooit geweest dus had je het alsnog moeten laten ontdooien.

    Zoals iemand al zei, als het 35 graden buiten is dan begrijp ik je angst maar kom op zeg, dit kan je makkelijk eten.

    En geloof me ( dit kunnen vele hier op zp beamen ) ik ben echt heel strikt met eten wat uit de vriezer komt of wat over de datum is.
     
  14. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    13 aug 2012
    1.421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Na 10 uur boven 0 is het echt wel ontdooid hoor. Ik doe het zelf altijd zo!

    Misschien ben ik nu te voorzichtig, maar liever een beetje gehakt weggooien dan een voedselvergiftiging oplopen. Ik hou me maar aan wat het voedingscentrum zegt..
     
  15. Melanie86

    Melanie86 Fanatiek lid

    26 nov 2009
    3.766
    0
    36
    Ik ontdooi vlees altijd op het aanrecht. In de koelkast is het bij ons na 24 uur nog niet eens ontdooit (koelkast staat te koud, maar krijg hem niet fatsoenlijk ingesteld). Nog nooit ziek van geworden.
     
  16. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Wij eten smiddags altijd warm, ik haal het er de avond daarvoor laat uit de vriezer en zet het op het aanrecht. Als ik het bv smorgens uit de vriezer haal voor de volgende dag, zet ik het eerst ff in de koelkast en savonds laat eruit. In de koelkast ontdooien vind ik ook geen succes.
     
  17. Versluis

    Versluis Fanatiek lid

    10 jul 2011
    1.924
    0
    0
    Filiaalmanager
    Zeeland
    Ook altijd op het aanrecht, vroeger bij mn ouders ook al en nog nooit ziek geworden. Ook nu in mijn zwangerschap doe ik het nog steeds zo en dan staat het ook wel eens zo lang (niet in de zomer natuurlijk) en ik functioneer nog steeds.

    Maar durf je het niet aan, dan niet doen, dan ga je er alleen maar steeds aan denken. En dan heb je ook nog dat de een gevoeliger zal zijn dan de ander op zulke dingen en dus ziek wordt.
     
  18. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    zolang je geen verwarmt aanrechtblad hebt zou ik het gewoon eten
     
  19. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Nou hier dus echt niet hoor.

    Maar maakt niet uit, je moet doen waar jij je goed bij voelt.
     
  20. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Echt zonde om gewoon goed eten weg te gooien....Begrijp best dat je voorzichtig bent maar dit gaat echt nergens over. Ik laat altijd dingen op het aanrecht ontdooien, en ja dat eten de kinderen ook, en ja ook toen ik zwanger was, en nee, we zijn nooit ziek geworden. Zolang je het niet rauw eet kan er echt niets gebeuren.
     

Deel Deze Pagina