Vraagje over kippenvleugens

Discussie in 'De lounge' gestart door Happy, 12 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Ik wil ze graag in de oven doen!
    Maar moet ik dan de ovenschaal ook invetten?
    En moet ik ze eerst raar bakken?
    Ik weet het echt niet haha,doe het voor het eerst!
    En hoelang moeten ze dan in de oven

    Gr
     
  2. Moedervan2

    Moedervan2 Niet meer actief

    je hoeft het niet voor te bakken hoor. Bij vlees wel. Ik zou wel flink invetten en dan kruiden eroverheen en hup de oven in.
     
  3. Annemonique

    Annemonique VIP lid

    13 okt 2005
    7.873
    0
    0
    Psychiatrisch verpleegkundige
    Houten
    Hier vetten we de schaal nooit in, er komt zat vet vanaf!
    Doen er kipkruiden overheen en dan 20-25 minuten in de oven.
    Soms leggen we ze op folie in de oven, is voor ons makkelijker omdraaien (halverwege draaien we ze dus even om).
     
  4. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Je hoeft ze inderdaad niet voor te bakken dat doet de oven al.
    Ik zal de bak wel invetten anders heb je kans dat het blijft plakken.
    Ik zal er wat kruiden overheen strooien en hij is klaar.
    Hoelang zo'n kip erin moet weet ik niet zo precies.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Wij doen meestal de kippenvleugels in een schaal, dan olie en kruiden erover. Lekker door elkaar mengen.
    En daarna de oven in.

    Als je de olie al over de kip doet, hoef je de schaal niet in te vetten..
     
  6. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Ik bak ze altijd wel even...dan wordt het korstje extra lekker!
    Eerst kruiden of marineren...dan 2 minuutjes aan elke kant bakken....en dan in de over/grill zo'n 25 minuutjes (zo uit mnhoofd....)

    Ik vet de schaal trouwens niet in...
     
  7. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik deed eerder ook weleens kippenpoten (van die grote) in de oven. Een half uur lang. Ik heb toen wel gehad dat ze niet helemaal gaar van binnen waren, nog een beetje rood. Weet niet of het kleine of grote kippenpootjes zijn>?
     
  8. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Grote kippenpoten doen wij ruim een uur zijn ze heerlijk gaar valt het vlees van de botjes
     
  9. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Vriendin van mij vertelde laatst hoe zei het deed.
    Eerst kip avond van te voren in kip masala marinade zetten. Dat laten in trekken dan de volgende avond in de oven volgens mij niet invetten is al vet genoeg ongeveer een uurtje of anderhalf in de oven en je hebt heeeerlijke kip:D:)
    Suc6
     
  10. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    half uur is veel te kort je moet het zeker een uur of 1,5 doen dan weet je zeker dat ze gaar zijn.:)
     
  11. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    als je kipjes in de oven doet dan vet je eerst beetje de schaal in en dan doe je ze ongeveer 30 tot 50 min in de oven
    af en toe even op draaien en klaar is kees
    je kan ze ook in een braadzak doen en dan lekker laten stoven..
    ik ben namelijk kok geweest hihi en ik deed ze eigenlijk vaker in een braadzak dan behoud je ook altijd de lekkere sappen van een kip drogen ze ook niet uit..
     
  12. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Dankjewel dames

    Ik ga nu even lekker aan de gang
    Gr
     
  13. R1lana

    R1lana Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    4.465
    0
    0
    Huisvrouw
    Venhuizen
    ja idd en dan zet ik hem altijd op grillen
     
  14. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    De waren heeeeerlijk,heb het wel in gevet!
    De kip viel zo van de botjes af!

    Dames bedankt
     

Deel Deze Pagina