Mexic. Ovenschotel zelf kruiden, tips recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 12 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.678
    515
    113
    Hai! Laatst een mex ovenschotel gemaakt met nachochips, gehakt, bonen, mais, crème fraiche en guacamole! Viel erg in de smaak. Had fajita kruiden gebruikt. Deze vond ik vreselijk zout voor de kids.
    Dat moet anders kunnen.. Kan ik zelf niet bruiden maken??
    Iemand een top receptje hiervoor..???
     
  2. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Ja, ik stel het altijd zelf samen, veel lekkerder en ook niet zo zout en pittig. De kinderen smullen ervan. Dit is mijn samenstelling:

    1 gemalen komijn
    1 oregano
    2 uienpoeder
    ½ cayennepeper
    1 paprikapoeder (gewoon of gerookte)
    1 witte peper


    Het is per deel, dus als je weinig maakt neem je theelepels, maak je veel dan doe je het met een koffie of dessertlepel.
    Eet je zonder de kinderen kan je het ook nog wat pittiger maken door wat chilipoeder erbij te doen.

    Ik heb eens geprobeerd deze kruidenmix te bewaren maar dan verliest het zijn smaak dus dat ie niet aan te raden.
     
  3. Aszz

    Aszz Niet meer actief

Deel Deze Pagina