Vraagje over zelf deeg maken..

Discussie in 'De lounge' gestart door MissXX, 18 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Zojuist bedacht ik me heel impulsief een apfelstrudel te maken.
    Dus zojuist het deeg klaar gemaakt, maar lees ineens dat deze alleen al 90 minuten moet rusten.

    Nu is het zo binnen een 1,5 uur al weg te moeten, dus lukt me nooit die apfelstrudel af te maken.
    Stom, stom, stom!

    Maar nu is dus mijn vraag: Kan ik dit deeg ook gewoon uren lang (tot vanavond) laten staan ipv 1,5 uur? Of kan ik het nu gewoon beter weggooien en straks opnieuw beginnen?
     
  2. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    zeg me even of t met gist is...
    normaal kun je t afgedekt in de koelkast bewaren hoor!
     
  3. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Met patent bloem.. Weet niets over gist.. :)
    Bloem, boter, water, zout
     
  4. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Je kan dat gewoon laten liggen, hoor.

    Is het bloem of zelfrijzendbakmeel?
     
  5. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    gewoon in koelkast leggen, gaat prima, even in folie.
    kun je morgen ook nog gebruiken hor
     
  6. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Bedankt voor de antwoorden..
    Heb het uiteindelijk gebruikt, maar aanwijzing niet goed gelezen, dus deeg te dik voor de apfelstrudel (veel te hard en dik uit de oven), maar de vulling is in ieder geval erg lekker! ;)
     
  7. adi

    adi Niet meer actief

    Volgende keer een zakje bakpoeder doorheen doen, daar wordt het luchtiger van.

    En deeg mag je wel een dagje in de koelkast bewaren. Afdekken met de keukenfolie.
     
  8. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Echte Apfelstrudel maak je met filodeeg. Kun je zo kopen (diepvries). Misschien iets voor de volgende keer?
     

Deel Deze Pagina