Hoi Ik ben bijna 21 weken zwanger en heb gister per ongeluk 2 blokjes Texelse boerenkaas gegeten. Mogelijk was deze niet gepasteuriseerd.... Kan dit kwaad? Maak me wel een beetje bezorgd... Groetjes
Hallo Donja62. Als het van rauwe melk gemaakt is moet er a lait cru op de verpakking staan en mag je het dus niet eten. Ben je er ziek van geworden? Dus heb je koorts gehad na het eten ervan? Zo niet is het niet erg. Zo wel bel dan met je verloskundige. Zie ook Listeriose zwangerschap (Infectieziektebestrijding) Groetjes Ineke.
Nee ik heb geen klachten gehad... las dat harde kazen ook niet gevaarlijk zijn , alleen zachte kazen=,? Kan ik er van uit gaan dat het goed is of moet ik nog iets doen? Kan het ook nog later komen ivm incubatie?
hoi harde kaas is geen probleem, daar is het vochtgehalte te laag om de listeria te laten ontwikkelen. Je hoeft niets te doen, er is geen incubatietijd ofzo. Mirjam