Morgen gaan wij lekker shoarma eten We maken dan graag zelf knoflooksaus maar ben die van ons zat. Me stiefvader maakt ook altijd zelf knoflooksaus deze is 100x zo lekker Moet hem alleen even recept vragen.... Maar nu ben ik dus ook benieuwd naar jullie recepten voor zelf gemaakte knoflooksaus die lekker is en het liefst zo mager mogelijk dus hoe maken jullie de knoflooksaus? bedankt alvast
Mayonaise, water (om te verdunnen), knoflook (aantal teentjes = op gevoel en naar smaak) en bieslook.
magere yoghurt, mayonaise, knoflook, bieslook, peterselie. Ontzettend lekker fris en je ruimt niet zo vreselijk uit je straatje de volgende ochtend
ik gebruik altijd de zakjes van calve , onwijs lekker ...doe ik half yogonaise en half milde yoghurt en dan dat zakje en wat verse peterselie , jammie jammie jammie !!
Aioli kruidenzakje (vind je bij dipsausjes voor chips) paar scheppies mayo en teentje knoflook naar smaak toevoegen. heerlijk! oja en scheutje water erbij anders is de saus wel érg dik vind ik
Bakje creme fraishe en een bakje garlan ( kruidenboter van de lidl ) mixen en daar wat teentjes knoflook in doen en voor de pittigheid een mespuntje sambal ...
mayonaise dunner maken met yoghurt knoflookteentjes uitpersen (ik doe er meestal een stuk of 4) zakje dipkruiden wat groene kruiden (voor de kleur)
misschien maar eens proberen dan maar wij eten nooit yoghurt dus vind ik t weer zonde om heel pak te kopen voor alleen de knoflooksaus
magere yoghurt of kwark, yogonaise, 1 teentje knoflook, gedroogde peterselie, zout, suiker. Bij onze slager hebben ze echt een heel lekkere, en deze komt aardig in de buurt...beetje naar eigen smaak ingrediënten toevoegen maar 1 teentje knoflook is echt wel genoeg (tenzij je 10 liter maakt!!)
Hier gewoon mayonaise beetje verdunnen met water en daar doorheen wat teentjes knoflook. Als je hem sterker wil hebben niet meer knoflook erin, maar een dag van tevoren maken en in de koelkast zetten. Heerlijk de knoflook trekt goed in de mayo en je hebt dan een heerlijke saus. En als je er een kleurtje in wilt dan wat peterselie bv.
Je kunt ook zo'n klein bakje griekse yoghurt kopen (eenpersoonsportie). Ik maak zelf vaak tzatziki voor bij de gyros. Yoghurt, 1/4 komkommer fijn gesneden, 1-2 teentjes knoflook, scheutje olijfolie en peper en zout. Erg lekker fris en niet zo vet. (maar ik ben ook dol op tzatziki)
"Officieel" hoort het wel in knoflooksaus. Ik doe het ook altijd, heerlijk.. maar vooral veel knoflook haha!