vraagje witlof in de oven

Discussie in 'De lounge' gestart door missym, 9 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    normaal kook ik de witlof altijd voor ik het in de oven doe, nu kwam ik dit recept tegen Recept Witlof Ovenschotel op Smulweb.nl

    moet ik het hier rauw in de ovenschaal doen of toch eerst koken?
     
  2. mama van 2 meiden

    mama van 2 meiden Niet meer actief

    vlgs mij deed mijn moeder de witlof altijd rauw in de oven...was lekker
     
  3. MamaG

    MamaG Fanatiek lid

    24 mei 2008
    1.298
    0
    36
    Omg Nijmegen
    Die zou ik zelf niet voor koken, omdat je het in stukjes moet snijden, dus is veel sneller gaar en hij moet 45 minuten in de oven... Ik denk dan ook dat als je het nog eens voor gaat koken, dat het dan te gaar zal worden en dus niet lekker.
     
  4. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Als de witlof in stukjes is denk ik niet voorkoken..

    Maar vind het sowieso maf dat je de witlof eerst in reepjes moet snijden en daarna de harde kern pas verwijderen? (Ik snijd altijd eerst de onderkant af, dan doormidden, en dan de kern eruit.. En daarna pas kleiner snijden of wat dan ook)..
     
  5. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    heb het er ook eerst uitgehaald hoor, het staat nu in de oven ben benieuwd.
     
  6. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    27 sep 2009
    2.125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland
    ik kook ze altijd voor zo'nnn mm 20 minuten voor kleine en langer voor grote,, kijk naar de kleur die wordt wat waterig doorzichtig zodra de kook gaar zijn

    xx
     
  7. Bolly

    Bolly Fanatiek lid

    27 sep 2009
    2.125
    0
    0
    eigen onderneming
    zuid holland
    oo lees nu zo snel in stukjes dan hoeft het niet . hoop dat het lekker was

    xx:D
     

Deel Deze Pagina