Hier ook kook ook uit de Turkse keuken maar ook de ouderwetse aardappelen groente vlees menu. Ik wissel af vanavond staat er toevallig pilav op het menu. Tenminste mijn dochter die kookt want ik lig knock out op de bank.
Best grappig eigenlijk, maar Marokkanen staan hier in Tunesië echt bekend om mensen die heel de dag door maar eten. Hier doen ze bv die "tussenmaaltijd" dus niet en sowieso al dat zoete zijn ze niet echt van. Grappig dat (bijna) buurlanden daarin zo kunnen verschillen Mijn man is zelf opgevoed met 2 maaltijden per dag. Dat is nu helemaal hip en staat bekend als intermitting fasting. Mijn schoonmoeder doet dat nog steeds. Overigens eet ik over het algemeen ook 2x warm per dag maar daar zit vaak wel gewoon opgewarmd eten van de dag ervoor bij.
Ik bedenk me dat ik heel weinig weet over cultuur uit China, Korea en Japan. En dat ik de neiging heb dingen door elkaar te gooien. Dus zonder mensen voor het hoofd te willen stoten: Mensen uit China, wonen met opa en oma in 1 huis, is dat waar? Eten Koreaanse mensen echt zo vaak noodles? En zo pittig eten ook? Zijn er verder bijzonderheden die ik kan leren?
Was in Frankrijk ook normaal, in elk geval in de streek van de grootouders van mn vriend. Ontbijt, warme lunch (wat ik als avondeten zou bestempelen), voor de kleintjes een vroeg diner en dan voor de volwassenen nog een diner. De slakken sloegen oma en ik maar over. De kip was vers geslacht (was een tweede haantje die opa had laten lopen wetende dat wij zouden komen) en hing voor de open haard aan een spit op een klokwerk te braden met een pak roomboter.
In t geboorteland van man kunnen ze ook s middags en s avonds warm eten. Als je dan een paar visites achtereen hebt omdat je maar kort ergens op bezoek bent, en iedereen slooft zich uit... Dan kan ik geen eten meer zien. "Gewoon" eten ze s avonds vaak in de praktijk iets eenvoudigs van brood met kaas en rauwkost of watermeloen, of een kliekje oid.
Hahaha en dan vooral met suikerfeest als je fijn suikerfeest gaat wensen bij iedereen krijg je ene na de andere caloriebom aangeboden en je moet minstens 1 ding proeven anders "beledigd" en in Marokko is de thee zo zoet dat je bij een slok je tanden voelt afbrokkelen haha. Als ik daar thee zet leg ik standaard suikerklontjes erbij of ik maak 1 pot thee zonder suiker en 1 pot thee met extra suiker voor hun. En toch zou ik dit alles voor geen meter willen missen❤️
Klopt in de middag thee met of harcha(griesmeel cakeachtig ding) of de beghrir(duizendgaten pannekoek heb de gaatjes nooit geteld maar het zijn er geen duizend snap eigenlijk niet waarom ze er geen honderdgaten pannekoek van hebben gemaakt haha)de msemmen de normale en de gevulde, de donuts en ga zo maar door. En soms staan ze tegelijk op tafel haha Caloriearm zijn ze in ieder geval niet.
Bij hun is het toch zo dat je een x-aantal keer de uitnodiging moet afslaan voordat je "echt" op bezoek mag komen? Wel eens gehoord iig en ben eigenlijk wel benieuwd wat daarvan klopt.
Ik kook eigenlijk vooral Tunesisch omdat 1) we dat allemaal lekker vinden en 2) dat qua ingrediënten gewoon het makkelijkste gaat. Als ik bv Aziatisch wil koken moet ik echt gaan improviseren qua ingrediënten, zo maak ik zelf bv sojasaus omdat ze dat hier gewoon niet verkopen. Rijst is ook echt iets van 6x duurder dan pasta, en dan kom je toch al vaak op lokale gerechten uit (pasta wordt hier enorm veel gegeten, ze zijn na Italië de grootste pasta-eters ter wereld). Af en toe maak ik wel eens wat "anders". Maar niet ontzettend vaak.
Ik weet hier ook weinig vanaf, alleen had ik vroeger een Zuid-Koreaans klasgenootje. Als je bij haar in huis kwam, rook het enorm pittig naar eten en hoewel zij zich erg goed verzorgde en veel parfum gebruikte, rook ik op school ook altijd een soort pittige kruidige lucht als ik dichtbij haar kwam. Wel hele lieve, gastvrije mensen waren zij en haar ouders en zussen overigens. (En enorm prestatiegericht wel)
Het verleden heeft ons geleerd dat er in onderwerpen over religie niet altijd respectvol gereageerd wordt. Het begint vaak rustig, maar na verloop van tijd kan het in dergelijke topics enorm uit de hand lopen. Om dat voor te zijn hebben wij besloten onderwerpen over religie niet toe te staan.
Is rijst zo duur in Tunesie? In Marokko is wel alles te koop vooral in de supermarkten heb je helemaal veel meer keus dan de standaard straatwinkeltjes. Pasta eten ze weer in Marokko heel weinig in Marokko en meer als toevoeging bij rijstsalade of gegrild vlees.
D Dat is begrijpelijk dan zijn jullie het liever voor. Maar heb gelukkig al heel lang geen onrespectvolle topics gezien waarin elkaars geloof beledigd werd als het ter sprake kwam tijdens een bericht Integendeel oprechte interesse in elkaar ongeacht wat je gelooft❤️
Doet mij denken aan mijn schoonzus. De eerste keer dat ik in Marokko was en we voor de zoveelste keer aan het eten waren op de dag vroeg ze mij of ik het werkwoord eten ken? Ik eet, jij eet, ik eet, hij eet, ik eet ,wij eten, ik eet, zij eten, ik eet, jullie eten, ik eet. Het kwam er dus op neer dat eenders welke persoon aan het eten was ik altijd mocht mee-eten.
Ik denk niet dat rijst schreeuwend duur is, maar pasta gewoon heel goedkoop Volgens mijn vriendinnen in Marokko (o.a uit Nederland, Engeland en Denemarken) valt dat dus best tegen qua aanbod in de supermarkten. Ze hebben hier in de supermarkten idd ook wel meer dan in de kleine winkels, maar zeker niet alles. Gelukkig maak ik veel zelf
Die verbranden de calorieen wel weer in het huishouden. Die dweilen daar met water en trekker dan een gigantisch huis en doen vaak ook de huis van hun ouders erbij. Trap op trap af vele wassen nog ouderwets met de hand dan hoef je niet naar de sportschool een sixpack kweek je op die manier ook wel haha
Oh want de prijzen qua rijst en pasta verschillen in Maroko niet veel met hier in Nederland . Veel producten komen ook uit Spanje dus er is volop keus vind ik dan persoonlijk.
Mensen uit China, wonen met opa en oma in 1 huis, is dat waar? Ligt eraan. Het komt zeer zeker voor, maar niet altijd. Vaak is het wanneer ouders veel werken, soms verder weg en voor langere periodes aan 1 stuk. De grootouders wonen dan bij het kind en zorgen voor de kleinkinderen. Dit gebeurd ook in andere (armere) Aziatische landen. En het is ook een stuk cultuur. Mijn schoonmoeder zal bij mijn schoonzus gaan wonen later. Dat is vanzelfsprekend. No way dat zij naar een verzorgingshuis zal gaan. Eten Koreaanse mensen echt zo vaak noodles? En zo pittig eten ook? Ja , haha De rest van Azië ook trouwens. Rijst en noodles