Vragen en info over endometriose

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door annika, 18 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. annika

  annika Actief lid

  9 feb 2006
  243
  0
  0
  Omdat ik nog maar net bezig ben met proberen zwanger te raken, ben ik van alles aan het lezen over dit onderwerp. Zo viel mijn oog ook op endometriose. Ik denk zelf niet dat ik dat heb, maar heb wel een grote angst ervoor(zijn er meer??). Ik heb 12 jaar de pil geslikt, is naar mijn idee altijd prima gegaan. Voordat ik de pil slikte had ik best hevige last van mijn menstruatie. Inmiddels ben ik zo'n 6 maanden gestopt met de pil en iedere maand komt mijn normale menstruatie iets meer op gang zoals het vroeger zonder pil dus ook was. Ik heb tijdens mijn menstruatie ook last van lage rugpijn, en heb deze pijn ook al 2 x gehad rond mijn eisprong (ovulatiepijn). Nu lees ik overal dat lage rugpijn één van de symptomen is van endometriose.... Verder heb ik een duidelijk gevoel van aanwezig zijn van mijn linker-eierstok.
  Ik bedacht mezelf dat pilgebruik gunstig moest zijn in geval van endomtriose en vond er deze tekst over ;

  Uitgaand van het ontstaansmechanisme, is het eenvoudig te begrijpen dat de aandoening bijna exclusief voorkomt bij vrouwen in de reproductieve periode (dwz in de voortplantingsleeftijd), met een piek tussen het twintigste en veertigste levensjaar. De associatie met deze hormonaal sterk actieve periode houdt wel in dat zowel zwangerschap als de anticonceptieve pil de evolutie van het ziekteproces gunstig zal beïnvloeden.

  Bij zwangerschap en pilgebruik wordt er immers een progestatief dominante sfeer tot stand gebracht, en daar endometriose een oestrogeen-gevoelig groeiproces is zal tijdens die periodes de woekering van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder afgeremd worden.

  --------------------------------------------------------------------------------

  Wel lastig want de symptomen zijn best duidelijk maar er wordt ook veel geschreven dat vele vrouwen helemaal geen symptomen hebben. Ik zou bijna willen dat ik hier nooit iets over gelezen had, ik maak me nu alleen maar zorgen.
   
 2. AnnaS

  AnnaS Fanatiek lid

  25 nov 2005
  1.096
  0
  0
  Agent
  Drenthe
  Annika ik had trouwens nooit aan gedacht dat ik endometriose zou hebben.
  Heel veel klachten zijn soms onverklaarbaar en lijke op ovulatiepijn of menstruatie klachten.
  Je kunt natuurlijk ervaringen op het internet delen, maar daar word de ziekte niet minder van.
  Als je het niet vertrouwd zou ik gewoon naar de huisarts gaan en vragen naar een verwijsbrief voor de gyn om eens goed onderzocht te worden.
  Het klopt trouwens dat de pil een gunstige effect heeft op endometriose, maar is niet altijd zo als je daarvoor al endometriose hebt kan alleen de klachten en symptomen voorkomen

  Groetjes Anna.
   
 3. deborah

  deborah Actief lid

  2 dec 2005
  348
  0
  0
  ik zou me er niet te veel zorgen over maken,
  ik heb endometriose ben 2 keer aan een cyste geopereerd en er is een eierstok weg gehaald.

  ik ben toen we zwanger mochten worden in de 2e maand zwanger geworden.
  verder heb ik weinig klachten, maar heb het wel in ernstige vorm.

  En als je het niet vertrouwd kan je altijd lang je ha gaan voor een verwijzing. ( als ze die zonder noodzaak geven )
   
 4. mijnimeel

  mijnimeel Fanatiek lid

  10 nov 2005
  2.343
  0
  0
  Directeur
  In de buurt van Den
  Ik zou een verwijsbrief vragen van de HA voor de GYN. Mijn HA denkt in mijn geval ook aan endometriose of myoom (vleesboom), dat hoor ik dinsdag. Dan moet ik naar de gyn.
  Ik heb wel van meer klachten last (zoals te lezen op endometriose.nl) namelijk misselijk (soms de hele dag), onverwachts VEEL bloedverlies etc.
  Dinsdag hoor ik meer dus houd je op de hoogte...
   

Deel Deze Pagina