Hoi allemaal! Maken jullie wel eens lunch en fruit voor jullie kinderen de avond van te voren klaar? Ik doe het normaal altijd 's ochtends, maar op werkdagen is het allemaal zo vroeg en haastig, dat het me fijn lijkt dat al de avond van te voren te doen. Ze krijgt nu altijd fruit, groente en brood mee in mepal bakjes, maar het lijkt me niet dat dit vers blijft als ik het de avond van te voren klaar maak? Voor de mama's die dat wel is doen wat voor bakjes gebruiken jullie en blijft dat dan nog een beetje lekker?
Wil prima hoor. Fruit snijd ik wel pas in de ochtend, maar brood en groente snijd/smeer ik de avond van te voren. In gewone mepal trommels.
Brood smeer ik bevroren 's avonds en dan in de broodtrommel en in de koelkast en dan is het nog prima te eten de volgende dag rond 12u, bekers drinken zet ik ook al 's avonds gevuld in de koelkast. Fruit snijd ik wel 's ochtends.
Hier ook yumbox en Little Lunchbox trommels. Alle vakjes worden apart afgesloten en zijn lekvrij. Brood wordt niet oud, fruit verkleurd niet. De Little Lunchbox trommels vind ik het fijnst. Ik maak het regelmatig 's avonds klaar.
Fruit doe ik wel pas in de ochtend, dat lijkt me niet zo lekker om de avond van tevoren te doen. Brood deed ik altijd de avond van tevoren toen ik het nog deed, maar vanaf groep 2 ongeveer smeren ze zelf hun brood. We eten aan een gedekte tafel elke ochtend, ik zet hun trommels naast hun bord en dan smeren ze zelf wat ze willen. Dat werkt voor mij eigenlijk het beste, nooit meer gezeur dat er iets op zat wat ze niet wilden of dat het teveel of te weinig boterhammen waren. Pas hadden we een pannenkoek over, oudste vindt dat erg lekker, die stop ik dan de avond ervoor in zijn trommel, dan in de koelkast en smorgens bepaalt hij zelf hoeveel brood hij daar dan bij smeert.
Groente en bijv druiven (of meloen of mango) doe ik savonds in de Mepal bakjes. Boterham smeer ik sochtends mee en ander fruit snij ik dan ook.
Ik doe alles de avond van tevoren. Broodtrommels zijn van Mepal en fruitdoosjes van sistema of die je laatst bij de ah kon kopen.
Ik wil weleens paprika's, wortels, meloen of mango avond van te voren snijden en in de koelkast zetten. Maar daar blijft het ook bij. Vind het gesmeerd brood van gisteren, of gekookt ei, geschilde appel ed echt vies. Dan eet ik liever niks. Daarom geef ik het kinderen ook niet mee.
Ik smeer brood in het weekend voor de hele week. Zowel voor mijn man als voor de kinderen. Die van m'n man gaan in zakjes - en die van de kinderen gaan in een tupperware brooddoos - en dan zo de vriezer in. Smorgens neemt mijn man dus een zakje mee met 2 boterhammen. En dochters pakken zelf 2 of 3 boterhammen uit de vriezer en doen die in hun broodtrommel. Tegen lunch tijd is het goed ontdooid. Beleg: Kaas, vleeswaren, smeerworst, pasta en jam. Brood en beleg haal ik dan altijd vers in het weekend en gaat dan dus vers de vriezer in. Fruit is hier wat makkelijker, dat nemen ze heel mee. Appel, peer, banaan, perzik, pruimen, mandarijn. Druiven doe ik dan wel de avond te voren soms.
Hier altijd in de avond. In de yumbox en little lunchbox trommels proeft niemand verschil, dat durf ik wel te stellen
Bedankt voor jullie antwoorden Ga t denk ik van de week toch is proberen. Zit der ook over te denken toch een yumbox of zo'n andere trommel te kopen, ze zijn wel behoorlijk duur, maar als t daarin echt zo vers blijft. Misschien moet ik t voor mezelf ook is doen kan ik kijken of t nog lekker is en een paar minuutjes extra slaap is ook wel lekker
Dat. En een hele banaan of appel, mandarijn mee is ook handig Komkommer, stukjes mango, framboosjes, stukjes aardbei, blauwe bes, stukjes druif dat kan je gewoon 's avonds in een bakje doen al blijft goed. Ik gebruik zelf een yumbox en een gewone mepal trommel. Voor appel dan wel echt tupperware bakje
Ik heb vanmiddag de lunches voor morgen klaar gemaakt en in de yumboxe in de koelkast gezet. Dat blijft wel goed. Voor dochter zit er brood, cherrytomaatjes, komkommer en appel in. Voor ons salade, komkommer, walnoten en blokjes kaas. De ijsbergsla heb ik helemaal opgesneden. Wat niet in de yumboxen voor morgen pastte heb ik in een dichte bak gedaan met een laagje water erin en in de koelkast gezet. Dat kan ik de komende 3 dagen nog wel gebruiken.
Overigens 'smeer' ik mijn eigen brood ook ' s avonds, haal het uit de vriezer, plak kaas ertussen en in de koelkast. Niet bepaald smeren dus haha. Ik vind het prima vers op mijn werk. Heb altijd wel brood met pitjes etc, gewoon simpel bruin brood moet ik sowieso niet..
Dit. Alles de avond van tevoren. En dan de volgende ochtend uit de koelkast, dan stop ik nog 2 koelelementjes in de grote trommel (voor de lunch), en dan is het prima te doen tot de lunch.
Ik maak iedere avond de bekers klaar en zet die in de koelkast. Lekker koel als het de volgende ochtend in de tas gaat. Brood/fruit/groente maak ik ook in de avond klaar. Daarna staat het achterin de koelkast en blijft het prima tot de volgende dag. Geen verkleuring of uitdroging! Ik gebruik de saladebak van de AH en de yumbox (goede tips hier gehad). Ze zijn niet goedkoop maar een groot verschil met een gewone trommel. Volledig luchtdicht en lekvrij (er kan zelfs yoghurt of dip in). De investering waard!