hallo dames... veel te vaak als wij een kokosnoot kopen en na enkele dagen willen opeten dan is hij niet goed meer. Waar ligt dat toch aan? Hoe weet je of je een goede koopt? Ons lijkt het logisch dat je hem nog wel een week moet kunnen laten liggen, zien wij dat dan verkeerd? Wie heeft er verstand van... en heeft advies voor aankoop, bewaren en opeten.
Als je de kokosnoot schudt, moet je de kokosmelk horen.. die neem ik altijd, maar hoe en wat precies weet ik niet.
De ideale kokosnoot klotst als je 'm heen en weer schudt. Hij voelt een beetje zwaar en heeft een mooie, gelijkmatige bruine kleur. De drie donkere 'ogen' hebben alle drie dezelfde tint, die donkerder is dan de rest van de schil. Bovendien zitten er geen gaatjes of zwakke plekken in. Nu dus goed zoeken tussen de verschillende kokosnoten
Bedoel je de bruine harige? Of de verse jonge kokosnoot? Want verse jonge moet je wel in de koelkast bewaren (en hoor je vaak niet klotsen omdat hij zo lekker bomvol vocht zit!).
De bruine harige, heb nog nooit een jonge gezien trouwens. Ja hij klotst altijd (we begonnen ons af te vragen of hij dan juist niet goed is), de 3 ogen zijn donkerder en volgens mij is de schil altijd overal hard. Toch nog maar eens kijken naar zwakke plekken dan, kijken we niet goed genoeg naar denk ik dan...
Maar hoe merk je dat hij niet goed meer is dan? Heb het nog nooit gezien of geproefd? Word hij dan zuur ofzo?
Hij ruikt raar en de melk smaakt niet goed meer. Wat zurig ja... en ineens vind je een zachte plek die je zo uit kunt lepelen.
Heel apart, echt nog nooit meegemaakt. Wij bewaren ze buiten de koelkast. Jij ook? Jonge verse kokosnoten zijn nog veel lekkerder trouwens en makkelijker te openen. Als je kokosfan bent raad ik het je echt aan. Hier even een linkje met hoe je ze opent en hoe ze eruit zien enzo. Ik koop ze bij een toko. Kokosnoot openmaken rawfood - YouTube
wanneer je weer een kokosnoot hebt die niet goed is zou ik wel terug gaan en bij een andere winkel eens proberen. Succes!