ik ben een beetje aan het kijken voor een taart te maken wat is nou een lekkere vulling (ben aan het kijken op de leukste taarten maak je zelf recepten daar staat zoveel maar wat is nou lekker. groetjes toetie
Er is hier bij clubs toch ook een apart taartentopic? Misschien daar eens vragen want daar zitten de echte kenners. Ik maak niet zo vaak een taart met vulling, maar als ik het doe is het hier gewoon met jam, heel saai dus.
De aargevette slagroom en frambozenmousse zijn erg lekker, banketbakkersroom is ook ok, maar heb een ander lekkerder recept gevonden. Gewoon uitproberen wat je lekker lijkt!
Mijn moeder deed vaak custard met daarbovenop aardbeitjes en abrikozenjam. De custard had de dikte van vanillepudding (dat is het volgens mij ook, toch?) Of je kan appeltjes doen met allerlei gedroogde vruchten en/of drank en/of marsepein en/of nootjes Of een kwarttaartvulling?
Wil je een vulling voor een marsepein/fondant taart? Ik vind jam daarin zelf niet lekker. Ik gebruik altijd de blikken vlaaivulling, veel lekkerder! En ik combineer het dan met iets romigers, ik heb vooral de mona toetjes gebruikt. De lekkerste combi vond ik tropische vlaaifruitvulling met peche melba pudding, maar dat was destijds toetje van de maand. Verder is aardbeienvulling in combinatie met aardbeien botercreme (van de mix) ook erg lekker.
Bekertje slagroom stijf kloppen. Pak bokkepootjes helemaal aan kruimels maken bijv met de deegroller en dat dan door elkaar. Heerlijk!! Vorige keer had ik één laag daarmee gemaakt en één laag met kersenjam.