Hooii meiden! Wij gaan op oudejaarsavond gourmetten met mijn moeder en een goede vriendin van ons, alleen is deze vriendin niet heel erg dol op vlees.. Ze is geen vegetarier!! Maar eet dus gewoon niet heel erg graag vlees (maar een hamburger van de mac ofzo dan weer wel hahaha) Ik vroeg me dus af of jullie misschien wat leuke tips hebben wat ik kan verzinnen voor haar? (liefst geen vlees vervangers...) En hebben jullie nog leuke andere tips wat je allemaal kan doen met gourmetten? Ik heb zelf wel al standaard dingetjes gehaald zoals kleine hamburgertjes, slavinkjes en schnitzeltjes. Ook heb ik een fles met een verse mix voor kleine rösti pannekoekjes gehaald met stukjes ui en paprika, haha! Leek me wel leuk! Nou ik hoor het heeel graag! Liefs! xxx
Wat meer groenten erop? bijvoorbeeld courgette of champignons. Een eitje bakken doen wij ook weleens in zo'n pannetje (duurt wel wat langer ) En wat meer erbij op tafel zetten, bijvoorbeeld salades enz.
Dunne schijfjes aardappel en een maatbeker (bijvoorbeeld) met geklutste eieren; zo kan je een aardappeltortilla maken...
Brie met courgette grillen is heerlijk Puntpaprika marineren met olijfolie en knoflook en dan bakken ( erg lekker) Gevulde champignons
misschien ook wat annanasblokjes/partjes neer leggen, die kan je ook lekker met groente bakken ik zelf lust ook wel vlees maar vind het ook heerlijk om met groente te gourmetten ik doe dan ook vaak kruidenboter in het pannetje en dan ui champignon, paprika en cherrytomaatjes erin, maarja dat is wel heel erg simpel natuurlijk haha misschien ook nog pannenkoeken mix? om een pannenkoekje te bakken in het pannetje?
Wat wij altijd deden: - verschillende soorten vlees (hamburgertjes, biefstukjes, kip etc.) - verschillende soorten vis - allerlei bakjes met gesneden groenten op tafel (paprika, prei, champignons, uien etc.) - allerlei bakjes met gesneden fruit (appel, banaan etc.) - een kommetje met een aantal geklutste eieren om een gebakken eitje te maken - een kommetje met pannekoekenbeslag om pannekoekjes te bakken - een bakje met geraspte kaas - allerlei sauzen, o.a. ketchup - een mandje met witbrood. Witbrood zo snijden dat het in de pannetjes past. Mijn ouders hebben zo'n gourmetstel waar je bovenop de pannetjes kunt zetten om vlees te bakken en onderop een soort oven is. Daar kun je dan mini-pizza's in maken. - een mandje met stokbrood en kruidenboter. - een pannetje met sate op zo'n theelichtje. - een bak huzarensalade. Dat was het wel zo'n beetje geloof ik. Wij hadden de eetkamertafel altijd vol staan met allerlei dingen + nog een extra tafeltje.
Ik ben ook niet echt dol op vlees. En wij halen voor mij altijd van die visschotels voor de gourmet!! En dat vind ik dan wel weer erg lekker...
Mini kaassouffles! Hier al jaren een succes Verder doen we naast vlees altijd, -pannenkoekjes -aardappeltjes -eitjes -diverse groentes -stokbrood Ik ben juist helemaal niet gek op vlees, eet het wel maar meestal van alles een ding en vul mijn buik dan met bovenstaande dingen
Liefst geen vegavlees? Dat van de appie is wel super lekker!! Ze hebben veel klein spul voor gourmetten en dat spul van de Appie smaakt echt goed en niet plasticof rubber achtig, dus je zou het kunnen overwegen. Verder kun je ook krieltjes doen, pannenkoekjes, champignionnen, paprika, cherry tomaatjes, wortelstukjes, roerbakgroente etc etc
Wij doen altijd pannekoekjes, waar je vanalles doorheen kan doen (kaas, appel, rozijnen, paprika, champignons, etc). Verder ei, waar je ook vanalles doorheen kan doen (kaas, spekjes, groenten). Je kan ook wat vis halen en allerlei soorten groenten, waar je een soort van groentepannetje van kan maken. Denk aan paprika, champignons, ui, sperzieboontjes, etc). Wij doen er altijd nog wel iets van een salade bij. Kan gewoon huzarensalade ofzo zijn, maar je kan ook verse sla snijden met bijvoorbeeld olijven, feta en tomaat, net wat je lekker vindt.
aardappeltjes erop, pannekoeken, groenten grillen, een gegratineerd stokbroodje kaas voor onder het stel. Met verschillende sauzen en kruiden kun je ook gerechtjes maken in de pannetjes.
Ik ben zelf 5 jaar vegetariër geweest en at dat toen ook altijd. Ik vind het ook super lekker, met name de hamburgers en de groenteballetjes. Alleen zij vind het dus niet lekker, vandaar dat ik zei het liefst geen vleesvervanger
Pannekoekjes bakken. Eitje bakken met dingetjes erin zoals ui, paprika, champignons. Ik begrijp die vegetariers niet hoor. Ik vind vlees altijd het lekkerste van een warme maaltijd dat op mijn bord ligt...
Tja.. Ik heb een paar jaar bij mijn vader gewoont die zelf al jaren vegetariër is (hij vind het zielig) en daardoor werd ik het eigenlijk een beetje automatisch ook.. We haalde immers nooit vlees in huis en apart koken hadden we beide geen zin in.
mini kaas soufflés is wel een leuk idee ja, die lust ze wel. Alleen hoe moet je dat maken dan? Eerst ontdooien of niet? En omdat ze normaal natuurlijk gefrituurd worden, worden ze dan ook wel krokant enzo of niet? pannekoekjes is ook een leuk idee, alleen heb ik de rösti pannekoekjes mix al dus dat doe ik in de plaats daarvan.. Salades uiteraard.. Stokbrood natuurlijk ook.. Eitje bakken is ook een leuk idee, misschien haal ik die kwarteleitjes wel.. Die zijn juist lekker klein, haha!
plakjes vleestomaat vind ik ook altijd lekker om te grillen. "gewoon" ui, paprika enz heerlijk.. Bakbanaan.. Oww wij gaan ook gourmetten met kerst.. ik heb zulke lekkere dingen gelezen hier (bijv de brie..) pffff slecht voor mijn lijn deze topics