. Als aardappels en groente snot en papperig wordt dan zijn ze gewoon te lang gekookt voordat ze de vriezer in gaan. Als je kookt om het vervolgens in de vriezer te doen dan moet je aardappelen en groente maar heel kort koken. Ze nemen dan ook geen vocht op. Ze worden immers later nog een paar minuten gekookt/opgewarmd wanneer ze uit de vriezer komen. Hier gaan bijv verse groente die in de aanbieding zijn, ook de vriezer in. Kort koken of blancheren. Paar minuten in kokend water. En de vriezer in . Komt er knapperig uit. Als je het eerst op de normale manier kookt dan komt het er als snot uit.
Hoe doen jullie de pasta saus invriezen? Zou je bijv de hele prut kunnen invriezen? Dus gehakt met groente en rode saus uit pot dan zo in de vriezer? Hoe lang blijft het goed? Hoe warm je het weer op?
Ja dat kan gewoon. Ik kijk hoeveel scheppen saus ik per maaltijd ongeveer op de borden schep. Zeg 6 scheppen. Dan vries ik het per 6 scheppen saus in. In een bakje of zakje. Maar ik maak saus over het algemeen vers dus een grote pan. Dan op dag dat je het wil eten de saus er op tijd uithalen zodst het kan ontdooien. Je kan het daarna even in de magnetron opwarmen of in een pannetje. Ik bewaar het gerust een half jaar
Dat gaat perfect zo'n pastasaus. Ik doe het bevroren in de pan en warm het zo op. En dat kun je maanden bewaren
Je gaat weer richting de tijd van stamppotten! Boerenkool, hutspot, zuurkool, spruitenstamppot enz. Makkelijk voor 3x te koken en in te vriezen. Wij hebben ook vaak nasi, Chili con carne en soepen in de vriezer. En het wordt hier altijd gevacumeerd en dan ingevroren. Schrijf op de zak wat er in zit en de datum en dan de vriezer in. Makkelijk met stapelen en neemt veel minder ruimte in dan bakjes!
Ik vind stamppot en pastas (spaghetti, macaroni, lasagne) echt prima smaken uit de diepvries. Wij halen het de dag ervoor uit. Ik proef eigenlijk geen verschil.