Ik koop altijd scharrel eieren of vrije uitloop eieren, wist niet dat er echt verschil in zat. Voortaan maar vrije uitloop eieren dan! Toen ik mijn paard nog had nam ik altijd eieren op stal mee, daar liepen de kippen los. Smaakten ook beter! Ik kocht toen ook regelmatig vlees bij de 'buurman'. Zijn runderen liepen naast onze paarden op de wei en hadden dus een heerlijk leven. Maar ik moet er nu ruim 20 minuten voor rijden en de hoeveelheden zijn zo groot, ohja en het is duur!
Eieren hebben we meestal 0 of 1. Maar biologisch vlees is voor ons niet te betalen. Ik eet zowiezo maar 3x per week vlees. Maar mijn man is een echte vleeseter, en die krijg ik daar echt niet vanaf.
Hoezo? Wat vind ik zielig?? Ik snap je niet helemaal. Ik eet biologisch vlees van onze zelf slachtende slager omdat ik wil weten wat ik eet.
Wat ik zielig vind is hoe de scharrelkippen leven. Er wordt gedaan alsof die kippen alle ruimte hebben en dat is niet zo. Ze zien nooit daglicht. Dat vind ik zielig.
Wij kopen zoveel mogelijk biovoer en eieren alleen maar code 0. Ik ben me er heel bewust van waar eten vandaan komt en buiten het feit dat ik vind dat ook dieren kwaliteit van leven verdienen, heb ik zelf ook weinig behoefte om mijn lijf met troep vol te stoppen. Het hoeft niet te duur te zijn, maar dan moet je er vaak wel wat meer moeite voor doen. Wij wonen buitenaf en hier struikel je bij elk huis/ boerderij over de tafeltjes aan de kant van de weg waar mensen hun biologische geteelde, fruit, groente en soms zelfs hun biologische vlees aanbieden. De prijzen zijn zo laag dat je spontaan de slappe lach krijgt. Ook toen wij nog in de stad woonden, deden we op het platteland vaak onze 'boodschappen'. Kost wat tijd, maar zeker de moeite waard.
Nou precies, het is de moeite...cq tijd die ik er niet voor heb. En als het dicht bij mijn deur is, is het gewoon weg duur. Maar biologisch is wel lekkerder, dat is wel zo. Dat proef je in alles, vlees en groente!
@gemma nou ja je vind het zielig hoe de beesten leven maar helaas worden de kippen daarvoor grotendeels gefokt.. om dat te stoppen zou iedereen moeten stoppen met vlees eten maar niemand doet het.. ik ook niet daar niet van.. weet je wat ht is... dieren worden op een wrede manier geslacht ja maar om daar bij stil te staan dan kan je in principe niks meer kopen kwa vlees want er is altijd wel wat.. en de naam biologisch kan erwel op staan maar wie zegt dat het waar is..
Is het de tijd er niet voor hebben of de tijd er niet voor over willen hebben? Absoluut geen aanval hoor (!), maar ditzelfde hoorde ik ook vaak van onze oude buren cq, vrienden in de stad. Als we er dan wat dieper op in gingen kwamen we er op uit dat ze het gewoon niet zo belangrijk vonden om er tijd voor vrij te maken. Ze deden in het weekend liever andere leuke dingen. Is natuurlijk dikke prima, maar wel wat anders dan geen tijd hebben. Wij combineerden trouwens veel. Bezoekje schoonouders in een andere plaats, reden we een stuk binnendoor om wat te kopen. Lekker wandelen of fietsen op vrije dagen combineerden we altijd met wat inkopen etc. Verder verbouwde ik op het balkon cherrytomaten plus aarbeien en in mijn inimini-postzegeltuintje verbouwde ik veldsla, wortelen, radijsjes en andere kleine groentes. Was trouwens niet alleen uit idealogisch oogpunt, want ik vond het vooral ook leuk.
Waar ik zelf mijn vlees koop wèèt ik dat het biologisch is. Ik wèèt van welke boer ze komen, wààr ze hebben gelopen en wat ze hebben gegeten. Dat ze geslacht worden, ja, dat is een feit. Niet een leuk gezicht, maar ik vind vlees ook te lekker om het te laten staan. Maar de manier waarop veel vleesdieren gehouden worden staat me tegen. Daarom koop ik dat vlees ook niet. En nee, als ik zelf mijn dieren zou moeten slachten zou ik ook geen vlees meer eten. Ik denk bijna niemand meer..
Producten die het biologisch/ EKO keurmerk dragen worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie die boeren op basis van vastgestelde regels op verschillende manieren controleert. Je mag dus niet zomaar dit keurmerk dragen omdat je het wel leuk vindt klinken ofzo iets dergelijks.
precies. ik kan me niet druk maken om een ei. maar maak me misschien wel weer druk waar eierdruktemakers zich dan weer niet druk over maken ( snappen we het nog)
jup hier ook zoveel mogelijk bio vlees. eieren hebben we zelden in huis. mijn man heeft een allergie voor kippeneieren. we hebben ook geen dingen in huis waar ei doorheen zit. op zich valt dat ook mee hoor, door zo ontzettend veel producten zit geen ei. Pasta is wel een gedoe, maar die maken we zelf (en dan de vriezer in)
Hier altijd bio-eieren en melk, liefst ook groente en fruit maar een enkele keer lukt het niet. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, eco-wasmiddelen, ledlampen, eco-shampoo en geen vlees of vis. Babykleding zoveel mogelijk biokatoen, hoewel ze ook andere kleertjes krijgt. Eco-luiers van Bambo. Voor zover het praktisch blijft kiezen we thuis voor de bio/eco-oplossing. Ik heb waarschijnlijk ook wel een mening die iets afwijkt van het gemiddelde hier
Ik ben het helemaal eens met de mensen die het te duur vinden. Wij eten daarom nog maar 1 keer per week vlees. En we kunnen niet alles kopen, bv biologische groenten, dat doen we 1 keer, maar de rest van de maand niet meer. Nou ja alle beetjes helpen denk ik dan maar. We halen wel alle zuivel producten biologisch. En alles smaakt zoooo veel lekkerder! Mijn man wilde dit vorig jaar ook niet, echte vleeseter, maar gelukkig vind hij ook dat de vleesvervangers steeds lekkerder worden.
Ik bedoel dit niet aanvallend, maar wil wel graag reageren op wat je zegt, want het komt op mij over alsof je er niet zoveel van weet. Dus is het oke? Je bedoelt toch niet dat dieren geboren worden om door ons mishandeld te worden? We kunnen best beter voor onze dieren zorgen, in mijn visie is dat ook onze verantwoordelijkheid. Er zijn in Nederland circa 750.000 vegetariers, in de wereld is ongeveer 5% van de bevolking vegetarier. Dat zijn bij elkaar best een hoop mensen die hun stukje vlees/vis laten staan voor hun principes. Vegetarisme - Wikipedia Dat is inderdaad een beetje het punt ja... maar biologisch eten zorgt er in ieder geval voor dat de dieren op een zo natuurlijke en vriendelijke manier als mogelijk gehouden worden Dit is een bekend fabeltje waardoor mensen hun schldgevoelens kunnen afschuiven als ze producten uit de bioindustrie kopen... het label "biologisch" zou niet betrouwbaar zijn. Maar er gelden strikte richtlijnen voor voedsel dat het label biologisch mag dragen. Als er "biologisch" op staat dan is het dus echt "biologisch".Op deze website FoodHolland : dossier Biologische Voeding staat vanalles over biologisch eten, waaronder: "SKAL heeft een overzicht gemaakt van alle in Nederland geldende regelgeving. Europese Unie De Europese Unie heeft voorschriften vastgesteld om de authenticiteit van biologische landbouwmethoden te waarborgen. De regels voor de biologische productie zijn vastgelegd in een tweetal Europese Verordeningen, 2092/91 en 1804/99. Alle voedingsmiddelen in Europa die het predikaat biologisch dragen moeten voldoen aan deze EU-verordeningen. Het Duitse onderzoeksinstituut voor de biologische landbouw FiBL heeft een online database geopend, waarin voor een groot aantal landen de wet- en regelgeving met betrekking tot de productie, verwerking, labelling en controle van producten uit de biologische landbouw beschikbaar is gesteld. Ook de verschillen met de regelgeving van de Europese Unie worden vermeld. In september 2003 komt er een update." Overigens is het label lang zo stoffig niet... het gaat niet alleen maar om "diertjes knuffelen" maar ook om het vermijden van allerlei gifstoffen en kunstmatige toevoegingen aan eten. Dat vind ik zelf wel zo prettig als ik eet of eten voor ons dochtertje maak.