Hoi Dames Wie weet er lekkere gerechten uit de oven,ik wil morgen me schoonmoeder verassen,en kom zelf niet verder dan lasagne haha Dus kom maar op met met de recepten. Groetjes
een stuk zalm met kruidenboter erop en klein beetje citroen en bacilicum erover strooien, dit in wat aluminium folie wikkelen ongeveer 10 min in de oven zetten. lekker met aardappeltjes en sperziebonen. snel klaar en ik vind het echt heeerlijk. anders doe je lekker kippetjes marineren met wat knoflook, bij de toko heb je van die aparte marinades die ontzettend lekker zijn, wat honing, boullion blokjes (het liefst 1 dag laten intrekken) en dan 20-30 min in de oven. (klein beetje olie erover gieten) lekker met..aardappel of rijst of stokbrood en salade
Waar wij helemaal gek op zijn is hee makkelijk te maken. Je neemt een zak roseval aardappeltjes die was je dan droogdeppen en in vieren snijden. Verse thijm en rozemarijn erover. een teentje knoflook fijnpersen en een scheut olie. Een uurtje in de oven op 180 tot 200 graden ( je heb er geen omkijken naar ) Lekker met alle soorten vlees of een lekker visje .
Ik zou haar niet verassen als ze nog niet dood is, maar verrassen (sorry...beetje flauw) Maar goed: een lekker gerecht... Venkel in blokjes snijden, dit op een stuk ingevet aluminiumfolie leggen. Hier bovenop leg je een flinke kippenpoot. Beetje peper en zout erop, daarna de kip helemaal bedekken met ontbijtspek. De folie dichtvouwen en ongeveer 40 minuten in de oven laten garen op 200 graden. De kip wordt dan zo gaar dat hij van het bot valt en de smaak van de spek en de venkel is er dan helemaal ingetrokken: heerlijk! Doe er lekker gebakken aardappeltjes bij en je hebt een complete maaltijd. Ook lekker met een stokbroodje kruidenboter of een frisse salade/rauwkost.
Waar wij heel erg gek op zijn en supersimpel te maken is ovenpasta. Volgens mij alleen bij de AH te verkrijgen (zakje saus) en op de verpakking staat precies wat je nodig hebt. Wij maken er altijd nog een lekkere salade bij en de ovenschaal gaat altijd leeg..
Je hebt ook een ovenschotel van macaroni met ham, kaas en champignons van Knorr volgens mij. Die is ook erg lekker. Verder heeft maggi volgens mij een ovenschotel met macaroni en sperziebonen, heerlijk!
Dankje wel dames Ja sorry maak soms wat spel fouten,komt door te snel typen Ik heb hier zeker wat aan. Bedankt bedankt bedankt.. Er mogen er trouwens wel meer komen hoor ben helemaal weg van ovenschotels haha,maar wil soms wel wat wisselen Gr
Ik heb bij een vriendin eens iets heel lekkers gegeten: een ovenschotel met laagjes: gehakt (reeds licht gebraden), dan groenten (prei, tomaat, spinazie je kan zelf kiezen) en dan aardappelpuree en lichtjes kaas erover... Heel lekker
Preischotel.. Prei, gehakt en spekblokjes roerbakken meteen flinke eetlepel kerriepoeder.. Doe dit in een ovenschaal.. Hier bovenop aardappelpuree en daaroverheen geraspte ( oude) kaas, of aardappelschijfjes en dan aardappelanders knoflook/tuinkruiden. Dit ongeveer 30 minuten op 200 graden.. Echt zo lekker!!
Ik bedoelde het niet vervelend hoor! Ik moest gewoon erg lachen om het idee dat jij je schoonmoeder ging verassen in de oven... sorry, vreemde gedachtenkronkel...komt misschien door mijn eigen relatie met mijn schoonmoeder
Die is ZOO lekker! Je mikt alles in de schaal en je hebt er verder geen omkijken naar! 40 min later is alles klaar!
Nog een die helemaal voor de ovenpasta gaat. Heb dan alleen nog maar de ham/kaas variant gehad. Hoe is de zalmvariant? Doe normaal boodschappen bij de DEKA, maar daar verkopen ze die zakjes niet, dus als ik bij de plusmarkt of ah ben sla ik altijd ene flinke voorraad in. Hier gaat de schaal ook helemaal leeg (met zijn 2en ) Iemand zei het hier ook al, maar aardappeltjes, spekjes, uitjes, paprika, tomaat, rozemarijn (en wat je nog maar meer lekker vindt) in een ovenschaal, beetje olie erover, in oven en smullen maar.
Dit is een van mijn favorieten Andijvie ovenschotel Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas Ingrediënten 500 gram andijvie, gesneden 500 gram runder gehakt, gekruid 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine) voorgekookte aardappelschijfjes 2 bakjes magere spekjes 1 groot bakje creme fraiche 3 teentjes knoflook, geperst 4 eieren 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen) Voorbereiding Verwarm de oven voor op 225 graden Bereidingswijze Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor. Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.
Ik heb laatst iets lekkers gemaakt van de AH recepten! je moet een paprika mix hebben (groen,geel en rood dus) 1 aubergine 1 zakje krieltjes 1 pot aardappel anders 250 gram gehakt Groenten klein snijden, gehakt rullen.. Groenten in een aparte pan bakken Wachten tot al het vocht weg is.. Doe je de groentes aan de onderkant van een ovenschaal, gehakt eroverheen.. krieltjes erover verdelen.. aardappel anders eroverheen en in de oven doen op 220 C totdat de krieltjes gaar zijn! Ik vind het heeeeeeeeeeerlijk (en dat zeg ik niet gauw )