Waar bewaren jullie het brood in?

Discussie in 'De lounge' gestart door 2jees, 10 feb 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Hmmm nooit last van.
    Als ik naar bed ga haal ik het uit de vriezer en de ochtend daarop is het heerlijk vers ontdooid:D
    Zit er misschien teveel lucht in de zak?
     
  2. twoboys

    twoboys Fanatiek lid

    30 mei 2013
    3.707
    35
    48
    Zorg.
    Zeeland.
    Hier geen brood uit vriezer. Ik koop elke dag n vers brood, er gaat hier in n dag plus ontbijt andere dag n brood doorheen. Bakker is naast school. Ligt in een keukenlade in de orgine zak met knoop erop!
     
  3. Chaii

    Chaii Niet meer actief

    Ik heb een broodtrommel van Herman Brood, heel toepasselijk. :p
    En ik haal meestal savonds het brood uit de vries en leg het in de trommel, smorgens altijd heerlijk vers brood hoor. Soms vergeet ik het en dan zit ik er ook nietzo mee, ik eet zelf nietzo veel brood en mijn kinderen ook niet eigenlijk..
     
  4. Frietje

    Frietje Bekend lid

    30 okt 2013
    720
    0
    0
    Trying to take over the world...
    Gouda
    In een wesco blik! Dan nog wel met plastic erover heen. Brood is hier binnen een week op (kopen halfjes samen). En bij goed brood blijft het lang vers. Uitgedroogd brood hoef ik echt niet maar dat zijn alleen bepaalde merken die dat snel hebben.
     
  5. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Het kan ook zijn dat het brood te warm is ingepakt en er condens achter blijft in de zak.
    Dit gaat bevriezen en vormt ijskristallen wat bij ontdooien het brood nat maakt.
    (Heb dit van internet gehaald)
    Wat ook kan is dat het brood even licht ontdooid is geweest en daarna weer terug de vriezer in gaat.
     
  6. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Geen idee ik haal elke zaterdag 5 broeden maar is niet te warm volgens mij!
     
  7. moesje1

    moesje1 Bekend lid

    18 dec 2013
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dat nattige ligt niet aan de manier van bewaren, maar aan de manier van invriezen.
    Of de vriezer zit te vol gedrukt, waardoor het geen mogelijkheid tot circulatie heeft. Of het brood ligt te lang in de vriezer, of brood is niet volledig afgekoeld voordat het de vriezer in gaat.
     
  8. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Aha, check..

    brood gaat er koud in, vriezer is net nieuw en er passen drie in een la...

    Morgen maar eens een brood eruit halen en weer proberen dan.
     
  9. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Dat in de magnetron of gewoon laten ontdooien 10 minuten werk??
     
  10. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    De brooddoos van de tupperware ik zweer erbij
     
  11. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Ik bewaar mijn brood in de vriezer, ik stop het even in het broodrooster, heeerlijk :)
     
  12. 2jees

    2jees Niet meer actief

    in de magnetron is klef en ontdooien... lees ;)
     
  13. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Ja?? Mijn schoonzus heeft m ook (ik heb daar twee jaar gewoond) maar die had altijd hard en oud brood, ik dacht dat dat misschien kwam omdat de deksel er zeg maar 'los' op ligt. Voor mijn gevoel moet het beter dicht zijn. Hoe ervaar jij dat dan?
     
  14. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    ik laat het altijd in de zak en heb nooit last van natte punten
     
  15. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Nee dan zet je de magnetron veel te warm! Hier altijd alsnog een krokante korst hoor :)
    En ontdooien bedoel ik mee niet in een zak maar los van elkaar op het aanrecht :)
     
  16. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Dit.

    ok, bij mij is het nooit lekker en dan moet het weer koud worden anders smelt de hagelslag ;)
     
  17. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Ik haal het ook net voor gebruik uit de vriezer. Binnen 5 minuten ontdooit. En als ik het echt meteen nodig heb dan gooi ik het 15 sec in de magnetron. Nooit last van nat brood. Altijd lekker vers.
     
  18. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Dit...
     
  19. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Momenteel ligt het nog gewoon in eigen zak in de kast, maar ik wil wel beginnen met invriezen, want we eten niet zoveel brood en sta dan elke keer twijfelachtig te ruiken.. ;)

    Bij m'n moeder thuis lag het ook altijd in de vriezer, ik deed 'm dan gewoon 30 sec. in de magnetron :)
     
  20. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Uit de vriezer gewoon in de zak laten ontdooien, dat vocht komt uit het brood. Als het brood helemaal ontdooid is trekt het vocht er weer in en dan heb je tenminste geen uitgedroogd brood. Dat heb je wel als je het uit de zak haalt en ergens anders laat ontdooien.
     

Deel Deze Pagina