Recept aanpassen voor slowcooker

Discussie in 'De lounge' gestart door Marre1985, 8 okt 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marre1985

    Marre1985 Bekend lid

    1 mei 2017
    588
    500
    93
    Vrouw
    Hey dames,

    ik heb dit recept voor sticky ribs een paar keer gemaakt en vond het super lekker. https://www.thecutlerychronicles.com/sticky-pork-ribs-html/

    H
    et nadeel vond ik wel dat het lang in de oven moest (staat een uur in het recept maar het moest zeker minstens 2 uur voor het echt ingekookt was) en ik vind het toch wel een beetje onhandig met een ovenschaal die tot de rand vol zit met saus in de oven en dan steeds het vlees omdraaien zonder dat alles vies wordt etc.

    Nu dacht ik dat het een geschikt recept zou moeten zijn om in de slowcooker te maken?
    Ik ben alleen niet echt een expert , dus hoe lang dan en hoeveel van alles?
    Hebben jullie tips?
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.262
    25.719
    113
    In een slowcooker wordt het prima gaar en zal het ook veel smaak hebben, maar sticky wordt het er niet in. Vocht verdampt nauwelijks, dus de pork ribs zullen juist in een natte jus garen ipv dat het vocht verdampt en sticky wordt.

    Wat je dan eventueel kan doen, is na het slowcooken het vocht in een pan flink inkoken, zodat het ‘sticky’ wordt en daar de ribs mee glaceren en eventueel verder sticky laten worden in de oven. Maar dat is waarschijnlijk net zo veel werk als meteen in de oven garen.
    En als je het in een slowcooker gaat garen, zou ik veel minder bouillon gebruiken dan in net recept staat. Of misschien zelfs helemaal weglaten en vervangen door alleen een bouillonblokjes.
     
  3. Marre1985

    Marre1985 Bekend lid

    1 mei 2017
    588
    500
    93
    Vrouw
    goed punt, daar had ik helemaal niet bij nagedacht. Bedankt voor de tips, ik ga het dan toch gewoon in de oven maken denk ik.
     
    Adje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina