als ik mij niet vergis heb ik in een topic hier een stukje voorbij zien komen over de belgische manier van sinterklaas vieren. dus op 6 december en dat dan de cadeaus klaar staan. wij willen dit ook graag doen vanwege de gedragsproblemen van onze oudste, wij verwachten dat de spanning van wanneer de cadeaus komen te groot wordt en dan in het hele sinterklaas gebeuren "verziekt" door de woede-uitbarstingen en dat willen we graag voorkomen. iemand die mij kan vertellen/uitleggen hoe je dit dan doet dus wat zet je klaar de avond ervoor voor sinterklaas en zwarte piet.
Wij zetten s'avonds de schoen klaar met een bord waar suiker en worteltje op liggen voor het paard en dan nog bier of wijn voor de sint en de piet. Als ij dan naar bedje is dan gaan we alles klaarzetten, ook speelklaar dus niet ingepakt. S'ochtends dan stilletjes naar beneden want misschien is sinterklaas nog bezig en dan de woonkamer ingaan en kijken en spelen Maar geen idee of het bij je zoontje helpt. Misschien kan hij dan niet goed slapen?
De avond ervoor zetten wij altijd onze schoen met een suikerklontje en wortel voor het paard en een glas(of waren het er 2?) Met melk en koekjes. En zongen we sinterklaasliedjes. De volgende ochtend vonden we de lege glazen met het lege koekjesbord en onze cadautjes en snoepgoed
Hier inderdaad ongeveer 't zelfde ... Sint komt hier meestal de nacht van 5 op 6. Dus voor je kind op 6 's ochtends. Bij sommigen komt ie dan weer om praktische redenen al in 't weekend vooraf . Afhankelijk wanneer 6/12 juist valt (midden in de week is niet zo praktisch als je kinderen 's ochtends naar school moeten). Schoen wordt gezet met de brief erbij (of je kan 'em een tijdje vooraf opsturen of "laten ophalen"). En uiteraard een wortel voor 't paard en een pint bier voor de Piet. Het grote nadeel dat ik geregeld in mijn omgeving hoor is wel dat de kinderen soms al om 5 uur 's ochtends wakker zijn van de spanning "want de Sint komt of is gekomen" . Wat het grootste verschil mij lijkt is overigens dat jullie echt een soort van "pakjesavond" voor iedereen (ook volwassenen) hebben. Hier is Sint dan weer quasi alleen voor de kinderen. Voor volwassenen brengt ie hoogstens wat snoep, mandarijnen of praktische dingen. En de cadeaus zijn niet ingepakt en meestal al speelklaar. Ik ben zelf overigens 30, maar ik (en mijn zus en mijn vader) krijgen nog elk jaar van mijn moeder een kist mandarijnen of een chocolade ventje .
ik denk wel dat hij gaat slapen, hij is door zijn drukte en de melatonine aan het einde van de dag kapot. vaak s'nachts nog wel wakker maar 7 van de 10 keer slaapt hij na wat drinken wel verder. tis een kwestie van proberen, als ik kijk hoe lastig het nu is om om te gaan met onzekerheden en onvoorspelbare situaties dan denk ik dat de optie dat sinterklaas is geweest wanneer hij wakker is iets makkelijker is.
Bij ons werd trouwens nog gewaarschuwd als we niet braaf sliepen(of toch in bed bleven) dan zou de sint niet komen! En met kerst kwam dezelfde waarschuwing. Bij de so komt de sint overdag hun kadotjes in een andere kamer leggen dan waar de kleinkinderen spelen. En dan heeft oma of opa of een tante ofzo iets gehoord in die kamer en gaan we met allemaal op onderzoek. En blijkt de kamer vol speelgoed en snoepgoed te liggen zonder dat ze sint of piet gezien hebben.
Hey , Wij doen het iets anders idd ok vanwege de spanningen. Wij zetten als klaar on de middag als ze uit school komen zo hebben ze de hele avond en het weekend wat te doen en Zijn ze niet gespannen in de avond als ze op bed liggen. Was mij prima bevallen. Was uiteraard een grote verassing toen ze thuis kwamen.
Bij ons kwam vroeger thuis ook altijd de sint in de nacht langs. 5 dec gewoon gaan slapen en als je dan op 6 dec s'ochtends wakker werd dan lag de woonkamer vol met cadeautjes!
voor de kinderen was het super die hebben het hele weekend ermee gespeeld eb die kijken toch niet naar de datum dus een dag of 1 ,2 eerder maakte niet uit. Nu valt het dit weekend sowieso in een weekend.
Je zal al wel alle nodige info gekregen hebben in de posts hierboven (niet alles gelezen). De nacht van 5 op 6 december moet je voor de schoorsteen of voor het raam sinterklaasliedjes zingen. De Sint en Pieten gaan dan 's nachts over de daken en verdelen alle pakjes door de schoorsteen of open ramen. Je schoen moet klaar staan met allerlei lekkers voor paard, ezel, Sint en Piet natuurlijk. De ochtend van 6 december staan alle pakjes waar je schoen staat (met het lekkers natuurlijk opgegeten). Die ochtend bellen over het algemeen de grootouders ook om te zeggen dat Sint en Piet ook bij hen iets gebracht heeft. Wij moesten ook altijd ons schoentje bij de grootouders gaan zetten maar dat gaat natuurlijk alleen als ze dichtbij wonen.