Berenlucht in pan

Discussie in 'De lounge' gestart door Adrianna, 28 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Hoewel veel supermarkten ontkennen dat het bij hun vlees voorkomt, heb ik gister toch echt een berenlucht geroken tijdens het bakken van spekjes.
    Nu zit de lucht in de pan, zelfs na 3 keer afwassen, laten weken enz...zelfs wanneer ik de pan gewoon verhit met wat olie komt de lucht terug.
    Heeft iemand tips (behalve het weggooien van de pan) hoe ik de lucht uit mijn pan krijg?
     
  2. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Azijn met water mengen en dat 1 of 2 keer laten koken in de pan. Als je wel 2 keer uitkookt met azijn, dan uiteraard even vers azijn erin.

    Ik had een lucht van kruiden of iets dergelijks in m’n koekenpan die er maar niet uit ging. Na 2 keer komen met azijn, ruikt de pan weer neutraal.
     
  3. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Azijn neutraliseert inderdaad. Zou dat proberen
     
  4. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Bedankt voor je tip! Ik ga zo gelijk azijn halen, want de lucht is niet te harden.
    Nooit meer varkensvlees voor mij!
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  5. jupke

    jupke Niet meer actief

    Wat is berenlucht?

    Ik eet geen varkensvlees. Misschien dat ik het daarom niet ken?!
     
    Debaky vindt dit leuk.
  6. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Ik ben nota bene de dochter van een varkensboer maar ik heb ook geen idee. Ben wel benieuwd.
     
    merah en Marchella vinden dit leuk.
  7. Ffion

    Ffion Fanatiek lid

    23 okt 2017
    1.750
    2.475
    113
    Vrouw
    Een beer is een mannetjesvarken. Soms kan je bij varkensvlees hebben, als het vlees van een mannetje is, dat dat heel erg gaat stinken als je het bakt. Heeft volgens mij iets met de hormonen te maken. Dat is denk ik wat TS bedoelt met "berenlucht".
     
  8. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Vandaar dat ik het niet ken. Wij hadden alleen zeugen (vrouwtjes) en wij lieten altijd een varken uit eigen stal slachten om het vlees in te vriezen. Sinds ik op mezelf woon eet ik heel weinig varkensvlees (ben meer een rund, kip, vis-eter) dus ik ben niet bekend met het begrip berengeur.
     
  9. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Ik vroeg me al af hoe je wist hoe een beer ruikt :roflmao:
    Maar hier had ik niet aan gedacht :p
     
    owly, Manuk, chantal1985 en 5 anderen vinden dit leuk.
  10. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Berenlucht is het vlees van een ongecastreerde beer (mannetjes varken).
    Als je eenmaal die lucht hebt geroken krijg je het niet meer uit je systeem schijnt... nou dat heb ik geweten dus.
    Ik snapte niet waar die lucht vandaan kwam, dus ben gaan googelen en herkende gelijk de geur.
     
  11. Snoeki

    Snoeki Fanatiek lid

    30 jan 2014
    2.334
    258
    83
    Ow Hahah hier heb ik dat wel eens gehad inderdaad en toen het vlees weggegooid omdat ik dacht dat het bedorven was :cool:.

    Daarna inderdaad de pan met azijn en water uitgekookt omdat ik bang was dat ik ziek zou worden.

    Zo leer je nog eens iets op een gewone donderdag :eek:
     
    owly vindt dit leuk.
  12. xxLinn

    xxLinn Actief lid

    10 mrt 2016
    400
    165
    43
    Waaa vies he, af en toe zit er een speklap, karbonade of ander varkensvlees tussen die zo vies ruikt. Zelfs bij de slager al eens prijs gehad o_O bah!
    Hier weigert mijn man het te eten als hij het ruikt (en ik trouwens ook :roflmao:)
     
  13. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Het ruikt (en proeft) zweetsokken/muffig achtig op een hele penetrante manier.
    Net alsof je spekjes 24 uur lang op het vuur hebt laten staan die dus aangebrand zijn en nog 6 maanden later in je gordijnen ruikt ofzo :(

    Het kan inderdaad ook weleens voorkomen bij een slager las ik.
    Je kunt het ook niet van de buitenkant zien, pas als je het bakt.
     
  14. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Ik was ook heel nieuwsgierig hoe je nou aan een berenlucht kon komen in huis
     
    Adrianna vindt dit leuk.
  15. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Haha ik had er ook nog nooit van gehoord :roflmao:
     
  16. Saskia1984

    Saskia1984 VIP lid

    19 nov 2008
    9.472
    422
    83
    Kende het ook niet maar word er al onpasselijk van als ik het lees :D
     
  17. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    Ik weet niet of ik had willen weten dat dit kan... bah!
     
  18. chantal1985

    chantal1985 Niet meer actief

    Oh gatsie. Je zou er maar achter komen als je lekker met kerst gaat gourmetten, haha.
     
  19. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Gadver. En ik heb al zon hekel aan varkensvlees! Ik eet het zelden maar bak het wel voor m’n man. Als ik dit ruik eet ik het dus al helemaal niet
     
  20. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Ik durf ook echt geen varkensvlees meer te kopen Hahahaha
    Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar na gister en wat Google werk, dus wel :(

    Soms is er toch ook weleens een plakje salami uit een pak wat een beetje apart smaakt? Dat is dus dat berenvlees.
     

Deel Deze Pagina