Helaas... https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/21/minder-zzp-ers-verzekerd-tegen-arbeidsongeschiktheid Gaat wel vooral over zzp, maar toch een minderheid die zich verzekerde (artikel uit 2018)
Wow dat had ik echt niet verwacht. Zat wel gigantisch ver naast de realistische getallen zeg! Is dus bijna omgedraaid van wat ik dacht, 85% juist onverzekerd
Ik weet er het fijne niet van, maar weet wel dat een AOV erg duur is en dat het voor veel (vooral kleine) zelfstandigen niet te betalen is. Ik heb het niet gezien, maar die Vasco vond ik in steenrijk, straatarm al een misselijk ventje.
Ik ben ZZP-ER en heb ook geen AOV. Het is gewoon belachelijk duur. Ik heb mij er ooit in verdiept, maar weet de exacte bedragen niet meer. Maar omdat ik in het verleden kanker heb gehad (ben volledig genezen) kwam het bedrag uit rond de 500 euro per maand. En ze betalen pad uit na 6 weken ziekte en ook nog maar 70%. Ik zet nu elke maand die 500 euro op een aparte rekening. Daar kom ik niet aan. Als ik ziek ben betaal ik mijzelf daaruit. Dus ook bij een griepje. Ik heb indertussen een tweede rekening bij een andere bank erbij geopend ivm de negatieve rente,dus een aardige spaarpot. Nog even en die twee jaar AOV heb ik zelf gespaard en dus in eigen beheer. Edit: op die rekening zet ik ook alles wat ik extra gewerkt heb. Ik betaal mijzelf een vast salaris uit, zet dus die 500 euro opzij en voor de belasting de helft van mijn inkomen. Wat dan nog over is gaat ook in die pot voor mijn eigen AOV
Kindgebonden budget, kinderbijslag, zorgtoeslag, dat krijgt half Nederland zonder daar iets voor te doen. Dus logisch dat zij dat ook krijgt. ik vraag me echt af, in het algemeen, waarom zou je aan zo’n programma meedoen?
Je kiest zelf je verzekerd bedrag. ik ben verder gezond en nog vrij jong en betaal bruto ongeveer 5 procent van het verzekerd bedrag per jaar. Dat mag je aftrekken van de inkomstenbelasting, dus blijft ongeveer 2,5 procent over. De moeite waard vind ik.
wat jij zegt klopt volgens mij niet. Die toeslagen zijn inkomensafhankelijk toch ( alleen kinderbijslag niet). Dus als je werkt en teveel verdient krijg je ze niet. En dan hoef je echt nog geen dik salaris te hebben om boven die toeslagdrempel uit te komen. Dus ja, ik vind dat wel scheef.
Maar hoezo maar voor 2 jaar dan? Er is geen andere regeling die het overneemt of zo. Ik heb dus een andere constructie lijkt het. Volgens mij komt het er voor mij op neer dat ik de eerste 2 jaar in de coöperatie blijf en dus mijn aandeel krijg betaald, maar wel de eventuele waarnemer of vervanging door collega's moet betalen uit het AOV geld. Na maximaal twee jaar verlaat je dan de coöperatie en wordt het AOV geld je inkomen tot je pensioen. Ik ben overigens ook verzekerd voor beroeps ongeschiktheid, dus ik ben al verzekerd voor als ik mijn eigen werk niet kan doen, ongeacht of ik ander werk wel kan doen.
Wat klopt er dan niet wat ik zeg? Er zijn nog best wat mensen die onder die inkomensgrens zitten hoor. Verder vind ik ook heel veel van de toeslagen, maar dat laat ik hier verder buiten beschouwing
Ik vind het wel knap om te zien hoe die vrouw met zo weinig tevreden is. Ze kan zelfs behoorlijk sparen en heeft weinig tot geen vaste lasten. Ook behoorlijk zelfvoorzienend. Punt daarbij is natuurlijk wel dat er voor haar geen enkele reden is om te gaan werken. Ze zal daar financieel nooit beter maar eerder slechter van worden. Al die toeslagen zijn immers verbonden aan haar inkomen. Ook voor haar opgroeiende kinderen zijn er nu overal wel potjes te vinden. En als je alles krijgt of 2e hands koopt zijn kinderen natuurlijk ook niet zo duur. Ik denk ook dat zo'n levensstijl meer tijd zal kosten. Dus ongeacht de reden zal ze waarschijnlijk weinig aanleiding zien dit te veranderen en alle vrijheid en rust op te geven. Die kerk keek ik wel van op. Wat een moderne en hippe toestanden zeg. Geen wonder dat je er voornamelijk jongere mensen zag. De traditionele kerken sluiten niet meer echt aan op de huidige generatie. Deze kerk lijkt dat wel te doen. Heel vernieuwend om te zien. Ik had wel wat vraagtekens bij dat bedrag. 500euro per maand is wel fors. Hoe vrijblijvend is zoiets? En wat als jij als kerkganger dat niet kunt of wilt betalen. Is een goed betalend lid hoger in aanzien? Net als vroeger toen zaten ze ook voortaan in de kerk.
De premie is schrikbarend hoog, zeker als je wat ouder bent bij afsluiten. Ik was vrij jong dus mijn premie was redelijk laag (als nog tussen de 100 en 200 euro per maand hoor ) Maar als je het nodig gaat hebben wil je niet weten in wat voor slangenkuil je terecht komt. Ik kan er een boek over volschrijven. Moest half Nederland door naar allerlei louche artsen die mijn zeldzame aandoening niet eens kende en in 5 min wel even konden beoordelen wat ik kon. Werd dan gezegd dat ik maar een stretcher in de keuken van het bedrijf moest zetten en halverwege de dag 2 uur moest gaan liggen. Ik moest naar een 75+ gepensioneerde reumatoloog die probeerde mijn door de klinische genetica gestelde diagnose te veranderen en ga zo maar door. Verzoeken om een onafhankelijke, gespecialiseerde arts werden afgewezen en rapporten van mijn artsen werden geweigerd. Na 2 jaar manipulatie ging ik eraan onderdoor en hebben we het zo gelaten. Ik ben nog wel een x aantal % arbeidsongeschikt maar niet dekkend wat ik aan inkomen mis.
Dat is heel fors en is ook niet iets wat wij per maand geven, omdat we dat zelf niet zouden kunnen missen. Bij ons in de kerk weten we ook niet wat een ander geeft. Volgens mij is dat in elke gemeente wel zo. Je wordt er ook niet op aan gekeken als je het niet kan betalen of je een stuk minder geef of niks! Het is vrijwillig, niks is er verplicht !
Dan heb jij inderdaad een andere regeling. Ik weet ook niet meer precies hoe het zit hoor, maar ik kon tot maximaal 2 jaar verzekeren voor mijn inkomsten en dan zou her stoppen. Misschien komt dat door mijn medische geschiedenis? (Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet echt verder ben gaan zoeken toen, we leefden al jaren van 1 inkomen en mijn praktijk kwam erbij. Dus in het begin besloten al mijn inkomsten te sparen en later pas mijzelf re gaan uitbetalen)
Eigenlijk kun je 'lidmaatschap' van een kerk ook zien als deelnemen aan een club of vereniging. Als wij optellen hoeveel tijd een ander voor ons bezig is in de kerk, das echt veel. Op zondag 2 diensten van 5 kwartier (plus voorbereidingen), elke 2 weken club voor de oudste, 2,5 uur, club voor de middelsten, 2,5 uur, elke week oppas voor de jongste, 1,5 uur per week. De leiding is gratis bij de clubs, de dominee niet, de gebouwen ook niet. Omgerekend, voor mijn zoon betaal ik 35 euro voor muziekles voor totaal 1 uur per maand. In de kerk gebruiken we wel 26 uur per maand ofzo met alleen de diensten en clubs. Niet helemaal 1 op 1 te vergelijken, maar wij proberen ons er wel steeds bewust van te zijn dat het kerkleven geld kost. Dat moet toch ergens van betaald worden. Nu hebben wij geen band, geen extreem groot gebouw, geen lichtshows etc, waardoor het bij ons vermoedelijk goedkoper is dan in die gemeente, maar dan nog... Dus ik vind zo'n bedrag niet heel vreemd met meerdere personen eigenlijk. Maar idd, het maakt helemaal niks uit als je niks kunt geven, het is wel fijn als iemand die het breder heeft dan wat extra geeft Dit is dus niet bedoeld als reactie reactie jouw reactie hoor, maar meer een toevoeging
Ik hoorde dat ze 10% van hun inkomen aan de kerk gaven. Wellicht is dat daar gebruikelijk. Maar ik neem aan dat naar de kerk gaan inderdaad geld kost. En wellicht meer als je vaker gaat of meer inkomsten hebt.
Ik weet niet of in die kerk elke dienst gecollecteerd wordt... Dat wordt bij ons in de kerk wel. Elke dienst zijn er 3 collectes. Daar gaat voor ons al een aanzienlijk bedrag per maand naartoe. Reken maar uit: met 9 man naar de kerk, 3 collectes, 2 diensten per zondag... Het is een bijbels iets om je 'tienden' te geven. Zij doen dat letterlijk iedere maand. Niemand controleert of je dat allemaal doet, niemand zal de deur gewezen worden als je dat niet wilt/kunt betalen.
Ik ken dus een gezin dat naar die kerk gaat. Vroeger betaalden zij ook maandelijks zo’n groot bedrag, en nu al een paar jaar niet meer. En dat heeft niets met hun inkomen te maken, want dat is niet veranderd. Dus het antwoord is ja, dat is dus vrijblijvend.
Ik betaal de kerk al 10 jaar niet,ben nog wel ingeschreven maar dat is voor mijn ouders. Die hechten er waarde aan. Ik ben allang van t geloof gevallen maar ik doe mijn ouders er een plezier mee dus ach. Maar idd in de brief die ik elk jaar krijgen, hebben ze t wel over bepaald percentage. Maar he ik ben nog ingeschreven
Tiny house dame... dat je alles gratis krijgt hoeft niet te betekenen dat je alles maar moet aanemen dacht ik als eerste
Dat is zo maar mijn ervaring is wel dat als je 1x iets afslaat omdat je het niet nodig hebt mensen een tweede keer niet meer met hun spullen bij jou komen. Dus dat is dan wel een dilemma. Maar ze zou dan de dingen die zij niet gebruikt beter door kunnen geven aan een ander. Het toonde bij haar heel erg rommelig en vol.