Volgens mij overdrijf je nu wel een beetje. Ik vind de Lidl namelijk helemaal niet zo goedkoop? Ik haal bijna alles bij de Jumbo of PicNic, maar als ik bij de Lidl ben wil ik daar het avondeten weleens meenemen. En dan let ik op de prijzen en dan scheelt het gewoon niks of heel minimaal.
Ik dacht dat je dat schreef, verkeerd gelezen. En ik betwijfel hoeveel mensen dit gaan doen en kunnen in de juiste kwaliteit. Maar dat dit beroep (en meedere trouwens) niet op waarde geschat worden ben ik wel gewend inmiddels.
Ik bestel voor mn werk via de jumbo app, als ik daar invul wat wij prive bij de lidl halen komt er zo 50-70 euro bij.
Dan ben ik wel erg benieuwd naar dat lijstje? Ik vind het namelijk een bizar verschil en ik zie dat zelf dus amper terug in de winkel. Wat is er bij de Lidl nou echt zo goedkoop?
Groenten/fruit over het algemeen, zal ook per soort schelen, vlees, zuivel, bepaalde soorten kaas (o dat is zuivel) Maar de kracht is sowieso niet alles bij 1 winkel. Dat doen we bij de lidl ook niet.
Dat geldt toch voor heel veel beroepen? Denk je dat ik als secretaresse vaak anders werd gezien dan iemand die koffie rondbracht? Maar dat maakt het punt niet anders.
Bij ons is een gewoon wit of bruin brood tussen de 3 en 3.75 en meergranen broden zijn tussen de 4 en 4.75.
Ja dit idd, en ook de weg ernaartoe weegt mee m.i. Een opleiding tot medisch specialist duurt niet alleen lang, het vraagt ook heel veel van de persoon zelf én de omgeving, net als het werk dat je uiteindelijk doet. Ik kan daar enorm over uitweiden, maar dat zal ik jullie besparen. Maar bij hoeveel van jullie leidt het werk tot tranen, (meermaals) verhuizen, dreigende echtscheidingen? Hoeveel van jullie kunnen midden in de nacht wakker gebeld worden voor een kwestie van leven en dood? Ik werk niet voor het geld. Maar als je je verdiept in onze uren, verantwoordelijkheid, afbreukrisico, gezondheidsschade door het werk, arbeidsvoorwaarden etc, verklaar je ons waarschijnlijk hartstikke gek. (Ik kijk en luister ook altijd met grote verbazing naar wat vakbonden allemaal op tafel gooien) In mijn geval duurde de periode dat ik daar niets tot een juffensalaris voor kreeg, 14 jaar. Ergens halverwege mijn opleiding heb ik eens uitgerekend dat ik daar alles bij elkaar genomen voor 11 euro netto per uir stond. Voor de volgende 30 jaar zijn we toch blij wat meer te krijgen.
Wij komen denk ik op 150 euro totaal per week voor 5 personen. Wel vlees van de slager (maar dat eten we “maar 3 keer per week” en ik vind het echt lekkerder dan van de supermarkt) groente en fruit van groenteboer (behalve als de ah het in de aanbieding heeft) ik doe het wel thuis laten bezorgen door AH dat is een keuze want ik heb geen tijd om mijn week boodschappen te doen, daarmee ben ik misschien iets duurder uit. Al deed ik pasgelden toch mijn boodschappen bij de Lidl met mijn app ah erbij en had ik toch veel producten die bij Lidl allang niet meer goedkoper zijn dan bij AH. Ah was soms zelfs goedkoper (en de andere keer Lidl) onder aan de streep was ik ongeveer hetzelfde kwijt. De enige supermarkt waar ik echt goedkoper uit ben is Dirk.
4 euro voor een brood Dat tikt idd erg aan als je grote eters hebt... En dan heb je het alleen nog maar over brood.
Ja België is sowieso heel duur, we schrokken ons rot toen we daar op vakantie waren haha. Dacht dat het meeviel, maar echt niet.
Ik heb er een keer een sport van gemaakt. Boodschappen prijzen vergelijken bij de drie supermarkten in het dorp. Jumbo en Lidl scheelde nauwelijks in prijs. Ene product was duurder bij de Jumbo en de ander bij de Lidl. Maar onder de streep scheelde het een paar euro op de weekboodschappen. De AH was wel aanzienlijk duurder. Dat kon echt 10 tot zelfs 20 euro duurder zijn op de weekboodschappen. Deze vergelijking was nog wel voor de inflatie toe sloeg. Prijzen lopen gewoon hard op. Als ik kijk naar het basislijstje wat er elke week doorheen gaat. Voor het gemak even de boodschappen van afgelopen week genomen. Dit is dus nog zonder artikelen waar ik langer mee doe dan een week (bv lijnzaad, parmezaanse kaas, gewone kaas, pasta, rijst, thee etc.) maar wel ook elke week wel ergens iets van moet kopen. En dan kies ik op drie dingen na altijd voor huismerk. Alleen het vlees komt van de slager en de melk en eieren kies ik biologisch. Mijn kaas haal ik ook bij de kaasboer maar daar doe ik wel drie weken mee. Dat zou dan die week weer +18 euro zijn. Fruit (peren, bananen en appel) 10.31 Extra fruit 2 bak aardbei en meloen 8.25 Diepvries aardbeien 3.49 Groenten 36.37 Griekse yoghurt 2.09 Brood 15.9 Broodbeleg 11 Melk 5.67 Eieren 9.9 Vlees 39 Ingredienten avondeten 10.28 Luxe afbakbroodjes ontbijt zondag 0 Zak chips 1.99 Spa citroen 2.49 Klein flesjes water (nodig voor man zijn werk en ook voor collega's) 11.95 Limonade siroop zonder suiker 2.39 Totaal 171.08
Ik denk ook dat het ermee te maken heeft hoe mensen omgaan met boodschappen en wat je normaal vind. Als ik weleens bij anderen eet, verbaas ik me over wat er bv op tafel komt bij de lunch. 2 of 3 soorten kaas, een paar soorten vleeswaren, salades, en alles is dan al open. En dan worden er bv 2 open pakjes vleeswaren weggegooid omdat t niet meer goed ruikt of kaas waar schimmel op zit. Hier wordt praktisch nooit iets weggegooid, ook geen warm eten. Hier hebben we gewoon 1 soort worst, kaas en eigenlijk alleen bij speciale gelegenheden salades. Er wordt pas wat open gemaakt als er iets op is. Fruit is duur dus eten we meestal appels. Vaak kinderappels want die zijn kleiner, dus meer in een pak en doe je langer mee. Luxe fruit zoals bessen en aardbeien alleen of in het seizoen of in de aanbieding. Wat ik ook vaak als argument hoor om me heen is "ja maar dat vinden we niet lekker". Ja ik vind een macaronipakket ook minder lekker dan "luxe" roerbakgroenten maar zo krijg je toch je groenten binnen. Als je wil besparen zul je concessies moeten doen denk ik.
2 dingen heb ik er even uitgelicht. De aardbeien en meloen vind ik voor deze prijs veel te duur en sla ik dan over. 40 euro voor vlees is ook best veel denk ik.
Daarom heb ik ze even apart gezet van de rest van het fruit. Is als extra, mijn kinderen zijn er dol op en gelukkig kunnen we onszelf dat veroorloven. En het vlees komt van slager. Ook een hele bewuste keuze die we maken. Zal in totaal zo'n 20 euro schelen in de week als ik dat zou laten.
Maar dat scheelt toch geen 50-70euro? Misschien een paar euro, maar dit kan ik gewoon niet geloven eigenlijk.