Hi dames, Ik heb een stuk zalm gekocht, eet zelf geen vis, en ben op zoek naar een recept a la tagliatelle salmone wat je dus bij een italiaan krijgt. Alleen ik heb dus verse zalm en in de meeste gerechten wordt er gerookte zalm gebruikt. Heeft iemand een succes recept voor pasta met verse zalm? (Hoef overigens geen tagliatelle te zijn haha).
Lekker met courgette/broccoli/champignons (welke groente je lekker vind!), pijnboompitten en boursin cuisine?
Vind het zelf altijd lekker om pasta te maken met pesto saus, groente naar keuze en wat pijnboompitjes. Verse zalm er boven op en naar smaak wellicht wat rucola
In dat soort recepten kun je de zalm ook in stukjes snijden en bakken, dan door je saus heen doen. Nog lekkerder dan gerookte zalm.
Gisteren gemaakt! Oorspronkelijke gerecht is met taggliatelle, maar wij hadden nog spagetthi staan... Even denken hoor... Voor 4 personen: Water aan de kook brengen voor de pasta 1 courgette en 2 rode paprika's in reepjes snijden. 1 dunne prei fijn snijden (wij hadden 5 preitjes uit eigen tuin, formaat bosui) 3 tenen knoflook snipperen Als het water kookt, pasta in het water leggen en aan de kook brengen. Daarna zachter zetten tot einde bereidingstijd (zie verpakking) Paprika, prei en knoflook 3 minuten wokken Courgette 3 minuten mee wokken Zalm in blokjes snijden (ca. 2 bij 2 cm) en een paar minuten meebakken, tot het gaar is. 50 ml kookvocht uit pan spaghetti halen en in de wok met groente en zalm gooien 125 gram roomkaas (met kruiden) erbij. Alles goed roeren/omscheppen tot de roomkaas een glasse saus is geworden. Spaghetti afgieten, over borden verdelen. Groente-zalmsaus over de spaghetti verdelen. Eet smakelijk!
Uitje stoven, courgette in schijfjes erbij, eventueel rode pesto bij, potje room eroverkiepen. Eventueel nog wat kerstomaatjes bij. Zalm bakken en bij de saus doen. Kruiden met peper en zout en als je ervan houdt een beetje look. Pasta (eender welke behalve lange) koken. Ik maak hem een enkele keer ook wel es met prei, maar dan zeker zonder pesto en met een vleugje ketchup in de saus.