tiramisu

Discussie in 'De lounge' gestart door mona23, 29 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mona23

    mona23 Niet meer actief

    Dit weekend komen mijn ouders en mijn broer bij ons pakjesavond vieren.
    Ik kook dan, maar zoek nog wat inspiratie voor lekkere maar makkelijk gerechten ( denk aan gehaktballetjes, poulet), wie heeft er nog tips??

    Verder wil ik tiramisu maken, wie heeft er hier een lekker recept voor?
     
  2. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    hmm lekker tiramisu :D

    kijk eens op KookJij.nl - De recepten website van Nederland en Belgie! ik weet dat daar een tiramisu recept op staat :D
     
  3. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
  4. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83


    Ingrediënten

    250 ml slagroom
    75 g witte basterdsuiker
    4 eierdooiers
    500 g mascarpone (zachte roomkaas)
    5 eetlepels koffielikeur (of amandellikeur, slijter)
    200 ml espressokoffie
    250 g lange vingers
    cacaopoeder

    Materialen

    vierkante of rechthoekige schaal inh. ca. 1 1/4 l

    Bereiden


    In kom slagroom met 1 el suiker bijna stijfkloppen. In andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 min. tot romig mengsel kloppen. Mascarpone in gedeelten door dooiers mengen. Slagroom luchtig door mascarponemengsel spatelen. In ondiep, langwerpig schaaltje likeur door espresso roeren. Helft van lange vingers een voor een in koffie dopen en met koffiekant boven in schaal leggen. Helft van mascarponemengsel erover uitstrijken. Nogmaals zo'n laag maken. Tiramisu minstens 1 uur in koelkast laten opstijven. Tiramisu kort voor serveren uit koelkast nemen en royaal bestrooien met cacaopoeder (met cacaostrooier voor cappuccino of met behulp van theezeefje).


    Tip


    Maak de tiramisu gerust een dag van tevoren, de smaak wordt er alleen maar beter van. Vervang voor een luchtiger dessert de opgeklopte slagroom door 2 stijfgeslagen eiwitten.

    Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
     
  5. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83
    Hopelijk heb je wat aan bovenstaand recept.
    Komt uit de allerhande en is erg lekker

    Wat dacht je van zelfgemaakte ragout met ragout bakjes??
    Erg lekker en zo klaar.
    Op smulweb staan heel wat recepten ervan
    succes en smakelijk
     
  6. mona23

    mona23 Niet meer actief

    klinkt erg lekker allemaal.
    Iemand nog ideeën voor lekkere gerechten om te eten?
     

Deel Deze Pagina