Als je met je kindje gaat fietsen, en hij zit in een fietsstoelje (voor of achterop), doe je de kleine de een helmpje op? Ik krijg woensdag mijn nieuwe fiets, en heb een voorzitje erbij. De fietsenmeneer had het over een helmpje bij de kleine... Ik weet niet of dat echt nodig is, of dat het meer aangepraat veiligheidsgevoel is.
Ik twijfel nog. Fiets niet heel vaak maar vind het toch wel een veilig idee. Als je valt met de fiets of een aanrijding krijgt gaat het wel raar natuurlijk en is het wel een veilig idee.
Het is wel veiliger. De oudste had altijd 1 op bij ons op de fiets en nu ze zelf fietst ook. Dat doet ze uit zichzelf. Jong geleerd, oud gedaan. Kreeg toen de complimenten van mijn huisarts toen we hem tegenkwamen. Hij had dezelfde dag nog een kind met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. Met schedelbasisfractuur... De jongste is nog te klein maar die krijgt ook een filmpje op op de fiets
Ja onz zoon heeft een helmpje op als we gaan fietsen! Vriendin van vriendin van mij ging fietsen met haar zoon en zij maakte toen een rare beweging en ton viel ze. Jochie viel met zn hoofd op de grond en had scheurtje in zn schedel. Ik deed het ook nooit maar toen dat gebeurde heb ik diezelfde dag een helm gekocht!
Ik weet wel zeker dat het (veel) veiliger is. En daarmee bedoel ik niet te zeggen dat je het moet doen en dat je anders geen goede moeder bent oid (want dat zeggen mensen wel eens of soms vullen mensen het zelf zo in), maar het is gewoon een feit dat het veiliger is: mocht je vallen, dan beschermd zo'n helmpje het hoofd immers.
Bij mijn oudere kids heb ik nooit geen helm gebruikt en dat is gelukkig altijd goed gegaan. Ik ben erover aan het denken of ik het dit keer wel ga doen. Zeker omdat ook pake en beppe met de kleine gaan fietsen. Ik vraag me af, hoe lang doen ze met een helm? Als een helm niet goed zit of te groot is kan dat juist ook weer gevaarlijk zijn. De helm kan dan de nek beschadigen tijdens een val.
Wij hebben het gedaan zolang het ging. In het begin accepteerde onze zoon het heel goed. Maar na een paar maanden was het elke keer een drama, toen zijn we er uiteindelijk mee gestopt. Het is veel veiliger, maar je moet wel even een keer goed kijken hoe zo'n helm op moet. Vaak zie ik er kinderen mee fietsen waarbij hij veel te ver naar achteren staat.
Hier wel helmpjes. Ben al een paar keer bijna gevallen (zit toch een heel gewicht raar verdeeld op de fiets, in mijn geval 13 kilo voor en 18 kilo achter). Wij fietsen ook veel, bijna elke dag. Als ik alleen Eva op de fiets heb heeft ze meestal geen helm op. Maar dan gaat het om een paar minuten fietsen (naar school) en met 1 kindje op de fiets vind ik veel stabieler.
Oh en niet willen is bij ons geen optie. Dan maar even drama. Ze willen wel meer soms (of niet), sommige dingen moeten nu eenmaal. Lisa wil vaak niet de gordels strak van de autostoel maar dat doen we toch echt wel.
Ja mijn zoontje heeft een helmpje op, ik vind fietsen met hem achterop toch nog een beetje eng en zo weet ik dat hij tenminste een beetje beschermd is.
Ik vind een helmpje op zeker veiliger, maar ik doe het eigenlijk niet. Geen idee waarom niet. Misschien nog even goed over nadenken. Ik heb overigens ook nog nooit een kindje voor- of achterop de fiets MET helm gezien. Mijn zoontje van 4 jaar fietst zelf zonder zijwielen en moet wel een helm op.
Mijn zoontje heeft ook geen helm op. Verder zie ik eigenlijk nooit kindjes in de zitjes met helmpjes op, dus ik verbaas me erover dat hier zoveel mensen zeggen dat hun kindjes er wel een op hebben.
http://www.fietshelmshop.nl/kinderhelm-van-agu/verplichting-kinderhelm/ Verplichting kinderhelm In Nederland is de fietshelm 'nog' niet verplicht. Twijfelt u om een helm voor uw kind aan te schaffen? Lees onderstaan bericht. Deze verscheen op nu.nl | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl en alle gerenomeerde webnieuws aanbieders en dagbladen. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kinderen verplicht een fietshelm AMSTERDAM Als kinderen en jongeren verplicht een helm op de fiets dragen, kunnen een heleboel ongelukken worden voorkomen. Dat stelt TraumaNet AMC, het samenwerkingsverband van ziekenhuizen in de regio ten oosten en noordoosten van Amsterdam. Het samenwerkingsverband wil de discussie over fietshelmen aanzwengelen. Met name voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar is het verplichten van een helm erg belangrijk, stelt J. Goslings, traumachirurg en medisch hoofd van TraumaNet AMC. ''Dat is de kwetsbaarste groep. Ze nemen nog niet zo lang deel aan het verkeer en zijn vaak wat onzekerder. Per jaar worden ongeveer 26.000 kinderen en jongeren op de spoedeisende hulp behandeld na een ongeluk met de fiets. In ongeveer een kwart van die gevallen is sprake van hoofdletsel. Fietsersbond Een woordvoerder van de Fietsersbond laat aan NU.nl weten het idee niet op voorhand te ondersteunen. In het buitenland zie je dat er door zon verplichting minder wordt gefietst. Bovendien wordt de bescherming door een fietshelm volgens de zegsvrouw overschat. Bij aanrijding met een auto die harder rijdt dan dertig kilometer per uur helpt hij niets. Als concreet voorbeeld haalt de Fietsersbond Australië aan. Daar is de fietshelm verplicht en is het aantal fietsers sterk gedaald, terwijl er percentueel niet minder ongevallen gebeuren die tot hoofdletsel leiden. Ongelukken Goslings stelt dat diverse studies in het buitenland hebben aangetoond dat het aantal ongelukken met letsel met 60 tot 88 procent kan worden teruggebracht als het dragen van een fietshelm verplicht is. Overigens maak ik me geen enkele illusie dat jongeren tussen de 15 en 19 jaar massaal aan de helm gaan. Het ziet er niet zo hip en cool uit, aldus de traumachirurg.
Onze zoon wilde zn helm in het begin ook niet op. Tja pech voor hem indd. Dan niet fietsen! En nu gaat hij zelfs helemaal klaar staan en zegt dan (dat zeg ik altijd tegen hem als ik zn helm opzet) "eerst gewoon naar voren kijken" (dan zet ik helm op) en dan naar boven kijken" (om riempje vast te doen). Als hij op zn eigen fiets gaat moet hij ook een helm op.
Tja, toen ik mijn kinderzitje aanschafte heb ik daar braaf een helmpje bij genomen, met de volledige intentie die te gaan gebruiken. Maar in de praktijk levert het helmpje iedere keer zo'n drama en gevecht op dat ik er eigenlijk vaak niet eens meer aan begin. Best wel slecht, maar dan overwint het gemak en het idee dat er miljoenen mensen een helmpjesloze jeugd hebben overleefd stiekem toch vaak. Het scheelt wel dat wij echt maar weinig fietsen (alleen recreatief), maar soms sla ik toch weer aan het twijfelen.