Omgangsregeling?

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Feddar34, 5 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Feddar34

    Feddar34 Fanatiek lid

    23 apr 2009
    1.106
    3
    38
    Kunstenaar en piercer
    Nijmegen
    #1 Feddar34, 5 nov 2013
    Laatst bewerkt: 5 nov 2013
    Hello,

    2 weken geleden heb ik verbroken met de vader van mijn bijna 4 jarige dochter. Ik wil graag een omgangsregeling treffen, wat hij ook wil maar hoe regel je zoiets? We zijn niet getrouwd geweest, ook geen samenlevingscontract gehad. Hij heeft haar wel erkend.
    Zijn er voorbeelden online, ik kan namelijk geen goede vinden, maar wil het wel zwart op wit hebben, voor ons allemaal.

    Groetjes

    Ik lees op in een ander topic wat over een ouderschapsplan, is dat hetzelfde?
    En heb je daar een derde handtekening voor nodig?
     
  2. Cloewja

    Cloewja Lid

    1 jun 2013
    46
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oudersschapsplan komt onder andere de gangaregeling voor. Maar ook wie wat mag beslissen. En welke beslissing wel n niet in overleg moeten.

    Volgens mij hoeft er geen 3e handtekening op, maar weet het niet zeker. Ik doe het wel via de advocaat. Deze kan optreden als mediator. Het is wel belangrijk dat je allebei hetzelfde idee er
    Bij hebt. Weet niet of er bi jou in de buurt een advocaat is met een gratis inloopspreekuur(hier wel) dan zou je daar meer informatie kunnen vragen. Evt zou je samen kunnen gaan hebben wij toen ook gedaan. Dan hebben jullie
    Beide een idee van hoe en wat

    Sterkte
     
  3. Bau

    Bau Lid

    1 nov 2013
    21
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn ex en ik hadden een mediator en daarmee hebben we alles vastgelegd, waaronder omgang. Dit moet sowieso door de rechter ondertekend worden. Je kunt het er al samen over hebben wat praktisch is voor jullie en goed voor jullie kind. Maar echt alles officieel laten doen want hoe goed het contact nu ook kan zijn, er kan altijd een moment komen dat er onenigheid over onstaat. Als je het op papier hebt, is het gewoon geregeld. Succes!
     
  4. Sandrasv

    Sandrasv Actief lid

    9 mrt 2013
    253
    0
    0
    NULL
    Tilburg
    Ja dat klopt wat je zegt, maar wij hebben juist alles onderling geregeld omdat het contact goed was en gedacht; als het misloopt dan komen we alsnog bij een rechter, ook als het wel officieel is vastgelegd en de ander komt het niet na en dan bespaar je je een keer de kosten... Overigens loopt het hier al 4 jaar goed zonder gedoe. Mocht het in de toekomst anders zijn kunnen we altijd nog de juridische weg bewandelen. Maar dat is net welke insteek je neemt denk ik...
     
  5. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    mijn ex en ik hebben alles onderling geregeld zonder verder kosten te maken
    het gaat altijd goed
    we hebben samen een brief opgesteld met de regels en met handtekening
    het is niet gerechts geldig maar ben blij we het zo hebben kunnen oplossen en hebben geregeld
     
  6. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    je kunt op internet een voorbeeld ouderschapsplan downloaden, en er evt samen naar kijken. het juridisch loket kan hier ook bij helpen en je wanneer nodig verwijzen naar een advocaat of mediator.
    Het ouderschapsplan wat wij hadden is niet naar de rechter gezonden, alleen ondertekent door beide advocaten en ons. Maar is nadat er problemen ontstonden wel deels overgenomen door de rechter.
    In het ouderschapsplan staat oa de omgangsregeling, maar bijvoorbeeld ook evt. alimentatie, verzekeringen, dokter/tandarts/ziekenhuis etc. maar ook hoe de financien van jullie kind geregeld worden. Is er een spaar rekening, wie beheert die welke kosten worden er door wie gemaakt en waarvan. hoe zit het met oudergesprekken op school/opvang, samen of afzonderlijk of alleen.
    Als je getrouwd ben is het verplicht om een ouderschapsplan in te leveren, als je niet getrouwd ben niet. Vond het zelf wel een aanrader, zeker als je nu goed door een deur kunt. Als je bijvoorbeeld een punt hebt waar je niet over uit komt met zijn 2-en kun je een mediator in de arm nemen.
    Ouderschapsplan betekent ook dat je de afspraken op papier hebt staan, mocht er in de toekomst onenigheid krijgen kun je terug verwijzen naar het ouderschapsplan, ook als het niet naar de rechter is gezonden maar wel door beide ondertekent.
     

Deel Deze Pagina