Dat vind ik ook. En ik irriteer me helemaal aan die reclames als: "je wil toch ook gewoon wel eens een lekkere hamburger" Uhh, nee sorry, je wil geen vlees eten, dan moet je het ook niet zo willen noemen. Net als kipstuckjes
Nee, ik heb dat niet in ieder geval. Dat zit hem denk ik dat ze bij die vegetarische dingen proberen om iets te maken dat op kip (of een ander soort vlees of veganistische kaas) lijkt. Zodat het een vervanging is, zeg maar. Maar je bent vegetarisch en wilt dus geen vlees eten, waarom moet het er dan wel op lijken, zelfs in de naam? Dat vind ik dus stom (iemand anders mag daar wat anders van vinden hoor). De dingen die jij opnoemt vallen niet in die categorie. Apekoppen heten zo omdat ze de vorm van een apekop hebben. Dat is wat anders. Kitkat is dan natuurlijk wel een beetje een vreemde eend in de bijt in dat rijtje. Maar aan deze benamingen stoor ik me dus niet.
Ja dat vind ik ook. Zij hebben geen keuze, dat vind ik een groot verschil met kinderen die dingen niet lusten of niet mogen eten vanwege geloof ofzo.
Nou inderdaad. En dat je er ineens een c tussen propt in dat woord maakt het alleen maar erger niet beter. Er staat ook nog steeds 'kip'. Wees gewoon eens creatief en verzin wat nieuws denk ik dan. Wat dan? Geen idee, maar ik zit ook geen dingen te verzinnen die geen kip zijn maar daar blijkbaar wel op moeten lijken.
Ja maar zo zijn er meer producten die een naam hebben wat niet klopt. In pindakaas zit ook geen kaas, en je melkgebit is niet van melk.
Dat schijnt historisch te zijn. Alles wat geen echte boter was, mocht geen boter heten. Dus ook een "pinda-boter" (zoals het in het Engels wel heet). Dus dan maar "pinda-kaas". Ook vroeger vonden ze het kennelijk al lastig om een creatieve naam te bedenken
Dat vind ik wel anders ja. Een zak apekoppen doet niet alsof het echte gescalpeerde apen zijn, en niemand denkt dat snoep echt van biggetjes, kikkers of muizen is gemaakt. Dat zijn gewoon leuke vormpjes. Vegetarische kip probeert wel om kip na te bootsen; idem voor andere nagemaakte vleessoorten.
Nee dan niet. Maar die 'nep' kip wordt als een soort van kip verkocht. Die andere dingen zijn geen kat-, kip-, big-, etc-vervangers.
Die vleesvervangers zijn gewoon voor niet creatieve mensen die niet kunnen koken die willen gewoon hun oersaaie Hollandse pot blijven eten en inderdaad hun kip of gehakt 1 op 1 kunnen vervangen met iets dat er op lijkt zodat ze vooral niet zelf hoeven na te denken over hoe je een lekker gerecht op tafel zet. deze vegetariër eet dus nooit vleesvervangers
Toch vind ik het een bijzondere planning; elke keer toetsen vlak voor de vakantie. Hier morgen ook nog 2.
Ik vond dat altijd wel fijner dan vlak na de vakantie vroeger. Dan was ik namelijk de hele vakantie daarvoor aan het leren of op zijn minst over aan het stressen
De vegetarische Slager verzint juist elke keer leuke dingen vind ik xD de bofkip omdat die meer geluk heeft dan de plofkip. Geweldig vind ik het
Je hebt gelijk. Maar pindakaas pretendeert geen kaas te zijn of daarop te lijken. Mijn irritatie zit 'm vooral in het feit dat men geen vlees wil eten, maar blijkbaar wel iets dat erop lijkt en dan blijkbaar ook zo moet heten. Wees ook als vegetariër wat creatiever dan, zoals @Saartje33 ook aangeeft. Zoals ik eerder al aangaf, ik ben zelf geen vegetariër. Maar als ik vegetarisch eet, dan is dat geen recept met een vleesvervanger erin maar iets dat ook zonder dat lekker is.
Ik begrijp niet helemaal waarom het zo zwart-wit gesteld wordt, alsof er twee groepen vegetariërs bestaan: oncreatieve vegetariërs die 'slecht kunnen koken' die alleen maar vleesvervangers eten en creatieve vegetariërs die alles zonder vleesvervangers koken. De meeste vegetariërs zullen gewoon een mix van beide doen, zoals ik. En waarom ben je als vegetariër ineens verplicht om creatief te zijn? Vanuit welk idee komt dat? Wat een zure en gefrustreerde reacties hier. Het is maar waar je je druk om kan maken. Edit: ook met vleesvervangers kun je erg creatief zijn en dat hoeft geen oersaaie Hollandse pot te zijn (dit zei jij niet maar iemand anders).