Mm oké miss. zit daar het verschil in dan, dat weet ik verder niet. Wat ik wel bijzonder vind is dat jij de eerste bent die dit zegt terwijl ik al aardig wat "discussies" hierover gelezen heb (en dat bedoel ik niet negatief naar jou toe)
Stellen was misschien het verkeerde woord, maar je deed een suggestie en die vind ik twijfelachtig en uitlokking of politie corrupt kan zijn. Maar dat vind ik hè. Dat kan ik zo interpreteren door je schrijfwijze. Dat is het lastige aan geschreven woorden. Je ziet er niet bij hóé iemand het zegt. Niet aanvallend bedoeld hoor Maar als je zoiets suggereert, dan kan dat bepaalde reacties uitlokken en mensen tegen het zere been schoppen. En als je iets dropt hier en vervolgens terugkrabbelt omdat het totáál niet je bedoeling was, tja dan heb je het wel gezegd en voordat je het weet gaat het weer de kant op zoals het met het geloof / religie ook ging. Daar gaan we toch niet uitkomen, maar dan is er wel een bommetje geplaatst.
Willen is dan ook een uitzondering e. Bij andere werkwoorden heb je de stam+'t regel. Bij willen niet.
Op popcorn tijd staat geen uur e Als ik op Facebook door de nieuws pagina scroll is het altijd popcorn tijd
De vijzels hier maken ze van koper, zijn heel zwaar en anders dan die Indonesische die ze in Nederland hebben. Ook is het niet echt wrijven wat ze doen maar echt uhm ja hakken ofzo. En dat op een natuurstenen aanrecht geeft lawaai. Vooral wanneer je eronder woont
Ik leef samen met een taalnazi die zelf veel teksten schrijft... Ik heb van hem meer geleerd dan al die jaren op school. Maar 'willen' is idd een uitzondering. Wellicht dat mensen het daarom lastig vinden.
Hmm ja oké wat dat betreft heb je grotendeels een punt. Behalve het terugkrabbelen dan, want dat deed ik niet (maar komt op jou misschien zo over omdat je mn bericht anders opvatte dan ik bedoelde). Hoe dan ook, ik denk dat we beiden hierover genoeg hebben gezegd en dat we naar het volgende 'hier valt mn mond van open'-onderwerp kunnen gaan
Toch nog even het e.e.a. opgezocht, ook i.v.m. het verschil tussen ergeren en irriteren, en blijkt ineens dat 'zich storen aan' wél correct is https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/431/irriteren_ergeren/ Dus @Jet2018 : ik neem mijn woorden terug...
Ik begon zelf te twijfelen, dus heb het even opgezocht en vond deze uitleg: Het werkwoord willen is onregelmatig. Bij de meeste werkwoorden krijgt de vorm van de tegenwoordige tijd voor de derde persoon enkelvoud de uitgang -t: hij loopt, ze helpt, het gaat, men ziet. De werkwoorden willen, zullen, mogen en kunnen zijn echter uitzonderingen op de regel, evenals het werkwoord zijn (hij is). De vorm voor de derde persoon enkelvoud is bij willen, zullen, mogen en kunnen gelijk aan die voor de eerste persoon Komt van deze site: https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/384/hij_wilt_wil/ Ik vind die taaldiscussies altijd leuk (zolang ze in inhoudelijk zijn).
https://onzetaal.nl/taaladvies/hij-wil-hij-wilt/ Kan me daar inderdaad enorm aan ergeren. Mijn schoonzus zegt het ook telkens, hij/zij wilt... Maar ook andere werkwoorden en persoonsvormen. Lijkt wel een Amsterdammer (Rotterdammer lees ik net) met haar "ik loopt over straat" (No offense @amsterdammers, ik vind die extra -t echt iets voor westerlingen )
Beledig ik net de Amsterdammers hihi (Maar in Friesland, Groningen, Twente etc. wordt het ook steeds meer gebruikt!)