Luieruitslag kun je volgens mij beter droog houden. Weken maakt dat denk ik pijnlijker . Gewoon pure zinkzalf of bepanthen werkte altijd goed voor ons.
Een beetje offtopic, maar: Klopt, luieruitslag moet je proberen zo droog mogelijk te houden. Daarom kan je ook beter zinkolie gebruiken in plaats van zinkzalf. Zinkolie bevat 60% zinkoxide, zinkzalf bevat maar 10% zinkoxide. Zinkoxide heeft een indrogende werking, en helpt goed bij open wondjes en smetplekken. Door de indrogende werking is zinkolie effectiever bij ernstige luieruitslag. Bij lichte luieruitslag is zinkzalf of bepanthen vaak prima, maar bij heftige luieruitslag werd specifiek zinkolie ons aangeraden door de kinderarts. Wij merken inderdaad een groot verschil.
Toen die kleine dame van mij ontzettend aan de diarree was en dus ook binnen no time de billen kapot had adviseerde de huisarts inderdaad een badje met biotex, daarna droogdeppen meteen zachte doek en poederen met maizena...ik zag binnen no time verandering in de uitslag!
Ik gebruikte jùist een badje met groene Badedas bij luieruitslag. Lekker even laten weken, droogdeppen en verder aan de lucht laten drogen en daarna Bephanten erop. Na 1 behandeling al duidelijk zichtbare verbetering!!
volgens mij wordt Soda juist niet meer geadviseerd vanwege de sterk uitdrogende werking voor de huid. En daarom dus Badedas..
Ik wist ook niet dat badedas hielp. Van sunil weet ik wel dat het ontstekingsremmend werkt. Ik moest vroeger met mijn brandwond iedere dag in een bad met sunil weken. Wond zat op mijn hele bovenarm dus moest er helemaal in.
Badedas werkt ontsmettend door de dennenolie en kastanjeextracten die erin zitten. Werd vroeger ook al gebruikt in verzorgingshuizen.
Na mn operatie aan mn duim ook in badjes met badedas gezeten. Hielp zeker met genezen. Ik vond het alleen stinken. In het ziekenhuis had ik badedas. Thuis in de soda.
Ja, onze hond heeft een huidafwijking, die plekken wassen we ook nog wel eens met groene badedas als ze kapot zijn of ontstoken.