Pangasius en tilapia Is dan ook echt een kweekvis vol gepropt met antibiotica's en vol dierenleed. https://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/168217-kweekvis-de-nieuwe-plofkip.html Ik haal dan liever een visje van de visafslag die vers is, mischien minder duurzaam en 3x zo duur. Maar eet het dan ook niet elke week.
Ik heb geen vissers in de familie maar er is veel over geschreven in de plaatselijke krant en fb. https://lc.nl/economie/Wat-is-pulskorvisserij-en-waarom-wil-het-Europese-Parlement-het-verbieden-22827196.html Artikel van een aantal jaar geleden maar het is eerder dit jaar besloten dat het nog steeds verboden is. Het schijnt dat de Fransen een flinke vinger in de pap hebben.
Hangt af of het het ASC/MSC keurmerk heeft. De vis in Nederland is vrij duurzaam, maar het kan best zijn dan voor andere landen minder strenge eisen worden gesteld.
Ik vraag me af of bijv tilapia en panga wel zo duurzaam is aangezien het helemaal uit Azië moet komen. Een visje uit de noordzee gewoon om de hoek of zo'n ranzig visje uit verre landen. Om over het verschil in werkomstandigheden nog maar niet te spreken.
Zalm: Zelf pesto maken (of kopen) en een dun laagje opsmeren en deze 20 minuten in de oven. Cherrytomaatjes halveren en met oregano en olijfolie en de burrata in de oven (10/15 min) ondertussen tagliatelle koken en spinazie wokken Dan tagliatelle met de burrata en cherrytomaatjes en spinazie mengen en vis erbij serveren. Pas geleden had ik haast dus heb ik de cherrytomaatjes meegebakken met de spinazie en de burrata op de borden pas gebroken boven de pasta. En mijn man wilde pasgeleden wat extra van de pesto bij zijn pasta dus dat deed hij dan. Dus kan zoals je het zelf wil…
Volgens mij heeft de keuringsdienst van waarde eens een aflevering gemaakt over het msc keurmerk op makreel.