Ik voed mijn kind ook omdat borstvoeding het best voorziet in zijn natuurlijke behoefte. Ik voed echter niet om wiegendood te voorkomen of om welke reden dan ook die wordt beweerd goed te zijn maar niet keihard te bewijzen valt.
Groot gelijk! Baal er zelf ook als een stekker van dat het mij niet lukte. Als moeder wil je ALTIJD het beste. Maar inderdaad omdat het het beste is en niet omdat er 1000 argumenten zijn waarom het tegendeel slecht is.
Soms heb je gewoon geen andere keuze dan de mindere betere optie voor je kind. En word er dan misselijk van dat sommige personen dan de desbetreffende persoon een schuldgevoel aanpraten.
Op je baby rollen heeft niks met wiegendood te maken. Warmtestuwing wordt wel in verband gebracht met wiegendood, DAT is de reden dat alle voorzorgsmaatregelen geadviseerd worden voor pasgeboren babys (zowel in eigen bedje als in ouderlijk bed). Maar uit bovenstaande stuk neem ik aan dat de vader bij jullie NIET in het 'familiebed' bed mag slapen? Hij geeft immers geen bv.
Oorspronkelijk geplaatst door Marlett Dan is het voor jou een hele verstandige beslissing om niet samen te slapen. Dat je het niks vind, is je goed recht. Je mening heeft alleen geen goede argumenten. Je neemt pas moedwillig risico's als je de veiligheidsvoorschriften aan je laars lapt. Dus inderdaad met zwaar beddengoed gaan slapen, roken en kunstvoeding gebruiken.(Het zinnetje over veiligheidsvoorschriften aan je laars lappen zint me totaal niet. En dan voor al Kunstvoeding gebruiken wil je dat echt als risico zien dan trapje nu dus bewust op een hele boel moeders hun hart. De meeste ouders die besluiten om bewust samen te slapen nemen geen "moedwillige risico's", maar zeer weloverwogen beslissingen. Bovendien wijst onderzoek uit dat borstvoedende, gezonde moeders niet op hun baby rollen. (BRON) Voor de rest of het nu wel of niet waar is. Waarom het een beter is dan de ander. Het zal me een worst wezen. ( ja bv is het beste) maar de beste mooie keuze die je daarna kunt maken is flesvoeding punt) Daarbij. Heb twee kindjes de oudste heeft tot 9 jaar bij me gelegen en de jongsten heeft 15 maanden nood gedwongen bij op de kamer geslapen. En ook zij heeft een tijdje bij mij in bed gelegen. En vond het heerlijk en mijn kinderen ook weet het zeker.
Ik heb mijn vriend wel eens uit bed verbannen hoor (naar de logeerkamer) als mijn zoontje bij ons in bed sliep.
goh kom ik toch nog iets te weten... dat samen slapen wordt afgeraden als je rookt. Toen mijn zoontje nog borstvoeding kreeg (tot 7 maanden) sliepen we vrijwel altijd samen. Nu slaapt ie in zijn bedje. Uiteraard rookte ik niet toen ik borstvoeding gaf maar nu weer wel. Wil dat zeggen dat mijn kids (nu 1 en 2,5) nooit bij mij in bed mogen slapen?
dat vind ik wel mooi gezegd. Bekend zal zijn dat hier niet de allergrootste bv fan spreekt maar ik snap heel goed dat mensen het wel geven. ts, Wat ik jammer vind is dat er zo steeds meer redenen (in mijn ogen) "bedacht"worden om het belang van bv te promoten. Ik vind het prima als mensen vinden dat je een tweede keus neemt als je fv geeft, ook al denk ik daar zelf anders over. En de echte voordelen van bv mogen van mij ook gerust gepromoot worden. Maar met dingen als wiegendood vind ik het te ver gaan omdat zo te stellen. Je maakt mensen onzeker en praat ze misschien een schuldgevoel aan terwijl dat niet nodig is. En ik hoop dat dit soort onzinnige niet bewezen feiten achterwege blijven. Ik heb er zelf voor gekozen om fv te geven, dus ik stoor mij er niet aan, maar ik weet wel dat er genoeg vrouwen in een andere positie zitten.
Wbt samen slapen, ik vraag me dit serieus af: Vallen die baby's nooit uit bed? Neem de jongste weleens bij ons maar die gaat meteen kruipen etc.. ?
@Jingels... kijk dat is dus een fundamenteel verschil tussen jou en mij. Voor mij is de essentie van moederschap niet bescherming maar begeleiding. Begeleiding naar volwassenheid en vooral zelfstandigheid. Niet dat dat verde niets met wel of niet samen slapen te maken heeft maar goed, het is wel een wezenlijk verschil. FEIT blijft dat het afgeraden wordt om samen met je baby te slapen of je nu bv geeft of kv. En Marlett.. dan kan je op je kop gaan staan maar het wordt gewoon afgeraden. Doe vooral waar je je goe dbij voelt maar laat andere dat dan ook toe.
@cygnet: en zo vinden we allemaal andere dingen belangrijk in het leven. Ik vind het trouwens wel knap dat je bedenkt, dat ik, daardoor begeleiding van mijn kinderen niet belangrijk zou vinden....
Oh, zeg ik dat dan? Want dat denk ik namelijk helemaal niet. Jij zei dat de ESSENTIE van moederschap voor jou bescherming is.. en ik zei dat voor mij de ESSENTIE van moederschap begeleiding naar onafhankelijkheid is... Misschien geen dingen willen lezen die er niet staan? Ik ben best knap maar zo knap nou ook weer niet.
Ik denk dat deze ouders en kinderen daar vanaf het begin af aan op inspelen, in het begin door veiligheidsnormen en later door het kind aan te leren om niet zomaar uit bed te vallen. Ik heb hier nogmaals over nagedacht, en heb echt enkele vragen nav onderzoeken die op vorige pagina zijn aangehaald. 'Gezonde en borstvoedende moeders zullen niet op hun baby rollen' - hebben deze moeders (uit dit onderzoek bedoel ik) echt zo weinig vertrouwen in hun eigen moederinstict dat ze echt geloven dat ze zonder borstvoeding hun eigen baby zullen verpletten of dood laten gaan pal naast zich? - Of dat de ademhaling van de baby dan niet aangepast zal worden aan die van de ouders (cruciaal voordeel wat aangehaald wordt bij samen slapen); - en denken die mensen echt dat de baby of de ouder dan nooit wakker zal worden s nachts? Ja, ik weet het niet hoor, maar doe je jezelf (en helemaal je partner!) Dan niet enorm tekort als mens en ouder zijnde?
Ik las trouwens in een wetenschappelijk magazine, dat wiegendood zeer waarschijnlijk iets te maken zal hebben met serotine. Deze stuurt o.a de ademhaling en warmteregulatie. Het zou ook verklaren waarom er meer jongetjes sterven aan wiegendood, dan meisjes. Jongens hebben namelijk minder serotine-receptoren, en reageren daardoor slomer op een zuurstoftekort of kooldioxideoverschot. Dus ik denk dat het belangrijkste is bij het voorkomen van wiegendood is: niet te warm, en niet roken bij je baby. Invloed van flesvoeding is nooit helemaal aangetoond, dacht ik.
Dat borstvoedende moeders moeder nooit op hun kinderen zullen rollen wil niet zeggen dat niet-borstvoedende moeders wél op kinderen zullen rollen. Vergelijk het - puur taalkundig - eens met de zin: "mannen baren nooit kinden", dat wil ook niet meteen zeggen dat alle niet-mannen wél kinderen baren. Ik denk dat ze bedoelen dat in principe het overgroote deel van de kv-gevende moeders ook prima veilig met hun kind zou kunnen slapen, maar dat dat niet per se gegarandeerd is. Een steekproef van 333 is wat aan de lage kant, dus deze steekproef van 1 is natuurlijk helemaal waardeloos maar ikzelf ben wel veel meer "in tune" met mijn dochter wanneer we samenslapen dan manlief. En of dat met het feit dat ik voed te maken heeft weet ik natuurlijk niet zeker. Misschien slaap ik sowieso lichter, of is het een algemeen moeder/vader verschil. Maar het zou me niks verbazen als het voeden wel bijdraagt aan het "synchroniseren"