Wij hebben nu 2,5 week een kitten in huis, een poesje van nu 8 weken oud. We willen er dolgraag een tweede kitten bij, maar ik weet nu even niet of het verstandiger is er nog een poesje bij te nemen of toch een katertje?? Ik heb al een spierwit katertje op het oog, die kan ik overmorgen ophalen is nu ook 8 weken oud. Ze begint nu echt te spelen en het lijkt mij zo leuk voor haar om er nu een vriend of vriendinnetje bij te hebben. Ze is ook met 6 weken al weggedaan en ze mist dus nu echt de socialisatie met andere katten. Of is dit niet zo? Ze heeft een heel warm karakter en is heeeeeeel aanhankelijk naar ons toe. Maar of dit ook zegt dat ze dan op kan schieten met een ander kitten? Ervaringsdeskundigen, wat denken jullie?
Poesje of katertje maak niks uit ! Leuk hoor dat je een speelkameraadje neemt voor je poes ! Wel zou ik ze optijd laten helpen !
Lees zoveel verschillende soorten verhalen op internet. Verwarrend! Denk dat ik vooral moet kijken naar het karakter van ons nieuw kitten.
Katten zijn vaak het gelukkigst zonder maatje.... Ik zou er toch eerst wat meer info over zoeken voor je een tweede kat erbij neemt. Katten zijn geen dieren die in een roedel, kudde, etc leven
Ik denk dat als ze kitten dat het niets uit maakt omdat ze elkaar dan al kennen denk ik. Want dan zijn ze nog niet territorium gericht. Ik denk wel dat je ze tijdig moet sterileren/castreren.
ik heb er twee, een poes en kater. Mijn poes bleek achteraf 5 weken te zijn en heeft echt alles geleerd van de kater die toen 12 weken was. Zonder hem had ze echt veel gemist denk ik. Ze zijn de beste maatjes nu en je ziet dat de poes echt alles overneemt van hem. Hij is nu 8 maanden en zij is 6 maanden en een week. Hij wordt over een maand geholpen.
Mijn poesje was de dag dat ik haar haalde net 6 weken geworden..ook veel te jong. Haar daar laten zitten durfde ik echter niet want die vrouw kon het allemaal niet veel schelen Hoe de kittens eraan toe waren. Volgens mij heeft nooit wat te eten gehad. Ik heb haar moeten leren eten..eerst middels spuit..toen vingerhoeden. Nu is ze helemaal geweldig in orde. Wij willen zelf een 2 de erbij... toch ergens de angst dat ons poesje, Bloem, hier niet happy van gaat worden.
ooo poepie!!! hier hebben we 2 katers en mijn vriendin heeft 2 poezen en een andere vriendin een kater en een poes. De twee poezen zijn echt bitches naar elkaar toe apart zijn ze zo leuk maar samen breekt de hel los. dat katten liever alleen zijn vind ik discutabel. mijn eerste kater kwijnde totaal weg omdat hij een vriendje miste en toen er een kater bij kwam leefde hij helemaal op. de beste vrienden die 2
klopt ook hoor, kat is liever niet alleen. Vindt een kat het vervelend om alleen thuis te zijn? Als er voldoende voedsel is, kiest een kat ervoor om in een groep te leven. Kittens blijven normaliter minstens 4 maanden bij hun moeder. Jonger dan 4 maanden alleen zijn is onnatuurlijk voor een kitten. Zijn moeder zou hem slechts korte perioden alleen laten, om op jacht te gaan. Zij zou de kittens beschermd -bij elkaar- in een nest achterlaten, hopelijk onvindbaar en veilig verstopt. Lees meer over kittens. Is het niet zielig als je de hele dag werkt en hem alleen laat? Een kat vindt het onder die omstandigheden meestal prettiger als hij een maatje heeft. Een kat kan echt verpieteren als hij de hele dag alleen zit, en gaat van ellende dan maar veel slapen. Daarom is het veel fijner als je kitten samen met een nestgenootje kan opgroeien. Samen ravotten, samen kattenkwaad uithalen en samen eten: er gaat immers niets boven gezelligheid! Ondanks dat katten afstammen van een solitair levende soort, zijn gedomesticeerde katten sociale dieren die regelmatig interactie hebben met soortgenoten. In verreweg de meeste gevallen zullen katten profijt hebben van huisvesting samen met andere katten, mits er tenminste voldoende ruimte is, eenvoudige toegang tot eten, quarantainemogelijkheden en voldoende mogelijkheid voor de kat om zich terug te kunnen trekken en te rusten. Liever niet één kat, maar meerdere! Katten Gedrag centrum :: Homepagina
Daar valt nog over te discussieren. Poezen leven vaak in een groep, katers gaan vaak van groep naar groep om te dekken. Stond laatst een mooi artikel over in het blad van mn vereniging. Het maakt niet uit wat je kiest zolang je ze maar op tijd laat castreren/steriliseren. Dan hebben ze ook geen last meer van hun hormonen. Vooral omdat je kitten nog maar 8 weken, 1 week onder de wettelijke verplichte minimum leeftijd dat je een dier van zn moeder mag scheiden, zou ik dit beestje zeker niet alleen laten!
Precies! Katten leven vaak juist wel in groepen, alleen zijn er andere sociale omgangsvormen dan bij honden.
maakt niet uit, hier alle combinaties al gehad. T is t karakter dat t hem doet. Zo had ik een kater die een nieuw kitten direct begon te bemoederen terwijl de evenoude kattin het kitten direct aanviel. Nu die kattin was ook een kreng eerste klas
Wij hebben 7 jaar geleden een poes in huis gehaald. Was de laatste uit het nest. Dat was vlak voordat we erachter kwamen dat we in verwachting waren. Maar deze dame was alleen, en uiteindelijk heel jaloers op de kleine. Niet dat ze die aanviel, maar ze plaste op al zijn spulletjes. Haar hebben we toen overgebracht naar een goeie vriend, die net een poes verloren was, en een enorme kattenliefhebber. 4 jaar leden, hebben we 2 katers in huis gehaald. Broertjes. Beiden 8 wkn oud. Een paar weken later, nog een verrassingskatertje uit een ander nest. Omdat ze allemaal nog zo jong waren, accepteerden ze elkaar zonder morren. Poezen en katers kunnen prima samen, maar 1 van beiden moet tijdig geholpen worden, anders heb je voor je het weet een nestje. Over het algemeen is het wel zo, dat 2 dames minder soepel verloopt, dan 2 heren, of een dame en een heer. Succes
Hi, bedankt dames! Als ik het witte katertje neem dan laat ik poes en kater beiden zo snel als mogelijk steriliseren en castreren. Katten hier in de buurt zoeken ook elkaar steeds op om samen te spelen. Vind ik ook altijd erg leuk om te zien.
Doen! Ik heb hier sinds twee weken 2 broertjes in huis, nu 14 weken. Ze hebben zo ontzettendveel aan elkaar en het is heelrijk om te zien. We hebben a+l vaak tegen elkaar gezegd dat we 1 katje sneu zouden hebben gevonden en ben dus heel blij dat we voor deze twee doerakken gekozen hebben.
Het is bekend dat castratie invloed heeft op het sluiten van de groeischijven (van de heupkop). Er bestaat een kans dat deze later of helemaal niet meer sluiten wanneer de kater te jong geholpen wordt (voor de 10 maanden, de groeischijven sluiten normaal gesproken tussen de 7 en de 10 maanden). Wanneer deze schijven niet sluiten, kan het zijn dat de groeischijf scheurt of breekt zonder dat er iets gebeurd is. Het is dus beter om je kater ná de 10 maanden te laten helpen. De kans dat hij Epifysiolyse krijgt (zo heet dat wanneer de schijf gebroken of gescheurd is) is klein, maar als ze het krijgen en hij moet hieraan geopereerd worden, kost zo'n operatie je al gauw 400 á 500 euro. De tip daarom: Wacht nog een maandje langer (vroegcastratie zou ook nog kunnen -rond de 12 weken-, maar jouw kat is hier natuurlijk al te oud voor ) De kat van mijn broertje is met 6 maanden geholpen en wordt aankomende dinsdag voor epifysiolyse geopereerd
Ik zit toch al jaren in de katten en zelf hebben we ook al meerdere katers gehad, maar nog nooit gehoord dat Epifysiolyse een probleem is.