dringend advies gevraagd

Discussie in 'Voeding' gestart door mammie1982, 30 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mammie1982

    mammie1982 Fanatiek lid

    25 aug 2010
    1.459
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kan t kwaad om voor mijn dochter een ongeschilde aardappel samen met groenten in een pannetje te koken en de aardappel na het koken te schillen?

    Alvast bedankt
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    nee hoor, je kunt de schil ook gewoon eten trouwens als je zou willen.
     
  3. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Lekker doen :)

    Dochter een aardappel in de pan gegooid?
    Hooguit dat er wat zand tussen is gekomen.
     
  4. meid

    meid Fanatiek lid

    14 okt 2010
    1.259
    0
    0
    volgens mij niet, maar waarom zou je dat doen vraag ik me alleen af....
     
  5. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    +1
    Zou niet weten waarom het kwaad zou kunnen..
     
  6. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Late reactie, maar het kan gewoon hoor. Alleen even goed wassen van te voren. Je kan de schil ook gewoon eten.
     
  7. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik kook aardappelen zo vaak in de schil. Smaakt heel anders vind ik.
     
  8. mammie1982

    mammie1982 Fanatiek lid

    25 aug 2010
    1.459
    0
    0
    NULL
    NULL
    Was bij mijn schoonouders. Mijn schoonvader ging iets voor haar klaarmaken en volgens hem is dat veeeeel gezonder. Het lag al bij de groente in de pan. Ik doe dat ook nooit hoor. En het leek me een beetje smerig. Maar je kunt de schil inderdaad ook eten. Niet eens aan gedacht. Hij schilde hem na het koken, dan zouden er meer vitamine behouden blijven. Vond t een beetje raar, vandaar.....
     
  9. adi

    adi Niet meer actief

    In de schil zelf zitten veel vitamines, en de aardappel smaakt ook beter als die in schil wordt gekookt vind ik.
     
  10. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

  11. oleander1986

    oleander1986 Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.298
    0
    0
    zelfstandige
    Midden Nederland
    Ik kook aardappelen ook altijd in de schil en als ze heel jong zijn eten we de schil gewoon mee. Ook als we patat bakken blijft de schil lekker zitten.
    Met de schil haal je ook meteen het deel waar de meeste vitaminen in zitten weg.
    Aan de andere kant, als je geen biologische aardappelen gebruikt vind ik het weer een beetje een ander verhaal worden; de grond waar aardappelen in groeien is doordrenkt met pesticiden. :(
     

Deel Deze Pagina