Wanneer drinken uit (tuimel-)beker

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Hansje123, 8 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hansje123

  Hansje123 Bekend lid

  3 feb 2009
  921
  0
  16
  mijn zoontje is bijna 9 maanden en kan nog niet zelfstandig uit de fles drinken en wil geen tuimelbeker. Ik vroeg mij af wanneer gingen jullie kleintjes dat doen? Ik lees namelijk wel eens dat je vanaf 9 maanden ze een normale beker kan proberen te geven, zodat ze zo snel mogelijk van de tut en tuimelbekers af zijn voor de onwikkeling van de tanden, maar hij drinkt nog steeds de fles en kan hem ook niet eens vasthouden. (althans niet effectief goed vasthouden, zodat hij zelf kan drinken) Voor de rest gaat zijn motoriek erg goed, want met 6 maanden was hij al de pincetgreep aan het oefenen. Dus vraag me af of hij hierin met de beker drinken nu erg achterloopt of dat dit vaker voorkomt.
   
 2. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Misschien ligt het aan de beker? Heb je al eens een rietjesbeker geprobeerd? Irem drinkt vanaf 6 maanden uit een rietjesbeker, zelf vasthouden kan ze sinds dat ze 9 maanden is maar hij is dan ook redelijk groot en heeft geen handvaten.
   
 3. Nelizz

  Nelizz Actief lid

  7 feb 2009
  325
  0
  0
  Bij ons kreeg hij de gewone fles ook niet voor elkaar. soms, als ik hem een flesje geef, lukt het nog niet. Ik ben rond 10 maanden ook zo'n rietjesbeker gaan gebruiken. Die hoeft hij tenminste niet omhoog te houden om er iets uit te krijgen. En langzamerhand is hij over gegaan op de tuitbeker. Hij krijgt zijn water en sap uit de rietjesbeker nu en zijn melk uit de tuitbeker. let wel op dat tuitbekers nogal van elkaar kunnen verschillen! Ik had eerst een groene gekocht van de Hema en daar moet je nog behoorlijk aan zuigen om er iets uit te krijgen. De doorzichtige van de hema gaan beter.
   
 4. DJ Momo

  DJ Momo Fanatiek lid

  23 apr 2010
  4.523
  0
  0
  NULL
  NULL
  met 6mnd ben ik met bijvoeding begonnen, waaronder in de middag een snackje met diksap. Vanaf begin af aan heb ik dit in tuitbeker aangeboden. Hij dronk er steeds beter uit. inmiddels drinkt ie ook met gemak zijn melk bij de boterham uit een tuitbeker. Ene keer drinkt hij wel beter dan andere keer. Hij is sinds gisteren 8mnd.
   
 5. sassie25

  sassie25 Fanatiek lid

  15 nov 2009
  4.613
  0
  0
  bakkersmeisje
  Bleiswijk

  ja en ook hoe de tuit gevormd is! Ik had een avent beker gekocht met een platte harde tuit, maar die snapt Tycho tot aan de dag van vandaag nog steeds niet. Heb toen een nuby gekocht met een wat rondere zachte tuit en die snapt hij wel. Hij weet bij de avent niet hoe hij zijn mond moet houden denk ik.

  xxx
   

Deel Deze Pagina