Wat te koken bij smaak- en ruikverlies

Discussion in 'Gezondheid algemeen' started by Fruity90, Mar 8, 2022.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,913
    4,189
    113
    Female
    Bij ons is tante Corrie ook in huis gekomen en mijn vrouw heeft sinds gister ook smaak- en reukverlies.

    Iemand die nog soorten eten weet wat je beter proeft? Uit ervaring of een link naar een website oid? Ze gaf aan dat ze bijvoorbeeld zout wel proeft maar het ei niet per se waar op het op zit, maar om nou overal flink veel zout door te doen vind ik ook weer zoiets :p.

    Tips zijn welkom!
     
  2. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    May 9, 2012
    2,716
    907
    113
    Ik had hetzelfde probleem als jouw vrouw en het enige dat me een beetje smaakte was soep. Dat is vrij zout natuurlijk. De rest begint nu na 7 weken pas een beetje terug te komen en dat terwijl mijn vriend corona had en ik niet volgens de GGD :p
     
    Fruity90 likes this.
  3. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,242
    4,544
    113
    Variaties in structuur ipv in smaak was het enige wat bij mij eten nog wel oke maakte. Dus iets knapperigs vs zachts. Indiase curries, met papadums. Soep met crackers. Knapperig appeltje en nootjes door een salade met mozarella of feta bijv.
    Verder luste ik opeens alles. Want ik proefde het toch niet:roflmao:

    Verder was het een maand gewoon echt rot, als eten niet smaakt heb je gewoon geen zin in eten.
     
    Fruity90 likes this.
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    Apr 13, 2008
    23,211
    8,923
    113
    Precies wat @mamameer beschrijft, richten op structuur ipv smaak! Bij mij is de smaak (en geur) na ruim vier maanden overigens nog niet volledig terug…
     
  5. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    Jul 28, 2010
    8,046
    6,786
    113
    zuid-holland zuid
    Heeft je vrouw ook last van dingen die ineens anders/vies smaken?
    Ik had daar heel erg last van. Ik moest vooral geen “dingen-doorelkaar” zoals roerbakgroentes eten, want geheid dat er dan 1 ingredient in zat, wat ineens heel goor en chemisch smaakte.
    Dus dingen los en met verschillende structuren, maar ook heel “veilige” dingen.. echt comfort-food zoals een tosti of soep.
     
  6. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,913
    4,189
    113
    Female
    Nee, ze zat wel ineens: hee ik proef de paprika, dus misschien die maar in huis halen!
     
  7. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,913
    4,189
    113
    Female
    Oef 4 maanden, dat lijkt me lastig zeg!
     
  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Vooral in de Indiase keuken kan je veel maken met paprika, tomaten, karwijzaad en kikkererwten. Niet dat deze ingrediënten nou heel erg sterk qua smaak zijn maar meer omdat de structuur iets toevoegt aan weinig/niets kunnen proeven en ruiken.
    Kruiden kunnen ook vrij scherp (niet te verwarren met heet of pittig) zijn en het zoutgehalte is hoog. Ik zou wat recepten opzoeken die uit India komen en daarmee experimenten.
     
    Fruity90 likes this.
  9. Lynn1994

    Lynn1994 Actief lid

    Sep 17, 2021
    105
    105
    43
    Female
    Bij mij hielp het om een lepeltje sambal te eten voordat ik begon met eten. Daardoor dacht ik in de verte wat te proeven. Gembershotjes zijn ook een aanrader!
     
  10. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,604
    14,191
    113
    Female
    Chicken garlic curry! Wie weet gaat ze daar ook weer goed van ruiken. :p
     
  11. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,913
    4,189
    113
    Female
    En anders ruikt ze mij in ieder geval niet :roflmao:
     
    Cin85 likes this.
  12. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,604
    14,191
    113
    Female
    :roflmao:
    Goed punt!
     

Share This Page