Wanneer een bloedtest

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Mariebel, 8 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mariebel

  Mariebel Fanatiek lid

  10 jan 2006
  2.373
  0
  0
  Drenthe
  Hay..

  Ik ben 1 januari gestopt met de pil, en 26 januari heb ik mijn eerste natuurlijke menstruatie gehad.
  Ik ben gewoon uitgegaan van 28 dagen want dat had ik voor de pil ook.
  maar nu ben ik dus al 14 dagen overtijd, uitgaande van die 28 dagen.
  3 testen gaven negatief aan. Maar de menstruatie is nog nergens te bekennen..
  Dus mijn vraag is: wanneer zou ik een bloedtest kunnen laten doen, of moet ik nog een week of 2 wachten?

  Alvast bedank voor jullie antwoordt...

  Groetjes Joyce
   
 2. Japke

  Japke Bekend lid

  1 feb 2006
  535
  0
  0
  verloskundige
  Hoi Joyce,

  Na de pil, is je menstruele cyclus een beetje ontregeld. Het heeft gemiddeld een half jaar nodig om weer regelmatig te worden. Het kan dus best zijn dat je tweede menstruatie dus uitblijft en helaas wil dit ook niet altijd zeggen dat je zwanger bent.

  Het kan wel, wie weet heb je een late eisprong gekregen, of is inderdaad het HcG gehalte in de urine nog niet hoog genoeg. Ik zou het even afwachten, duurt het te lang of krijg je last van klachten, dan zou ik een afspraak maken met je huisarts. Hij/zij kan kijken wat er allemaal gebeurt in je lichaam door bijvoorbeeld een bloedtest.

  Ben benieuwd, succes in deze spannende periode en hopelijk ben je zwanger en anders gauw zwanger.

  Groetjes,
  Japke
   
 3. Mariebel

  Mariebel Fanatiek lid

  10 jan 2006
  2.373
  0
  0
  Drenthe
  Hay Japke of Mirjam,

  We zijn inmiddels een maand verder en ik ben nu nog niet ongesteld.. Wel af en toe bruinverlies en buikkrampen, maar verder ziet het er nog niet naar uit dat het komt.
  Daarover heb ik dus iets mee dan een week contact over gehad met de huisarts, maar die wil nog helemaal niets doen.. pas als ik na augustus/of een jaar nog niet ongsteld ben geworden wil ze wat gaan doen (dan wou ze mij ook gelijk doorsturen).

  Nu is mijn vraag: is dit gebruikelijk? want je hoort wel altijd als je naar een jaar nog niet zwanger bent dat je dan doorgestuurd wordt. Maar als je nu totaal niet ongesteld bent geworden dan kan je toch ook niet proberen om zwanger te raken?
  Ze wou me dus eigenlijk pas na een jaar doorsturen naar de gyn. maar omdat ik dus meer vragen stelde krabbelde zal terug tot augustus.

  Groetjes Joyce
   
 4. Japke

  Japke Bekend lid

  1 feb 2006
  535
  0
  0
  verloskundige
  Hoi Joyce,

  Zoals Mirjam zei kan het een tijdje duren voordat je weer regelmatig ongesteld wordt. Als je het hele jaar nou niet ongesteld wordt dan zou je ervan uitgaan dat je ook niet zwanger kan worden. Maar door de pil kan het een tijdje duren dus misschien dat er toch weer een normale menstruatie komt en dus daarvoor een eisprong.
  Meestal als je heel lang niet ongesteld wordt en je bent niet zwanger, geeft je huisarts soms tabletjes om ongesteld te worden. Maar misschien heeft de huisarts je liever meteen bij de specialist. Wat gebruikelijk is, hangt helemaal van de huisarts en de gynaecologen af.

  Hopelijk ben je snel zwanger,
  succes,
  Japke
   

Deel Deze Pagina