İk wil voor vanavond zalm bakken/grillen of wat dan ook maar heb hiervoor nooit zelf zalm bereid. Hoe maken jullie het klaar? Hoe lang duurt het ongeveer voor het gaar is?
IK doe er zelf wat viskruiden op ( potje van versteeg geloof ik) en dan in vloeibare boter 1 kant aanbakken en de andere kant op laag vuur laten garen.. Zo voorkom je dat het droog wordt.
Kunt het in de koekenpan doen met een beetje boter. Ongeveer 15/20 min. Eerst even lekker bakken aan beide zijden en dan zachter zetten om door te garen. Heerlijk met citroengras en zeezout bijv. Maar ook stomen doe ik vaak. Ongeveer 15. minuutjes in de stomer. Citroengras, dille, zout.
Wij hebben afgelopen week iets nieuws geprobeerd. Zalmmoot aan 1 kant met groene pesto bestrijken (mag best een lekker laagje zijn) en dan 20 min in de oven op 180 graden het was echt SUPER lekker mijn man zei gelijk morgen weer eten Maar gewoon grillen met een beetje peper en zout is ook lekker.
Ik doe het in folie met wat viskruiden en een klontje boter erop en dan het folie wat sluiten en in de oven.
in de grillpan met peper en zout, Of in de oven met dille en citroenschilletjes... Op zich is zalm zo gaar. je moet alleen even kijken HOE gaar je het wilt hebben, mijn vriend houd ervan als het nog een klein beetje roze is van binnen, (okeej zalm is natuurlijk helemaal roze, maar ik bedoel van het "rauwe" roze ) en ik laat hem liever iets langer liggen (niet te lang dan wordt ie droog... Succes ermee! Ene goede tip van die pesto! ga ik ook proberen
Ik stoof het met wat groenten die ik nog heb liggen (porei, ajuin, wortel, tomaat). Beetje viskruiden of peper en zout, hmmm! Leuk om al de manier van zalm te bereiden te lezen! Inspiratie!!
İk heb zalmkruiden an verteeg of verstegen ofzoiets. Zit te twijfelen tussen de oven met folie en in een pan bakken met boter. İk heb er ook hollandaise saus bij het moet niet te vettig worden en zeker niet droog. Batuhan had het in het ziekenhuis gekregen en vondt het heerlijk. Dat was ook lekler sappig
Wat ook super lekker is: zalmfilets insmeren met mosterd, dan wat gehakte peterselie erover strooien en de filets omwikkelen met ontbijtspek. Tijdens het bakken een prikkertje erin zodat het goed blijft zitten...
ik gril zalm zonder boter of olie in een grilpan, beetje zout en peper erbij en max 8-10 min grillen. Maar dat is waar je van houdt. Wij zijn zelf niet gek op dat hele doorbakken, dan wordt het gortdroog en dat is zo zonde.
fijn dat je lekker gegeten hebt. Ik doe het meestal in de oven in folie. En wil dat recept van die schotel ook wel graag.