Hoe bereiden jullie zalm?

Discussie in 'De lounge' gestart door KanjerB, 1 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    İk wil voor vanavond zalm bakken/grillen of wat dan ook :D maar heb hiervoor nooit zelf zalm bereid. Hoe maken jullie het klaar? Hoe lang duurt het ongeveer voor het gaar is?
     
  2. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    IK doe er zelf wat viskruiden op ( potje van versteeg geloof ik) en dan in vloeibare boter 1 kant aanbakken en de andere kant op laag vuur laten garen.. Zo voorkom je dat het droog wordt.;)
     
  3. MelanieL29

    MelanieL29 Bekend lid

    9 aug 2006
    803
    0
    0
    Kunt het in de koekenpan doen met een beetje boter.
    Ongeveer 15/20 min.
    Eerst even lekker bakken aan beide zijden en dan zachter zetten om door te garen.
    Heerlijk met citroengras en zeezout bijv.

    Maar ook stomen doe ik vaak. Ongeveer 15. minuutjes in de stomer. Citroengras, dille, zout.
     
  4. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Wij hebben afgelopen week iets nieuws geprobeerd.
    Zalmmoot aan 1 kant met groene pesto bestrijken (mag best een lekker laagje zijn)
    en dan 20 min in de oven op 180 graden het was echt SUPER lekker mijn man zei gelijk morgen weer eten :D
    Maar gewoon grillen met een beetje peper en zout is ook lekker.
     
  5. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik doe het in folie met wat viskruiden en een klontje boter erop en dan het folie wat sluiten en in de oven.
     
  6. Noukie1805

    Noukie1805 Bekend lid

    4 feb 2009
    665
    0
    0
    Ik maak er een schotel van met bladerdeeg, brocolli, cherry tomaatjes en brie....hmmmm!!!!!!!
     
  7. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    in de grillpan met peper en zout,

    Of in de oven met dille en citroenschilletjes...

    Op zich is zalm zo gaar. je moet alleen even kijken HOE gaar je het wilt hebben, mijn vriend houd ervan als het nog een klein beetje roze is van binnen, (okeej zalm is natuurlijk helemaal roze, maar ik bedoel van het "rauwe" roze ;))
    en ik laat hem liever iets langer liggen (niet te lang dan wordt ie droog...

    Succes ermee!
    Ene goede tip van die pesto! ga ik ook proberen
     
  8. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Ik stoof het met wat groenten die ik nog heb liggen (porei, ajuin, wortel, tomaat). Beetje viskruiden of peper en zout, hmmm! :)

    Leuk om al de manier van zalm te bereiden te lezen! Inspiratie!! :D
     
  9. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    15 tot 20 min stomen met wat limoensap en sojasaus
     
  10. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    İk heb zalmkruiden an verteeg of verstegen ofzoiets. Zit te twijfelen tussen de oven met folie en in een pan bakken met boter. İk heb er ook hollandaise saus bij het moet niet te vettig worden en zeker niet droog. Batuhan had het in het ziekenhuis gekregen en vondt het heerlijk. Dat was ook lekler sappig
     
  11. Mamaleonie

    Mamaleonie Bekend lid

    6 sep 2009
    964
    0
    0
    Oeh klinkt goed! Receptje?
     
  12. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    In de grillpan met alleen een beetje zout! Jummie!
     
  13. Marni

    Marni Bekend lid

    26 apr 2007
    758
    14
    18
    Klinkt inderdaad heerlijk, dat recept wil ik ook!
     
  14. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Ik ook! :D
     
  15. Female

    Female Niet meer actief

    Wat ook super lekker is: zalmfilets insmeren met mosterd, dan wat gehakte peterselie erover strooien en de filets omwikkelen met ontbijtspek. Tijdens het bakken een prikkertje erin zodat het goed blijft zitten...
     
  16. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

    ik gril zalm zonder boter of olie in een grilpan, beetje zout en peper erbij en max 8-10 min grillen. Maar dat is waar je van houdt. Wij zijn zelf niet gek op dat hele doorbakken, dan wordt het gortdroog en dat is zo zonde.
     
  17. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Heb het in een pan met een beetje boter gebakken. Het is heel goed gelukt. Bedankt voor de tips!
     
  18. tulip

    tulip Niet meer actief

    fijn dat je lekker gegeten hebt. Ik doe het meestal in de oven in folie.

    En wil dat recept van die schotel ook wel graag.
     
  19. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Lekker onder de grill of in de oven
     

Deel Deze Pagina