Wanneer hormonen en wanneer inseminatie?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Merelzwangerloos, 30 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Merelzwangerloos

  30 mei 2018
  14
  12
  3
  Vrouw
  Ik heb even een vraag, misschien heeft iemand een idee. Mijn vriend en ik proberen al een tijdje zwanger te worden (ruim anderhalf jaar) en zijn hiervoor al bij de gynaecoloog geweest voor onderzoeken etc.
  Hier is echter niets uit gekomen, alles leek goed, alleen mijn cyclus is onregelmatig, bij de tweede cyclusanalyse was er bv op dag 20 pas een eisprong.

  De conclusie van de gyn was, om het nog tot het eind van dit jaar aan te zien en mochten we niet op een natuurijke manier zwanger zijn geraakt, dan adviseerde ze om te starten met inseminatie. Dat leek ons een vrij grote stap meteen.

  Als ik zo eens op wat lees op dit forum, zie ik dat veel meiden eerst met hormonen (clomid oid?) zijn begonnen, en dat inseminatie pas een stap daarna is.

  We hebben het tijdens het evaluatiegesprek niet gevraagd omdat je er op dat moment even niet aan denkt, vandaar mijn vraag eerst hier: is inseminatie niet meteen een grote stap? Ik ga het uiteraard ook nog aan de gyn vragen, maar zij is momenteel met vakantie.

  Ben benieuwd of er meer meiden zijn die dit advies hebben gekregen en wat de resultaten waren na inseminatie.
   
 2. Jippie

  Jippie VIP lid

  3 feb 2007
  11.657
  556
  113
  Hormonen worden voorgeschreven als je van jezelf geen/geen goede eisprong hebt. Als jij een mooie eisprong hebt, dan heb je in principe geen hormoonmedicatie nodig. Een eisprong op dag 20 valt ook nog prima binnen de normen. Veel vrouwen die ovulatie-inductie en/of IUI doen, hebben problemen met hun cyclus. Zo had ik PCOS en had ik zonder medicijnen helemaal geen cyclus. Ook speelde hier een verminderde zaadkwaliteit.

  In jullie geval zou je meteen overstappen op IUI in plaats van op ovulatie-inductie. Een eisprong heb je immers wel? Die hoeft niet te worden opgewekt. Maar de keus ligt natuurlijk altijd bij jullie zelf. Als jij het eerst alleen met medicijnen wilt proberen, kun je dat altijd voorstellen. Dat is minder intensief dan inseminatie.
   
 3. Iertje81

  Iertje81 VIP lid

  31 dec 2015
  10.893
  17.702
  113
  Bij mij konden de stappen niet groot genoeg zijn. Wij wilden een baby en het liefst zo snel mogelijk toen we eenmaal in de MMM zaten. Dan ging ik niet lopen zeuren van: stapje voor stapje... Ik vond het al zo langzaam gaan qua behandelingen. Laatste keren ook zonder hormonen. Prima, zonder die ‘troep’ in m’n lijf! Ik denk dat er geen geijkte weg is. Ieder behandelplan is anders en vergelijken met anderen is zinloos. Maar jouw keuze natuurlijk als je af wil wijken ;)
   
  nizzie86 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina