Hallo beste mensen, Na een jaar proberen om zwanger te worden zijn mijn man en ik naar het ziekenhuis verwezen. Hier bleek na de semen analyse dat er geen zaadcellen aanwezig zijn . Via mesa kan er gekeken worden of deze in de balzak aanwezig zijn. Als dit zo is...wat ik echt hoop...dan kunnen we met een icsi of ivf traject beginnen. Ook wil ik dat er nog een analyse komt, is dit gebruikelijk ? De specialist in het Erasmus had het hier nl niet over. Ik ben vrij nieuw in de medische molen, moet erg wennen aan de zakelijke manier van vertellen dat ik misschien nooit een kind van mijn man kan krijgen. Zijn er stellen met een ervaring met mesa en hierna icsi of ivf evt?
Hoi Bibia, ik heb geen ervaring met MESA en dat soort technieken, maar ik lees wel vaak dat mensen daarmee goed zwanger zijn geraakt. Ik heb zelf ervaring in IVF en ICSI trajecten, wat zou je willen weten? Groet! Heleen
Wij hebben ons zoontje gekregen door ICSI met TESE. TESE is net weer een stapje verder dan MESA. Voordat de ingreep plaatsvond, zijn er verschillende analyses geweest. Het lijkt mij niet gek om het nog eens te vragen. Ik vermoed wel dat als er echt geen enkele zaadcel is gevonden, dat dit de tweede keer ook niet gebeurd. Als je bereid bent om verder te rijden en meer tijd aan het traject kwijt te zijn, dan zou je in Dusseldorf voor behandeling kunnen gaan. Zij kunnen veel meer technieken toepassen om de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Wil je meer weten, dan vraag maar!
Hi bibia, Wij zijn overgestapt naar Dusseldorf vanwege de slechte zaadkwaliteit van mijn man en twee mislukte ICSI in Nederland. Doorverwijzing heb je nodig voor de verzekering inderdaad maar de meeste verzekeraars accepteren ook doorverwijzing van de huisarts. Punt is dat er maar weinig verzekeraars zijn die alles in buitenland dekken. De meeste verzekeraars dekken alleen de kosten die je in NL ook zou maken (dus alle technieken die ze in Dusseldorf toepassen die in NL nog niet beschikbaar zijn, zoals pisci, IMSI, maar ook 5 dagen embryoscope en narcose bij de punctie) moet je dan zelf betalen. Ik zit bij FBTO en zij betalen slechts tot maximaal 75% van het NL tarief. Ik ging er dus vanuit dat we in de praktijk wel enkele duizende euro's zelf zouden moeten betalen. Nu is onze ICSI uitgesteld tot volgend jaar en dat geeft de mogelijkheid om te switchen van zorgverzekering. Vanaf half november worden de dekkingen bekend. Er zijn vorig jaar nog verzekeraars geweest die buitenland volledig dekten, dus ik hoop dit jaar weer en dan te kunnen switchen. Hoop dat je hier iets aan hebt!
Qua verwijzing hebben wij geloof ik gewoon een brief van de huisarts. En wb verzekering: daar zit enorm veel verschil in. Kijk maar eens naar PNOzorg en UMC. Zelf zit ik bij PNO en ik heb nog nooit problemen gehad wb de vergoeding. Tot nu toe betalen zij tot 200% van het nederlandse tarief. Deze maand komen de nieuwe voorwaarden, dus ik ben benieuwd... In DD weten ze ook veel van de vergoedingen. Laatst is er een programma op tv geweest waar een arts uit het erasmus, uit Gent en uit DD aanwezig waren. Misschien wel interessant om te kijken. Het heet Zorgnu en was 4 okt op NPO1. Ik vond de verschillen zeer duidelijk naar voren komen. Nu ben ik sowieso groot fan van DD, want in Nederland en Gent konden ze eigenlijk niks meer voor ons doen en in DD was het in een poging raak. Gewoon omdat ze daar anders denken en verder kijken.